• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Ozolaines pagastā notika “OzOlimpiskās spēles” jauniešiem

FaceBook  

24.augustā "OzO" jeb Ozolaines pagasta jaunieši organizēja jauniešu sporta sacensības "OzOlimpiskās spēles 2014". Spēlēs piedalījās komandas no 8 dažādiem Rēzeknes novada pagastiem – Ilzeskalna, Dricānu, Audriņu, Verēmu, Čornajas, Feimaņu, Ozolmuižas un Ozolaines. Katrā komandā bija seši cilvēki un visi kopā un individuāli viņi cīnījās dažādās sporta aktivitātēs.

IMG 6483

Tā kā šīs nebija vienkārši Olimpiskās spēles, bet gan OzOlimpiskās spēles, tad sporta aktivitātes bija mazliet neierastākas kā parasti. "Zābakbolā" jauniešiem bija jārāda māka trāpīt riepā ar dažāda veida apaviem, "Šaušanā" vajadzēja sašaut mērķi pēc iespējas precīzāk, "Olimpisko kovboju" stafetē bija pārī ātri "jājāj" jeb jāskrien turot "zirgu" un jāšauj mērķī, tāllēkšana šoreiz bija jāveic turot uz galvas konusu, kas krietni sarežģīja uzdevumu. Jautākā izrādījās "Olimpiskās mačalkas" stafete, kur vajadzēja ātri pārnest ūdeni no viena spaiņa uz otru izmantojot švammi, nogurdinošākā - "Ļaunās aukles" stafete, kad komandai vajadzēja pēc iespējas vairāk reizes nolēkt ar lecamauklu visiem kopā minūtes laikā. Kā gan iedomājamas olimpiskās spēles bez "Šķēpa mešanas", kur jauniešiem bija jāpacenšas aizmest pēc iespējas tālāk slēpošanas nūju. Kad visas komandas bija pabeigušas visus šos uzdevumus un iestiprinājušās ar tēju, kafiju un kādu našķi, sekoja "Fucītis" un "Volītis". Fucītis tika spēlēts uz hokeja vārtiem un ar mazāku spēlētāju skaitu uz laukuma un Volītis – pa pāriem, uzvelkot rokās zeķes un ķerot bumbu ar lakatu palīdzību. Bija jūtams sacensību gars, jo komandas turpināja aktīvi spēlēt, neskatoties uz to, ka jaukais laiks sāka palikt "nejauks", pamazām sāka līt un beigās jau spēlējām pamatīgā lietū. Lietus jauniešus ne druskas nenobiedēja un visas komandas pabeidza spēles. Pēc spēlēm sildījāmies ara tēju, lietū kūrām ugunskuru un visi kopā gatavojām zupu vakariņām.
Apbalvošanā tika sveiktas labākās komandas un individuālie sportisti. Šoreiz OzOlimpiskajās spēlēs zelta kausu un medaļas ieguva FEIMAŅU komanda, kurai it visās sporta aktivitātēs izdevās izcīnīt tikai pirmās un otrās vietas. Sudrabu ieguva Ozolmuižas jauniešu komanda ar nosaukumu "MUIŽA", bronzu – Ilzeskalna komanda ar nosaukumu "PLOSTNĪKI". Komandas tika apbalvotas ar veselīgiem un bumbai līdzīgiem gardumiem – arbūziem. Ceram, ka garšoja labi! Pārējās komandas arī cīnījās godam un saņēma atzinības rakstus un šokolādes konfektes. Kā Sportiskāko meiteni OzOlimpiskajās spēlēs sevi pierādīja Agnese Andžāne no Vērēmu komandas, no puišiem labākais izrādījās spēļu uzvarētāju, Feimaņu komandas, dalībnieks – Sergejs Gorins. Pēc apbalvošanas visi kopā ēdām zupu un kopā svinējām uzvaras OzOlimpisko spēļu "afterpārtijā", kur Dj Yakovs bija parūpējies par mūziku un jaunieši paši organizēja spēles un dejoja līdz pat pusnaktij.
Vēlreiz sveicam uzvarētājus un sakām milzīgu paldies visiem spēļu dalībniekiem, kas atbrauca no tuvākām un tālākām vietām, kā arī visiem jauniešiem, kas palīdzēja noorganizēt spēles un bija sacensību tiesneši.
Ceram, ka OzOlimpiskās spēles kļūs par tradīciju un ka atkal tiksimies un sportiski pavadīsim dienu kopā jau nākošvasar "OzOlimpiskajās spēlēs 2015"!

IMG 6493

Paldies mūsu sponsoram "AUSMEŅA KEBABS" par dāvanu kartēm sportiskākajiem jauniešiem!
OzOlimpiskās spēles notika pateicoties Rēzeknes novada finansiālajam atbalstam jauniešu projektiem.

Fotogalerija šeit.

Leila Rasima
Jaunatnes lietu speciāliste Ozolaines pagastā

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022