• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Maltas apvienības pagastu fotogrāfiju izstāde-konkurss

FaceBook  

Foto konkurs

Uzsākot jaunu gadu un iedvesmojoties no novadnieku veikuma, Maltas Kultūras nams aicina Rēzeknes novada pašvaldības Maltas apvienības pārvaldes (MAP) pagastus uz kopīgu aktivitāti “Fotogrāfijas – laika liecinieces”. Tā plānota arī kā konkurss, kura rezultātā taps ceļojošā izstāde ar Maltas, Silmalas, Ozolaines, Feimaņu, Pušas un Lūznavas pagasta fotogrāfijām.

Pārskatiet albumus, izvēlieties senās un/vai mūsdienu reālijas raksturojošas fotogrāfijas (akcents tomēr uz senākām un mazāk redzētām), kurās attēlots kāds pagastā svarīgs notikums, būve, tradīcijas, apģērbs, arī ievērojama personība utt. Iespēju robežās fotogrāfijas jāparaksta (norādot, kas tajā iemūžināts, un laika posms, ja ir zināms). Tās var iesniegt privātpersonas vai personu grupas, dzimtas, iestādes, biedrības, kolektīvi (ne vairāk kā piecas fotogrāfijas katrs).
Fotogrāfijas līdz 10. februārim jāsūta uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai jānogādā uz Maltas KN (1. Maija ielā 80, darba dienās darba laikā; tās tiks ieskenētas un atdotas atpakaļ). Lūgums norādīt arī iesniedzēja vārdu, uzvārdu vai iestādes nosaukumu un kontakttālruni. Tāpat fotogrāfijas varat atnest uz pagasta bibliotēku un palūgt, lai darbinieki ieskenē un aizsūta uz minēto e-pasta adresi.
Aktivitātes mērķis ir apkopot gan iedzīvotāju personīgajā dzīvē, gan pagastos dažādos laika posmos nozīmīgo. Tādējādi tiks veicināta katra pagasta pašapzināšanās un caur iesūtītajām bildēm atspoguļota tā unikalitāte. Rezultātā: tiks veidota ceļojoša fotoizstāde, kurā būs pārstāvēts katrs pagasts; noteikti aktīvākie fotogrāfiju sūtītāji, pasniegta fotovēsturnieka Pētera Korsaka Simpātiju u.c. balvas. Iedzīvotāju informēšanā un procesā lūdzam iesaistīties pagastu iedzīvotāju konsultatīvās padomes, kuru priekšsēdētāji tiks aicināti piedalīties sava pagasta iesūtīto fotogrāfiju izvērtēšanā.
Maltas KN vadītāja Elīna Prusaka: “Ideja par šādu aktivitāti radās, iedvesmojoties no 2022. gada nogalē Maltas KN atklātās Maltas Goda pilsoņa fotovēsturnieka P. Korsaka fotoizstādes, kurā bija skatāmi Latgales cilvēku portreti. Tās atklāšanā MAP vadītājs Edgars Blinovs atgādināja, ka “fotogrāfijas ir laika īstās liecinieces”, tāpēc aicinām visus pagastus iesaistīties šajā liecību apkopošanā un novērtēt jūsu rīcībā esošo fotogrāfiju nozīmi.”
Vienosimies kopējā aktivitātē, lai 18. februārī sanāktu kopā, aplūkotu fotogrāfiju izstādi un parunātu par pagastu senatni un tagadni. Latviešu tautas paruna vēsta, ka “vienība dara stiprus”! Apliecināsim Maltas apvienības pārvaldes pagastu vienotību, ceļot gaismā pagātnes un tagadnes liecības, ar kurām varam lepoties!

Sagatavoja Skaidrīte Svikša

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022