Ekskursija uz Aglonu

963EC36C D652 4F38 ADB2 D15F68567F35

Maltas vidusskolas struktūrvienības Liepu pamatskolas 1-3. klases skolēni 21. aprīlī devās ekskursijā programmas “Skolas soma” ietvaros uz Aglonas maizes muzeju praktisko nodarbību. Ekskursijas laikā skolēni tika iepazīstināti ar maizes muzeja vēsturi un maizes cepšanas tradīcijām un ticējumiem, kā arī iepazinās ar latviešu etnogrāfijas zīmēm, kuras varēja apskatīt uz muzeja eksponātiem. Praktiskajā nodarbībā skolēni no iepriekš sagatavotas mīklas, paši ar savām rokām, veidoja savu īpašo maizes formu un atstāja kādu no etnogrāfijas zīmēm uz tās. Skolēnus iepazīstināja ar maizes tapšanas ceļu, no graudu iesēšanas līdz miltu ieguvei, un to kā no miltiem gatavo mīklu un cep maizīti. Tika pamācīts, kā uzvesties pie galda, kā veidot cieņpilnu attieksmi pret pārtikas produktiem. Nodarbības laikā skolēniem bija iespēja pagaršot rudzu maizi, medu un tēju. Skolēni izprata maizes lomu dzīvē un to, ka rudzu maize ir nozīmīgs kultūras mantojums. Skolēniem ļoti patika praktiskā nodarbība, kas paliks atmiņā uz ilgu laiku. Ar lielu baudu garšojām svaigi ceptu maizi ar tēju un medu. Katrs guva bagātu pieredzi sava kultūras mantojuma saglabāšanā un tradīciju turpināšanā. Liels paldies Aglonas maizes muzeja saimniecēm par īpašo atmosfēru un viesmīlīgo uzņemšanu.

Lasīt tālāk ...

Skolēni piedalās skatuves runas konkursā

Domenika

Ar lielu nepacietību katru gadu skolēni gaida skatuves runas konkursus.Pēdējos gadus šis konkurss notiek neierastā formātā,skolēni tiek filmēti un tiek iesūtīts video. Uzņemt šādu video ar pirmo reizi nav nemaz tik viegli-pietrūkst skatītāju, pie kameras zūd uzmanība un koncentrēšanās spējas.

Lasīt tālāk ...

Lieldienu svinības Liepu pamatskolā!

lieldienu svinbas liepu pamatskol 2022 15 20220422 1455456044

Lai gan mūsdienās vien retais aizdomājas par zaķa un olu nozīmi Lieldienās, tradīcijas turpina dzīvot. Daudzi miljoni cilvēku visā pasaulē katru pavasari tās krāso un izgrezno, lai dalītos kopīgā Lieldienu priekā.
Liepu pamatskolas skolēni, skolotāji un darbinieki arī priecājās par Lieldienu svētkiem. Skolas parkā skatītājus iepriecināja un uzjautrināja skolas jaunie mūziķi. Ļoti emocionāli un aizrautīgi dejoja sākumskolas dejotāji. Katrai klases skolēnu komandai bija iespēja piedalīties dažās aktivitātēs. Pasākuma noslēgumā skolēni saņēma saldās dāvanas. Visiem bija jautri un interesanti.

Lasīt tālāk ...

MĒS PAR MIERU!

DSC 0131 3

Liepu pamatskolā 14.aprīlī plkst.10.00 notika pasākums “Mēs PAR Mieru!”. Pasākuma mērķis – apliecināt to, kā mums rūp mūsu valsts nākotne, mēs šajā brīdī esam vienoti ar Ukrainas tautu.

Lasīt tālāk ...

Aprīlis ir putnu mēnesis!

putnu laiks

Aprīlī mostas daba un atgriežas no siltajām zemēm lidojošie ceļotāji. Tad mūsu apkārtne piepildās ar burvīgām skaņām, un katrā klasē caur atvērtiem logiem skan putnu dziesmas.
Mūsu Laizānu parks ir unikāla dabas vieta, kur mīt putni no vairākām putnu sugām. Dobumperētājiem putniem (mājas strazdi, zīlītes, mušķērāji, baltās cielaviņas, pūces u.c.), kuri dabiskos apstākļos savu ligzdu iekārto dažādos dobumos, trūkst tādu lieldobumainu vecu koku. Lai palielinātu pieejamo ligzdvietu daudzumu, cilvēki izgatavo un uzstāda putnu būrīšus. Mūsu parka putni arī gaida no mums jaunas “mājiņas”, lai izaudzētu mazuļus. Tādēļ no 1.04. līdz 11.04. Liepu skolā tika paziņots laiks strazdu un zīlīšu putnu būrīšu izgatavošanai.

Lasīt tālāk ...

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022