• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Līdz 24.aprīlim jaunieši var pieteikties praksē EP vēlēšanu iecirkņos

FaceBook  

cvk

 

 

 

 

 

 

 

 

Rīga, 31.marts: 2014.gada Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) sadarbībā ar portālu Prakse.lv īsteno projektu, kura ietvaros 16 līdz 25 gadu veciem jauniešiem ir iespēja pieteikties praksē EP vēlēšanu iecirkņos. Prakse paredzēta vidusskolēniem un studentiem, kuri vēlas iepazīt vēlēšanu iecirkņa komisijas darbu, interesējas par vēlēšanām, ir sociāli atbildīgi, kā arī nākotnē vēlētos pildīt sabiedriski nozīmīgos vēlēšanu iecirkņa komisijas locekļa pienākumus.

Prakses ietvaros jauniešiem būs iespēja piedalīties vēlēšanu iecirkņu komisijas darbā no iecirkņu atvēršanas 19. maijā līdz EP vēlēšanu dienai, 24. maijam. Tāpat, gatavojoties praksei, jaunieši varēs apmeklēt CVK rīkotos mācību seminārus vēlēšanu iecirkņu komisijām.

CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars uzskata, ka prakse vēlēšanu iecirknī ir viena no iespējām, kā veicināt jauniešu interesi par vēlēšanām un parādīt to, ka vēlēšanās katra balss, katrs vēlēšanu zīmē ievilktais plusiņš vai svītrojums ietekmē vēlēšanu rezultātu. „Labāk vienreiz redzēt, nekā simts reizes dzirdēt," projekta ieceri komentē A.Cimdars, piebilstot, ka darbs vēlēšanu iecirknī ir laba iespēja, kā atbrīvoties no tiem negatīvajiem stereotipiem par vēlēšanām, kas sakņojas nezināšanā un vēlēšanu procedūru nepārzināšanā.

Ielūkoties vēlēšanu iecirkņa darba aizkulisēs ikvienam interesentam iespējams jau tagad, portālā Prakse.lv atbildot uz divdesmit āķīgiem jautājumiem par vēlēšanu iecirkņa komisijas locekļa darbu, piemēram, kā jārīkojas, ja rodas domstarpības par vēlētāju izdarītajām atzīmēm vēlēšanu zīmēs, vai vēlēšanu iecirknī atļauts aģitēt, kad jāsāk skaitīt vēlēšanās nodotās balsis un citiem.

„Mēs ik gadu veidojam vairākus valstiski nozīmīgus projektus, un mums šķita ļoti svarīgi iesaistīties arī pilsoniskās apziņas veidošanā un jaunās paaudzes aktivitātes veicināšanā vēlēšanu procesa organizācijā. Tikai mēs paši varam motivēt jauniešus vairāk domāt par politiku un iesaistīties savas nākotnes lemšanā," atzīst portāla Prakse.lv vadītājs Jānis Logins. „Uzskatu, ka prakse jauniešiem vēlēšanu laikā ļaus attīstīt komunikāciju un organizatoriskās prasmes, ļaus labāk izprast vēlēšanu procesu. Aicinām visus interesentus iepazīties ar vēlēšanu komisiju darbu virtuālajā praksē!"

Apmeklēt „Virtuālo praksi" jaunieši aicināti tīmekļa vietnē www.prakse.lv, bet pieteikties praksei – CVK Informācijas nodaļā līdz š.g. 24.aprīlim, sūtot CV un motivācijas vēstuli uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Vairāk par prakses nosacījumiem - www.cvk.lv sadaļā „Prakse vēlēšanu iecirknī".

31.03.2014.
Kristīne Bērziņa
CVK Informācijas nodaļas vadītāja
 67814900, 29406604
e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022