Par skolēnu ekskursiju uz Krāslavu!

FaceBook  

6

Projekta “Latvijas skolas Soma” ietvaros Liepu pamatskolas 9.klases skolēni 2022. gada 22. novembrī devās uz Krāslavu. Ceļojuma mērķis – apmeklēt Krāslavas Amatniecības centru. Skolēni piedalījās aromātu darbnīcas meistarklasē. Apmeklētāji iepazinās ar aromātisko izejvielu daudzveidību un vīrakas, garšaugu, eļļu un smaržu izmantošanu. Nodarbībā bija iespēja apgūt smaržu kompozīciju veidošanu un praktiski iepazīties ar dažādām ēteriskajām eļļām un to iedarbību, kā arī ēterisko eļļu savstarpējas kombinēšanas pamatprincipiem. Skolēni uzzināja, ka bāzes eļļām piemīt spēcīga dziednieciska, kosmētiska iedarbība kā arī guva priekšstatu par to pielietošanu sejas un ķermeņa kopšanā. Nodarbībā bērniem pastāstīja par dažādu kosmētisko sviestu veidiem, par to praktisko pielietošanu, par dažādām receptēm lūpu balzāma pagatavošanā. Devītās klases skolēni uzzināja, kā sagatavot ziepītes, izmantojot daudzveidīgas ziepju bāzes un pievienojot ēteriskās eļļas. Tā ziepes iegūst savu burvīgo aromātu.

1

Pēc nodarbības Krāslavas Amatniecības centrā, skolēni apskatīja Krāslavas grāfu Plāteru pils kompleksu. Skolēniem bija interesanti uzzināt, ka Krāslavas pils jeb Plāteru pils ir 18. gadsimtā celta kungu māja, pie kuras atrodas muižas saimniecības ēkas un baroka stila parks. Tagad Krāslavas pils ir 18. gadsimta valsts nozīmes kultūras piemineklis.
5

Skolēni atzina, ka iegūtās zināšanas aromātu darbnīcas meistarklasē viņi varēs izmantot ne tikai ķīmijas stundās, bet arī savā ikdienā. Apmeklējot Krāslavu ekskursijas dalībnieki paplašināja savas zināšanas par Latvijas ievērojamākajiem arhitektūras un kultūrvēstures objektiem. Ekskursijas noslēgumā skolēni izteica pozitīvas atsauksmes par mācību ekskursijas braucienu uz Krāslavu.

Gaļina Bogdanova
Liepu pamatskolas struktūrvienības vadītāja

 3

4

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022