• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Noslēgušās neformālās apmācības bērniem un jauniešiem “KOPĀ -2017!”

FaceBook  

 

neformls apmcbas brniem un jauniesiem kop 58 20170911 1257884105

No šī gada 22. līdz 25.augustam Ozolaines pagasta bērni un jaunieši varēja piedalīties neformalajās apmācībās, kurās apguva dažādas prasmes un iemaņas - strādāt grupās un cienīt vienam otru, neformālā veidā apgūt jaunas zināšanas par apkārtējo vidi un Ozolaines pagastu, strādāt ar lodāmuriem un citiem instrumentiem, pašiem gatavot ēst un veidot dažādus radošos darbus. Tāpat apmācību ietvaros, pateicoties Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstam, organizācijas “HOMO ECOS” pasniedzēja Sergeja vadībā bērni un jaunieši praktisku un izglītojošu nodarbību veidā pētīja un nostiprināja savas zināšanas par to, kas ir globālā sasilšana, vides piesārņojums un ko mēs varam darīt, lai aizsargātu savu apkārtējo vidi. Tāpat visiem nometnes dalībniekiem bija iespēja doties bezmaksas ekskursijā uz Rīgu (Latvijas Nacionālā bibliotēka, Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, brauciens uz jūru). Plānotais pārgājiens un peldes ezerā izpalika slikto laikapstākļu dēļ, taču tas viss tika aizstāts ar praktiskām nodarbībām iekštelpās un kopumā neskatoties uz lietaino un drēgno laiku, jaunieši kopā pavadīja saturīgu, lietderīgu un interesantu laiku. 

Fotogalerija šeit.


 Ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu, jaunieši iededzina uzrakstus Bekšu dīķa laipā

uzrakstu iededzinsana uz laipas 30082017 33 20170911 1695571916

Šī gada augusts jauniešiem bijis darbīgs un radošs. Nupat beidzot arī iededzināti uzraksti Bekšu dīķa laipā, kuri pludmales apmeklētājus priecēs un izglītos par attālumiem no šīs laipas līdz dažādām vietām mūsu Rēzeknes novadā, Latvijā, pasaulē un pat visumā. Vai tu, piemēram, zini, cik tāls attālums ir līdz Rāznas ezeram, Gaiziņkalnam, Everestam vai Saulei? Mēs to esam noskaidrojuši un kopīgiem spēkiem iededzinājuši tos laipā, lai zinātu arī citi Ozolaines pagasta iedzīvotāji un pludmales apmeklētāji no citām vietām. Paldies Dāvim Ieviņam, kas mums palīdzēja mācīties un iededzināt uzrakstus laipā, kā arī vislielākais paldies Latvijas Vides aizsardzības fondam, kas projekta “Ozolaines pagasta teritorijas vides un dabas vērtību saglabāšana un aizsardzība” ietvaros finansēja instrumentu iegādi un samaksu nodarbību pasniedzējam.

Fotogalerija šeit.


Realizēts jauniešu iniciatīvu projekts “OzOlimpiskās ūdens spēles 2017”

ozolimpisks dens sples 2017 55 20170911 1476592280

Šī gada 31.augustā pašā vasaras izskaņā Rēzeknes novada jauniešiem tika piedāvātas nedaudz citādākas OzOlimpiskās spēles kā iepriekšējos gados. Šoreiz 18 Rēzeknes novada jaunieši devās laivu braucienā pa Tartaka upi, posmā Jaunaglona - Ciriša HES, šķērsojot arī Zelvīšu un Cirīša ezerus, kā arī izspēlējot dažādas sporta spēles, kad tika piestāts krastā. Tāpat tika apskatīta skaistā Upusala un izieta tur esošā Latvijas Valsts mežu izveidotā dabas taka. Tāpat jaunieši paši gatavoja sev pusdienas - zupu uz ugunskura, kā arī paši mežā sarūpēja malku ugunskuram.

Jāatzīst, ka dabas skati – gan laivojot pa upi, gan ezeriem, gan piestājot Upursalā – bija iespaidīgi! Lielie plūdi Latgalē nodrošināja to, ka laivošana bija visai mierīga, tomēr bija vietas, kur nācās pacīnīties, lai tiktu garām kādam kritušam kokam. Arī laikapstākļi mūs lutināja ar dāsniem saules stariem un + 21oC, tādēļ dažiem izdevās pat vēl nedaudz pēdējoreiz šovasar nosauļoties!

Jāsaka, ka lai arī jauniešiem airēšanas un laivošanas pieredze bija ļoti dažāda (daudziem šī bija pirmā reize laivojot ar smailītēm), turklāt laivās bija jāsēž pa 2, kas nozīmē, ka jāmāk sastrādāties, tomēr visi jaunieši godam tika galā ar šo izaicinājumu, kā arī strādāja kā komanda – ik pēc laika uzgaidot tos, kas atpalikuši! Pēc brauciena visi dalībnieki saņēma medaļas par uzdrīkstēšanos un piedalīšanos. Radās ideja, ka šāds laivu brauciens jāatkārto, turklāt jāpagarina – 2 dienu garumā ar nakšņošanu upes krastā. Jāsaka, ka ideja ir laba un noteikti realizējama nākošajā vasarā!

Paldies Rēzeknes novada pašvaldībai par finansiālo atbalstu laivu nomai, medaļu izgatavošanai un produktu iegādei pusdienām! Paldies arī Ozolaines pagasta pārvaldei par transporta nodrošinājumu un šoferim Ilmāram Svikšam par jauniešu nogādāšanu uz Jaunaglonu un atpakaļ mājās!  Paldies arī viesu namam “Malvīne”, kas mums ļāva uzturēties savā teritorijā!

Fotogalerija šeit.


Realizēts jauniešu inventāra iegādes projekts

Pavisam nesen saņemts inventārs, kas iegādāts Rēzeknes novada Jaunatnes inventāra iegādes projekta “Interaktīva brīvā laika pavadīšana Ozolaines un citu Rēzeknes novada pagastu jauniešiem” ietvaros. Projekta ietvaros iegādāta Xbox spēļu konsole, Kinect kustību sensors, otra spēlētāja pults un dažādas video spēles, kā arī 5 veloķiveres un 2 piepūšamie kostīmi, par kopsummā 680 EUR.

Xbox spēļu konsole apvienojumā ar Kinect sensoru ļaus virtuāli spēlēt dažādas sporta spēles, dejot, braukt ar auto, to visu darot ar ķermeņa kustībām. Šādas spēles ļaus jauniešiem attīstīt savas fiziskās dotības, kā arī ieinteresēs jauniešus savu brīvo laiku pavadīt vienaudžu sabiedrībā, attīstos komunikācijas un saziņas prasmes. Šobrīd populārie piepūšamie kostīmi lieti noderēs jauniešu un bērnu pasākumos, savukārt veloķiveres kalpos kā drošības garants velobraucienu laikā, jo parasti jaunieši uz šiem braucieniem ierodas bez ķiverēm.

Atcerēsimies, ka šīs jauniešu lietošanai bezmaksas pieejamās lietas maksā naudu, tādēļ izturēsimies atbildīgi! Saudzēsim un aktīvi izmantosim iegādāto inventāru! 


Ozolaines pagasta jaunieši piedalījās “Skrējienā pēc veselības” un “Veselības veicināšanas olimpiādē”

Augustā Ozolaines pagasta jaunieši piedalījās Rēzeknes novada pašvaldības ESF projekta “Dzīvo veselīgi Rēzeknes novadā!” ietvaros organizētajos veselības veicināšanas pasākumos „SKRĒJIENS PĒC VESELĪBAS” un “VESELĪBAS VEICINĀŠANAS OLIMPIĀDE”, kas norisinājās Nautrēnos un Tiskādos.

27.augustā Nautrēnos notika „SKRĒJIENS PĒC VESELĪBAS”, kurā piedalījās 4 Ozolaines pagasta jaunieši, savukārt 29.-30.augustā Tiskādu internātpamatskolas teritorijā norisinājās “VESELĪBAS VEICINĀŠANAS OLIMPIĀDE”, kurā piedalījās pieci Ozolaines pagasta jaunieši. Šajā pasākumā jaunieši ne vien spēlēja sporta spēles un piedalījās sacensībās, bet arī ieguva zināšanas par veselīgu dzīves uzturu, fiziskām aktivitātēm, sporta uzturu, sporta viediem, sportistiem, kā arī mācījās dažādas praktiskas tūrisma lietas - mugursomas komplektēšana, ugunskura aizdedzināšana, telts salikšana un nojaukšana. Piedaloties lielajā teritoriālajā stafetē, kopā ar Silmalas un Feimaņu jauniešiem ieguva 1.vietu.


 Aktivitātes septembrī: 

07.09.   14:00 – 16:30       Tēva dienas dāvanu izgatavošanas darbnīca

14.09.    15:30 – 17:30      “XBOX Video spēļu vakars”/ aprīkojuma atklāšana

20.09.    15:30 – 17:30      Orientēšanās sacensības “Ezerzeme”, Rogovkas posms

21.09.    15:30 – 19:00      Jauniešu neformālais vakars “Pidžammu ballīte 4”

27.09.    15:30 – 17:30      Orientēšanās sacensības “Ezerzeme”, Kaunatas posms

28.09.    15:30 – 17:30      Kino vakars


Aicinām piedalīties Orientēšanās seriāla’”EZERZEME”

Jaunieši un pagasta iedzīvotāji aicināti piedalīties Orientēšanās seriāla “EZERZEME” sacensībās - 20.09. Rogovkā, 27.09. Kaunatā un 04.10. Ančupānos. Ja būs pietiekošs daudzums gribētāju, tiks nodrošināts transports. Pieteikšanās pie Leilas Rasimas (tel.26328442).


 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022