• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


"GAISMA 50 GADU GARUMĀ"

FaceBook  

1964.gada 30.oktobrī laikraksts "ZNAMJA TRUDA" ar priecīgu ziņu informēja savus lasītājus, ka Matrosovas kolhozā 1964.gada 24.oktobrī notika darba svētki, kā arī šī diena sakrita ar vēl vienu zīmīgu notikumu laukkopju dzīvē—jaunā kluba atklāšanu. Plašās un gaišās telpas glīti uzpostas, pa viesmīlīgi atvērtajām durvīm nāca cilvēki un priecājās par notikumu.

1964.gada avize
2014.gadā Ozolaines pagasta TN paliek 50.gadi. Zelta jubileja, kura cienīga iekalšanai pagasta un tautas nama vēsturē. Pa šo laiku tika izaudzētas vairākas paaudzes, notikuši tūkstošiem dažādi pasākumi visām cilvēku grupām. Tautas nama ēka vairākas reizes piecdesmit gadu garumā krasi mainīja savu izskatu, mēģinot attīstīties un iet soli solī ar mūsdienām. Kā pirmā krāsa rekonstrukcija klubu sagaidīja 90-to gadu sākumā, kad tika aizmūrēti lielie kluba logi, kas bieži tika dauzīti deju laikos. Vairākie kosmētiskie remonti, gan ārējie, gan iekšējie, tika veikti visā kluba pastāvēšanas laikā, mēģinot izveidot komfortablu vidi pasākumu rīkošanai. Protams, viss tika darīts pašu spēkiem.

Šodien, no iepriekšējā kuba telpām vizuāli nepalika nekas. TN tagad krasi atšķiras no tā, kādu daudzi atceras no savas bērnības, vai jaunības laikiem. Arī daudzie pasākumi, kuri tika atzīmēti toreiz, šobrīd nav aktuāli, kā piemēram: mehanizatoru, donoru, deputātu, lopkopja vakari u.d.c.
Ir daudz vēsturisku materiālu un faktu, ka kluba dzīve bija skaista, produktīva, pasākumi bija ļoti apmeklēti. Cilvēki, kuri atceras stāsta, ka klubā, vakaros, vienmēr dega gaisma. Jebkuram bija iespēja nākt un kaut ko darīt. Katrā nedēļas nogalē notika dejas, tad vēlāk, pēc 1987.gada, kad par kluba vadītāju kļuva A.Mališevs un tika iegādāta mūsdienu audiotehnika, parādījās diskotēkas.
Īstie svētki ir tad, kad kopā sanākot, cilvēki satiekas, atceras notikušo, izbauda un izstāsta esošo un ieplāno nākamo.
Par godu šai pusgadsimta jubilejai, kuru kopā svinēsim š.g. 25.oktobrī Ozolaines pagasta Tautas namā (sākums plkst.19.00), top dokumentālā filma "GAISMA 50 GADU GARUMĀ" (režisors E.Blinovs), kuras pirmizrāde plānota šī pasākuma laikā.
Vēlamies šo apaļo jubileju nosvinēt godam. Pasākuma laikā varēs atskatīties uz TN 50 gadus seno vēsturi. Apmeklētāji varēs gremdēties atmiņās un apskatīties fotoizstādi, kurā tiks atspoguļota toreizēja kluba un esošā TN dzīve visu 50 gadu garumā.
Būs iespēja apmeklēt svinīgo pasākumu un ar bijušajiem kluba darbiniekiem atcerēties savā laikā klubā notikušo.
Aicinām visus bijušos TN vadītājus un darbiniekus! Iepriekš piesakoties (galdiņu rezervācija pie TN vadītāja), aicinām uz pasākumu arī pagasta iedzīvotājus un citus viesus. Būsim ļoti priecīgi redzēt arī citus TN vadītājus un darbiniekus, labprāt pieņemsim muzikālus un jebkāda cita veida radošus apsveikumus! Pasākumā darbosies brīvais mikrofons.
Garantējam jauku, nostalģisku un vēsturiski izglītojošu vakaru, kam sekos jautra balle līdz pat rīta agrumam! Būs iespēja ne vien jautri pavadīt laiku, bet arī piedalīties konkursos un spēlēs un vinnēt kādu noderīgu balvu, ko būsim sarūpējuši. Par labu mūziku rūpēsies populārā latgaliešu grupa grupa "Ginc&Es".
Mums ir ko atcerēties, izstāstīt viens otram savu atmiņas stāstu, izjust tā laika sajūtas, emocijas.
Uz tikšanos svētkos!

page-0

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022