Liepu pamatskolas aktualitātes septembrī

FaceBook  

 

Par skolēnu pašpārvaldes prezidentu 2016.-2017.macību gadā ievēlēts Aleksandrs Marjanovs

DSC 0131

2016. gada 28.septembrī Liepu pamatskolas 5.-9.klašu skolēni piedalījās skolēnu pašpārvaldes prezidenta vēlēšanās. Par skolēnu pašpārvaldes prezidentu varēja kļūt jebkurš 8.-9.klašu skolnieks. Tika izvirzīti pieci pretendenti: Aleksandrs Marjanovs, Liāna Lukaševa, Viktorija-Diāna Stikute, Sabīne Ivanova, Marija Guļe. Līdz vēlēšanu dienai katrs no kandidātiem piedāvāja savu darba programmu. Visi skolēni varēja iepazīties ar  programmām un izvēlēties to kandidātu par kuru gatavi atdot savu balsi. Vēlēšanu dienā visi 5.-9.klašu skolēni plkst.11.00. pulcējās sporta zālē, kur notika  skolēnu pašpārvaldes prezidenta vēlēšanas. Zālē jau gaidīja vēlēšanu komisija, kuras sastāvā bija 5.-9. klašu audzinātāji un struktūrvienības vadītāja G.Bogdanova. 

DSC 0132

Skolēniem līdzi bija skolēnu apliecība. Uzrādot to komisijai, viņi saņēma vēlēšanu lapu, parakstījās par to. Zālē bija paredzētas vietas, kur skolēni varētu brīvi atzīmēt vienu kandidātu vēlēšanu lapā tā, lai neviens tam netraucētu.  Pēc tam savu vēlēšanu lapu skolnieks  iemeta vēlēšanu urnā.  Par novērotājiem šajā pasākumā bija 3.-4.klašu skolēni. Pēc balsu saskaitīšanas  noskaidrojās, ka lielāko balsu skaitu savāca divi kandidāti, pie tam abiem kandidātiem bija vienāds balsu skaits. Tas bija Aleksandrs Marjanovs un Viktorija-Diāna Stikute. Sakarā ar to nācās organizēt otru vēlēšanu kārtu. Otrā kārtā ar ļoti nelielu balsu skaitu uzvarēja Aleksandrs Marjanovs. Viņš būs  skolēnu pašpārvaldes prezidents 2016.-2017.macību gadā, bet Viktorija-Diāna Stikute būs  prezidenta palīgs.


Apsveicam Pāvelu Andrejevu!

2016. gada 20.septembrī Liepu pamatskolas skolēni piedalījās Rēzeknes un Viļānu novadu skolu sporta spēlēs Kaunatā. Rudens krosā 200m distancē mūsu skolas skolnieks Pāvels Andrejevs izcīnīja 1.vietu. Apsveicam Pāvelu!


No lielveikala MAXIMA saņemtas dāvanas

DSC 0220

Cienījamie Liepu pamatskolas skolēni, vecāki, skolotāji un skolas darbinieki! Vēlamies pateikties par dalību izglītības atbalsta programmā “Savai skolai”. Akcija norisinājās sadarbībā ar veikalu tīklu MAXIMA. Liels paldies visiem čaklajiem uzlīmju vācējiem. Par sakrātajām uzlīmēm esam iegādājušies:
• Sporta inventāra komplektu (barjera, konusi, regulējamās barjeras).
• Printeri melnbaltai drukāšanai.
• Kinētiskās smiltis.
• Mazo interaktīvo enciklopēdiju.
Paldies visiem akcijas dalībniekiem no Liepu pamatskolas ! Ceram uz turpmāko sadarbību!

Gaļina Bogdanova
Liepu pamatskolas struktūrvienības vadītāja


Drošībai veltīts pasākums Liepu pamatskolā.

DSC 0140

Kad dārzos zied pēdējie rudens ziedi un pīlādžogu krāsainie ķekari māj atvadas vasarai, skolasbērni atkal ir vēruši skolu durvis un ir gatavi apgūt jaunas zināšanas, prasmes un iemaņas. Katru gadu septembrī – pirmajā mācību gada mēnesī –liela uzmanība tiek veltīta jautājumiem, kuri saistīti ar bērnu drošību.
Arī mūsu skolā pagājušajā nedēļā klases audzināšanas stundā skolēni pulcējās skolas zālē, lai vēlreiz atkārtotu un kaut ko iemācītos no jauna. Stundas pirmajā daļā mēs skatījāmies filmu par drošību. Filma bija interesanta un saistoša. Filmā uzskatāmi bija parādīts un izskaidrots, ko nozīmē riskēt. Ar piemēriem no dzīves redzējām, kas notiek tad, ja cilvēks riskē. Visvairāk pārsteidza jauniešu pārgalvīgā rīcība dzelzceļa tuvumā un uz dzelzceļa sliedēm. Radās jautājums – vai ir vērts riskēt vai tomēr ir jāpadomā par vissvarīgāko, kas mums ikvienam pieder- par savu dzīvību.
Stundas otrajā daļā ar skolēniem tikās pārstāvji no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta. Prezentācijā viņi uzskatāmi parādīja, ko nozīmē piezvanīt pa tālruņa numuru 112, kādos gadījumos jāzvana pa šo numuru. Tāpat viņi pastāstīja par to, kā jārīkojas ugunsgrēka gadījumā un kā pareizi jāsazinās ar operatoru, piezvanot pa tālruni 112. Skolēni varēja uzdot sev interesējošos jautājumus.
Stunda bija izzinoša un pamācoša. Skolēni ieguva daudz jaunas informācijas.

Drošu mācību gadu vēlot,
Inese Kokoreviča,
Maltas vidusskolas struktūrvienības
Liepu pamatskolas skolotāja


Mācību ekskursija
20160922 102356

22. septembrī Liepu pamatskolas skolēniem bija iespēja doties papildus mācību ekskursijā projekta “Pētīsim un izzināsim Latvijas vēsturi” ietvaros.
Sākumā mūsu ceļš veda uz muzeju “Andrupenes lauku sēta”. Tur mūs sagaidīja gids tautas tērpā. Viņa stāstīja, kā dzīvoja mūsu senči. Vienā no lauku sētas mājām bija maizes krāsns. Mēs tikām iepazīstināti ar to, kā tajā laikā cilvēki cepa maizi, izgatavoja apģērbu un ar ko nodarbojās bērni. Pēc ekskursijas muzeja saimnieces cienāja mūsu grupu ar smaržīgu zāļu tēju un ar garšīgu maizi.
20160922 112635

Pēc Latgolas sātas mēs devāmies uz Kroma kolnu. 2012. gadā tika izveidota biedrība “Kroma kolna bruoliste”, kuras dibinātājs un vadītājs ir Aleksandrs Lubāns. Kroma kolna bruolistē darbojas ap 30 biedru no dažādiem Latgales novadiem. Mums bija gods iepazīties ar biedrības vadītāju Aleksandru. Viņš stāstīja mums par senčiem, kādi viņi bija drosmīgi, čakli un ar ko nodarbojās, kā arī parādīja, kā notika viduslaiku kaujas. Mums atļāva apģērbt seno kaujas tērpus un paņemt zobenus. Tad notika īstās kaujas Aleksandra pavadījumā. Gan skolēni, kuri piedalījās kaujās, gan tie, kuri vēroja, bija sajūsmā. Kroma kolnā mūsu grupa apskatīja koka pili, kas šobrīd vēl ir rekonstrukcijas procesā.
Pēdējais objekts mūsu plānā bija Aivara Ušpela darbnīca. A. Ušpelis pastāstīja par mālu, par trauku veidošanas procesu un sniedza mums paraugdemonstrējumu, kā arī iepazīstināja mūs ar māla trauku apdedzināšanas procesu. Mēs apskatījāmies A. Ušpeļa keramikas izstrādājumu un seno gludekļu kolekcijas un viņa sievas Vēsmas Ušpeles brīnišķīgās gleznas. Mums bija iespēja iegādāties dažādus izstrādājumus no keramikas.
Ekskursijas laikā mēs uzzinājām, kā agrāk dzīvoja latgalieši un ar ko viņi nodarbojās.
Mēs vēlētos pateikt lielu paldies Monreālas Latviešu Sabiedriskajam centram un ekskursijas organizatoriem.

Viktorija-Diāna Stikute
9. klases skolniece


Самый спортивный день в Лиепской школе

DSC 0101

Каждый год в школе проводится День спорта. Это один из интересных праздников, в котором участвует вся школа: и ученики, и учителя. Мы очень ждали этот день! И вот когда дождались, оставалось подождать ещё два урока. Мы поучились два урока и пошли в спортивный зал строиться, делать разминку и делиться на команды. Всех учеников с первого по девятый класс поделили на команды. Капитаны команд были из девятого класса. Учителей разделили по станциям. Каждому учителю - своя станция. На станциях различные задания. Всего станций было девять: „Кросс”, „Уборка урожая”, „Попрыгунчики”, „Сокровище”, „Большая эстафета”, „Флорбол”, „Офисный баскетбол”, „Золушка”, „Ceļosim pa Latviju”. Мы придумали название команд и, радостные, побежали в школьный парк.
Эмоции переполняли Аносову Веронику: „Мы бежали кросс, бросали бумажные шарики в мусорник, складывали пазл о Латвии, катались на тачке и собирали яблоки. Было очень весело! А больше всего мне понравился кросс. Я очень люблю бегать и прибежала первой в своей команде. Моя команда называлась „Спортивные люди”. Капитан - Дима Кайриш из девятого класса.
Погода была хорошая, только трава немного мокрая. И еще мне понравилось складывать пазл в беседке. Наша команда заняла второе место. Это классно!„
Самые яркие впечатления о спортивном празднике Кузнецовой Дарьи: „В моей команде было семь учеников, а в других командах даже восемь. У нас капитаном команды был Паша Андреев. Название команды было странное – „ Хелперы”. Паша всем говорил, что это означает, что мы помощники.
Если честно, то я раньше чуть-чуть не любила День спорта. А этот день мне понравился, потому что я подросла и ко мне все в команде стали относиться серьёзнее. Раньше я была маленькая, и старшие всё старались сделать за меня.
DSC 0099

Самая странная, по-моему, была станция, где надо было копаться в песке и искать монеты. Мы нашли много монет. А ещё, было интересно перебирать боб, каштаны и фасоль. Мы были как Золушки. Мне всё понравилось. Моя команда заняла третье место!”
Наш спортивный день закончился очень хорошо. Всем участникам вручили медали и шоколадные конфеты. Мы, довольные, поехали домой. Будем ждать следующий День спорта! Такая у нас уже традиция!

Дарья Кузнецова и Вероника Аносова -
ученицы 3 класса Лиепской основной школы


Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022