• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Maltas apvienības pagastos apkopo ēdienu receptes un izveido e-grāmatu

Ar godru muti

Latgali visbiežāk asociē par tādiem ēdieniem kā guļbišņīki, asuškas, krupniks, golupci, pancks ar cimusu, griušļi, kļockas, mazliet atšķiroties to pagatavošanas receptēm vienā vai otrā vietā. Tomēr bez iepriekš nosauktajiem ēdieniem Latgalē vēl ir pieejams cits kulinārais mantojums, īpaši vietās, kur izsenis dzīvo dažādu tautību cilvēki, kur, iespējams, viņu vecāki un vecvecāki nebija tik turīgi, ēdienu gatavojot no tā laika rocības pieejamajiem produktiem, atbilstoši sezonai, izmantojot tos tā, lai nekas neietu zudumā. E-grāmata pieejama šeit.

Lasīt tālāk ...

PAZIŅOJUMS! Maltas apvienībā noteiktas sešas parakstu vākšanas vietas

3FA919CA AA60 4BCE 91E5 A72DDA63ECEA

Lai nodrošinātu parakstu vākšanu tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturēto likumu “Grozījumi Notariāta likumā” atcelšanu, atbilstoši likuma „Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu” 7. panta pirmajai, otrajai un ceturtajai daļai, Rēzeknes novada pašvaldība paziņo, ka parakstu vākšana notiek arī sešos Maltas apvienības pārvaldes pagastu noteiktajās parakstu vākšanas vietās:

Lasīt tālāk ...

Atkārtots paziņojums! Iedzīvotājiem vairs netiks sniegti traktortehnikas pakalpojumi!

Ziemas traktors

1. janvārī stājās spēkā jauns Pašvaldību likums, kura 4. pants nosaka pašvaldības autonomās funkcijas. Neviena no tām neuzliek par pienākumu pašvaldībai sniegt maksas pakalpojumus par traktortehnikas izmantošanu. Tādējādi 2023. gada 20. aprīlī Rēzeknes novada dome pieņēma lēmumu Nr.543 "Par atsevišķu Rēzeknes novada pašvaldības apvienību pārvalžu sniegto maksas pakalpojumu un to izcenojumu atzīšanu par spēku zaudējušiem".

Lasīt tālāk ...

Daudz laimes, Latvija!

18.11

Jau 105 gadus 18. novembri svinam dienu, kad Latvija pasaulei sāka vēstīt savu stāstu. Tas ir drosmīgi uzsākts, izcīnīts kādreiz, mums tas drosmīgi jāsargā un jāturpina pašlaik!
Gaidot Lāčplēša dienu un Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu, no sirds aicinu ikvienu pie savām mājām pacelt Latvijas valsts karogu, kā arī piespraust sarkanbaltsarkano lentīti pie apģērba – kreisajā pusē (pie sirds) ar stūrīšiem uz augšu (lai Dievs svētī mūsu tēvzemi)!
Mīlēsim savu valsti, latviešu valodu un vidi, kurā dzīvojam! Būsim piederīgi Latvijai! Cienīsim viens otru un rūpēsimies, lai mūsu bērni augtu mīlestībā un ticībā!
Sveicu visus Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienā!

Lasīt tālāk ...

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022