• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


OzO jauniešu aktivitātes

Proti unDari

“Proti un dari!” jaunieši iesaistās OzO aktivitātēs
Pēdējo mēnešu laikā mūsu pagasta jaunieši ir iepazinušies un kopīgi darbojušies ar vairākiem projekta “Proti un dari!” jauniešiem, kas šī projekta ietvaros apgūst jaunas iemaņas, apmeklējot dažādus kursus, kā arī daudzveidīgāk pavada savu brīvo laiku, iesaistoties arī jauniešu centru darbībā.
Piemēram, jauniete Māra, kas projekta ietvaros apmeklēja šuvēju kursus un nu jau ir tos pabeigusi, novadīja jauniešiem radošo darbnīcu, savukārt jaunietis Dāvis, kas pašlaik apgūst pavāra iemaņas, palīdzēja keksu pagatavošanā. Tāpat ar prieku uzņēmām arī jaunieti Ritu un viņas mentori Lāsmu, kas piedalījās meiteņu pēcpusdienā un padalījās ar savu pieredzi.


tavas iespejas

Tava iespēja - “PROTI UN DARI!” projekts jauniešiem
Ja esi jaunietis vecumā no 15 līdz 29 gadiem un nemācies, nestrādā, neapgūsti arodu un neesi reģistrēts Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) kā bezdarbnieks, tad tev ir iespēja apgūt to, kas tev patiešām interesē un iziet tieši tev interesējošus kursus.
Šajā projektā tev ir iespēja iegūt jaunus draugus un iesaistīties dažādās aktivitātēs, kā arī apmeklēt karjeras konsultanta, psihologa konsultācijas vai kāda cita speciālista konsultācijas, lai izpētītu, kādas profesijas ir piemērotas tieši tev un kādas iespējas tev ir gan brīvajam laikam, gan karjerai. Katram jaunietim tiek piemeklēts mentors, kas palīdz un atbalsta projekta laikā un bieži vien arī pēc tam. Programmas vadītāja palīdz sastādīt individuālu programmu - izvēlēties kursus, piemeklē vietu, kur tos iziet, atrast brīvā laika pavadīšanas iespējas, utt.
Projekts apmaksā gan kursu vai apmācību izmaksas, gan transporta izdevumus, tādēļ tajos var piedalīties arī tie, kas dzīvo laukos.
Ja gribat uzzināt vairāk no jauniešiem, kas jau piedalās projektā, tad to var droši darīt, jo daži jaunieši piedalās OzO aktivitātēs.
Vairāk informācijas iespējams iegūt pie Leilas Rasimas (mentore), tel. 26328442 vai pie Lilijas Šodnakas (programmas vadītāja), tel. 28317554.


Dvanas mamai

Jaunieši iepriecina māmiņas
Tuvojoties māmiņu dienai, OzO jaunieši vēlējās iepriecināt savas māmiņas, tādēļ pagatavoja paštaisītas apsveikuma kartiņas un keksiņus. Kartiņu izgatavošana prasīja daudz pacietības un rūpības, taču galarezultāts bija skaists.
Keksu tapšanā palīdzēja jaunietis Dāvis, kas piedalās “Proti un dari!” projektā. Viņš projektā iziet pavāru kursus, kas ir viņa sapņu profesija, kā arī projekta ietvaros iesaistās OzO jauniešu aktivitātēs.
Ļoti ceram, ka māmiņas priecājās! Apsolām arī iepriecināt tētus, kas jauniešiem ir tikpat svarīgi un mīļi kā māmiņas, izgatavojot arī kādas jaukas tēva dienas dāvaniņas.


SkaistumskopshanaMeitenēm skaistumkopšanas pēcpusdiena
Nav noslēpums, ka meitenēm par savu ārējo izskatu mūsdienu sabiedrībā pieņemts rūpēties daudz vairāk kā zēniem. Tieši tādēļ meitenes satikās, lai kopīgi parunātos par kosmētiku, matu un nagu kopšanu, lai padalītos un pastāstītu citiem par saviem skaistumkopšanas noslēpumiem. Laiks paskrēja ātri un visu nemaz nevarēja uzspēt izrunāt, tādēļ šādas meiteņu pēcpusdienas plānots turpināt, lai mūsu meitenes uzzinātu, kā pareizi rūpēties par savu ādu, matiem, nagiem, kā izvēlēties kosmētiku un kā to lietot.


logo smallNepieciešami brīvprātīgie
Jauniešiem ir iespēja pieteikties brīvprātīgajam darbam un palīdzēt pirts festivāla “Ozolpēriens” organizēšanā. Pirts festivāls notiks 3 dienas – no 21. līdz 23.jūlijam, Ozolaines pagasta Bekšos, taču sagatavošanās darbi tiks uzsākti jau pirms tam. Ja tevi interesē iespēja iesaistīties, tad piesakies pie jaunatnes lietu speciālistes Leilas Rasimas, tel.26328442, vai tautas nama vadītājas Santas Ostašas, tel.25127340.


Ozoorienteshana

Jaunieši aicināti piedalīties Orientēšanās pasākumā
4.jūnijā 16:30 pie Ozolaines pagasta TN notiks OzOrientēšanās Ozolaines pagastā, kurās aicināti piedalīties visi, kas vēlas un kas ir vecumā no 10 – 20 gadiem. Būs balvas!
Pēc orientēšanās sacensībām plkst.19:00 – jauniešu diskotēka, kurā sagaidīsim vasaru kopā ar Dj Den.

Pasākumi jūnijā:
04.06. 16:00 Orientēšanās sacensības “OzOrientēšanās 2017”
04.06. 19:00 Diskotēka “Back to Summer”
07.06. 14:00 Radošā darbnīca
08.06. 14:00 Spēļu pēcpusdiena
12.06. 11:00 Pārgājiens “OzO sOĻO”
13.06. 14:00 Meiteņu pēcpusdiena
14.06. 12:00 Neformālās apmācības “Pidžammu ballīte”
19.06. 11:00 Velobrauciens “OzO veLO”
20.06. 14:00 Spēļu pēcpusdiena

 

 

 

 

Leila Rasima
Jaunatnes lietu speciāliste
26328442
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Nominācijā “Aktīvākais jaunatnes pagasts” OzO jauniešiem 3.vieta

Jaunieshi gada balvaAizvadītajā Rēzeknes novada Jaunatnes gada balvā nominantu vidū bija arī OzO jaunieši, kuri pretendēja uz Aktīvākā Rēzeknes novada jaunatnes pagasta titulu. Uz šo titulu OzO jaunieši bija nominēti arī 2014.gadā, kad tas bija vienīgais konkurss, no kura būtībā arī ir izaugusi Jaunatnes gada balva un visas pārējās nominācijas. Toreiz OzO jaunieši vinnēja šo titulu un 12 cilvēku sastāvā devās vizītē uz Eiropas Parlamentu Briselē.
Jāatzīst, ka konkurence uz “Aktīvākā jaunatnes pagasta” titulu šogad bija liela – kopumā nominēti 7 pagasti – Ozolaines, Vērēmu, Feimaņu, Sakstagala, Bērzgales, Dricānu un Ilzeskalna pagasti, kuri ir aktīvi darbojušies pagājušajā gadā, organizējot gan dažādus pasākumus savā pagastā, gan apmeklējot citu pagastu organizētos pasākumus. 1.vietu ieguva Ilzeskalna pagasta jaunieši, 2.vietu – Verēmu pagasta jaunieši un 3.vietu – Ozolaines pagasta jaunieši. Trešās vietas ieguvējiem pienākas iespēja iepazīties ar Rēzeknes novada pašvaldības darbu un izklaides programma atpūtas kompleksā „Bāka”, ko mēs arī labprāt izmantosim.

Lasīt tālāk ...

OzO jaunieši nosvinēja savu 3.dzimšanas dienu!

ozo jauniesiem 3gadi 03022017 14 20170206 1219183717

Šī gada 3.februārī ar 3 tortēm un 1 svecīti OzO jaunieši nosvinēja savu 3 gadu dzimšanas dienu, šoreiz tematiski - jūrnieku stilā. Visas nedēļas garumā jaunieši paši veidoja dekorācijas un atribūtus, iekārtoja fotostūrīti, svētku dienā arī paši uzcepa keksus un pagatavoja uzkodas svētku galdam. Kad beidzot pienāca laiks svinēšanai, tad kopā ar Dj Twin jaunieši varēja dejot un dziedāt līdzi savām mīļākajām dziesmām, spēlēt dažādas tematiskās spēles, stafetes, doties meklēt apslēptos dārgumus un pārbaudīt savu atjautību, minot pašu jauniešu sagatavotās mīklas.

Lasīt tālāk ...

OzO jaunieši svinēs savu 3.dzimšanas dienu

ozo jauniesi svin pirmo dzimsanas dienu 7 20150206 1011147392

3.februārī OzO jaunieši svinēs savu trešo dzimšanas dienu. Pirms nedaudz vairāk kā trīs gadiem 2014.gada 24.janvārī pirmoreiz Bekšos pulcējās 13 jaunieši, kuri sāka sevi dēvēt par “OzO”. Toreiz pulcējāmies vēl neremontētā telpā virs bibliotēkas, kura ar laiku kļuva par OzO mājām.

Lasīt tālāk ...

Halloween-2016 OzO jauniešiem

halloween 2016 18 20161103 1461940773

Kā jau katru gadu, arī šogad OzO jauniešu svinēja šos netradicionālos svētkus, ko sauc par Helovīnu. Helovīns jeb Visu svēto dienas priekšvakars ir ļoti sena tradīcija. Kamēr daudzās pasaules valstīs bērni un pieaugušie ar aizrautību gatavojas mošķu tērpu gatavošanai, saldumu ēšanai un ķirbju grebšanai, Latvijā daudzi joprojām rausta plecus neizpratnē par to, kas šie svētki īsti ir. Visu svēto dienas priekšvakars tradicionāli tiek atzīmēts 31.oktobrī, taču svētku noskaņas daudzas pasaules valstis pārņem jau nedēļas nogalē pirms šā datuma. Arī OzO jaunieši sāka svinēt jau laikus, piektdienā 28.oktobrī, ģērbjoties tumšās drēbēs un apzīmējot viens otram mošķu sejas.

Lasīt tālāk ...

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022