• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


12.Saeimas vēlēšanas

FaceBook  

2014.gada 4.oktobrī Latvijā notiks kārtējās parlamenta vēlēšanas, kurās vēlēsim 12.Saeimu. Saeimas vēlēšanas notiek piecos vēlēšanu apgabalos, un tajās jāievēl 100 Saeimas deputātu.

saeima

Vēlēšanu tiesības

Tiesības piedalīties Saeimas vēlēšanās ir visiem Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā būs sasnieguši 18 gadu vecumu.
Saeimas vēlēšanās vēlētāju uzskaitei nelieto vēlētāju reģistru. Balsotājus reģistrē vēlēšanu iecirknī, izdarot atzīmi vēlētāja pasē.
Tomēr ņemot vērā, ka šobrīd valstī ir aptuveni 24 000 pilsoņu, kuru vienīgais personu apliecinošais dokuments ir personas apliecība (eID), Saeima šā gada 14.jūlijā atbalstīja grozījumus Saeimas vēlēšanu likumā, kas paredz pirms 12.Saeimas vēlēšanām izsniegt šiem vēlētājiem personalizētu vēlētāja apliecību.
Līdz ar to vēlētāji, kuru rīcībā ir tikai personas apliecības, ir aicināti laikus noformēt Latvijas pilsoņa pasi vai no 2014.gada 22.septembra līdz 3.oktobrim izņemt vēlētāja apliecību. Vēlētāja apliecību varēs saņemt bez maksas tajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā, kur tika izsniegta vēlētāja personas apliecība.

Balsošanas iespējas
Vēlēšanu dienā vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no pulksten 7.00 līdz 20.00. Balsot var jebkurā vēlētāja atrašanās vietai tuvākajā iecirknī Latvijā vai ārvalstīs.

Ja nav iespēju nobalsot vēlēšanu dienā, vēlētājs var nodot balsi glabāšanā trīs dienas pirms vēlēšanu dienas - 1., 2. un 3.oktobrī.
Vēlēšanu iecirkņi, kur varēs nodot balsi glabāšanā, atradīsies pilsētās un novados, kuros ir vismaz 7500 balsstiesīgo. Pavisam būs 61 šāds iecirknis 39 pašvaldībās. Balsi glabāšanā varēs nodot, trešdien, 1.oktobrī, no pulksten 17.00 līdz 20.00, ceturtdien, 2.oktobrī, no pulksten 9.00 līdz 12.00, piektdien, 3.oktobrī, no pulksten 10.00 līdz 16.00.
Vēlētāji, kuri uzturas ārvalstīs, Saeimas vēlēšanās var piedalīties, balsojot vēlēšanu dienā kādā no ārvalstīs izveidotajiem vēlēšanu iecirkņiem vai pa pastu. Pasta balsošanai jāpiesakās iepriekš no 3. maija līdz 12.septembrim. Vairāk>>
Vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties balsošanas telpās, šo vēlētāju aprūpētāji un slimojošu personu aprūpētāji, var pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā. Balsošana atrašanās vietā jāpiesaka no 29.septembra līdz 4.oktobrim.
Saeimas vēlēšanās balsošana tiks organizēta arī karavīriem, kuri pilda dienesta pienākumus starptautiskajās operācijās un vēlētājiem ieslodzījuma vietās.

Vēlēšanu iecirkņu darba laiks pirms vēlēšanu dienas

12.saeima
Šajā laikā balsošana nenotiek, izņemot balss nodošanas glabāšanā vēlēšanu iecirkņus 1., 2. un 3.oktobrī.
Vēlēšanu iecirkņu saraksts

Vēlēšanu iecirkņu saraksts Rēzeknes novadā

Ar 12.Saeimas vēlēšanām reģistrētajiem kandidātu sarakstiem, ziņām par kandidātiem, priekšvēlēšanu programmām iespējams iepazīties šeit: http://sv2014.cvk.lv/saraksti/

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022