Liepu pamatskolas „zvirbuļi“ skatuves runas konkursā!

Zvirbuli 12.02.2019Laikā, kad februāris izstrādā savus darbus un nedarbus- putina, stindzina, līņā, pilina, silda vai gražojas, kā tas bija šodien,12 februārī, Rēzeknes novada domes lielajā zālē saskrēja pamatīgs „zvirbulēnu“ bars no Rēzeknes novada mazākumtautību plūsmas dažādām skolām, lai sacenstos skatuves runas mākslā. 25 konkursa dalībnieki cīnījās ne pa jokam, demonstrējot savas izteiksmīgās daiļrunas prasmes. Arī Liepu pamatskolas „zvirbulēni“ bija klāt- Amanda Garā(1. kl.), Dominika Tjarve (3. kl.), Loreta Runča (4. kl.), Kristaps Kaupers (5. kl.), Anastasija Železnjakova (5. kl.), Darja Kuzņecova (5. kl.), Valērija Ivanova (7. kl.), Kristina Stoļarova (9. kl.) un Laura Greiškāne (9. kl), pavisam 9 dalībnieki, kuri kļuva par uzvarētājiem skolas konkursā.

Konkurss ir tradicionāls, notiek jau daudzus, daudzus gadus. Tā uzdevums ir izkopt skolēnos nacionālo identitāti, veicināt viņu emocionālo un radošo pašizpausmi, izmantojot vārda mākslas spēku. Ļoti svarīgi ir attīstīt un pilnveidot viņu skatuves runas kultūru un aktiermeistarību. Runātājus vērtēja ļoti nopietna un kompetenta žūrija- režisori Māra Zaļaiskalns un Igors Mihailovs, kā arī aktieris Aivars Pecka.

Lasīt tālāk ...

Baltā dziesma Feimaņos

17.01.2019 2

Ir atnācis gada baltākais mēnesis-baltas takas, baltas debesis, baltas domas un darbi, jaunas apņemšanās, kuras gribam īstenot un veikt jaunajā gadā.
Tādā baltā ziemas dienā -17. janvārī Liepu pamatskolas dziedātāji devās uz Feimaņiem, lai piedalītos tradicionālajā sadziedāšanās festivālā „Baltā dziesma”. Skolu pārstāvēja 1.-4. klašu vokālā grupa „Mākonītis” un dziedātāju trio-Violeta Kuzņecova, Karīna Orlova un Kristaps Kaupers.

Lasīt tālāk ...

Pateicoties “Latvijas skolas soma” projektam

20181120 152334

Liepu pamatskolas 1.- 4.klases skolēniem “Latvijas skolas somas” projekta ietvaros bija iespēja apmeklēt Latgales Kultūrvēstures muzeju un Latgales vēstniecību “Gors”.
Latgales Kultūrvēstures muzejā skolēniem tika piedāvāta muzejpedagoģiskā programma “ Pirmo reizi izstādē”. Interaktīva nodarbība muzejā, kuras mērķis ir rosināt izzināt kultūrvēsturiskus un sabiedriskus procesus, sekmējot daudzpusīgas personības attīstību. Muzejpedagoģiskās programmas mērķis bija attīstīt domāšanas, skatīšanas, vērtēšanas prasmes, mudināt dalīties ar iegūtajiem iespaidiem. Nodarbības laikā skolēni bija iepazīstināti ar mākslas izstādes iekārtojumu, ka arī skolēniem tika piedāvāta praktiskā darbošanās-zīmēšana. Izstādē skolēni ar interesi iepazinās ar mākslas darbiem. Aktīvi uzdeva jautājumus. Ar aizrautību zīmēja un apguva krāsu jaukšanas tehniku, strādājot ar zīmuļiem. Skolēni izteica lielu pateicību muzejpedagoģei Ingai Klīdzējai.
Latgales vēstniecībā “Gors” skolēniem bija unikālā iespēja iepazīties ar Latvijas Leļļu teātra izrādi “Pēdu dzinējs caps”. Latvijas Leļļu teātris spēlē izrādes ne tikai teātra telpās, bet arī izbraukumos visā Latvijas teritorijā. Latvijas Leļļu teātris veicina izglītotas, radošas un vienotas sabiedrības veidošanos, piedāvājot daudzveidīgu, laikmetam atbilstošu repertuāru bērniem, izmantojot gan tradicionālas, gan inovatīvas leļļu mākslas tehnikas. Vairāki skolēni atzina, ka pirmo reizi apmeklēja Leļļu teātri. Skolēni aktīvi dalījās ar iespaidiem par leļļu pavadoņiem un par lielām lellēm, ko redzēja izrādē.
Skolēni ar prieku un pateicību atzīmēja cik ir labi, ka ir tāds projekts “Latvijas skolas soma“.

Lasīt tālāk ...

Mana dziesma Latvijai!

Lendžos08.11.2018

8. novembrī Liepu pamatskolas pop grupa „Mākonītis”ciemojās Lendžu Tautas namā, kur notika koru un vokālo ansambļu sadziedāšanās svētki „Mana dziesma Latvijai”. Šie svētki notiek jau daudzus gadus. To iniciatore un organizētāja ir Maltas vidusskolas skolotāja Irēna Ivanova. Šoreiz uz pasākumu bija ieradušies kolektīvi no Maltas, Verēmiem, Kaunatas un citām novada skolām. Kopā ap 100 dziedatāju.Bija arī ciemiņi no attālākām vietām- Andrupenes pamatskolas ansamblis un Vables visusskolas ansamblis no Daugavpils novada.Pasākuma noslēgumā visi tika sumināti, saņemti pateicības raksti un gardi, lieli kliņģeri. Visu pasākumu noslēdza kopkorī dziedāta G.Rača dziesma „Daudz laimes, Latvija”.

Pēc svētku koncerta bērni varēja izdejoties īstā dikotēkā, iepazīties, sadraudzēties un mājup doties, gaidot nākamo tikšanos Lendžos.
Lai visiem daudz jauku, sirsnīgu, pacilātu brīžu un tikšanos, sagaidot mūsu Dzimtenes simto gadskārtu.

Ināra Blinova
Liepu pamatskolas pop-grupas „Mākonītis” vadītāja

Skolēnu aktivitātes oktobrī!

Picture2

16. oktobrī Liepu pamatskolas 5.-9. klašu izglītojamajiem bija iespēja apmeklēt Rēzeknes teātri “Joriks” iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros. Skolēni skatījās izrādi “Sārtais ziediņš” pēc S.Aksakova pasakas motīviem mūsdienu interpretācijā. Šajā izrādē izglītojamie novēroja tādas tikumiskās vērtības kā uzticība, nesavtība, taisnīgums un mīlestība. Tie skolēni, kuri ir lasījuši pasaku “Sārtais ziediņš”, varēja salīdzināt, kā teātra izrāde atšķiras no oriģināla darba. Mūsu audzēkņiem bija ļoti pozitīvas atsauksmes par teātra izrādes muzikālo noformējumu un aktieru meistarību.

Lasīt tālāk ...

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022