• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Latvisko noskaņu novembris!

FaceBook  

18.11.2022. 1

Šogad novembra mēnesī Ozolaines Tautas namā atkal valdīja ilgi gaidītā rosība, kas izpalika stingro ierobežojumu laikā dažu pagājušo gadu patioru mēnešos. Tāpēc šoreiz, kad atkal bija ļauts tikties un aktīvi darboties, novembrim tika ieplānota bagātīga svētku programma.
Tikko oktobra ķirbju tematiskais virziens bija garām, sākās noformējumu darināšana patriotiskās noskaņās un dažādu tematisko radošo darbnīcu maratons, kurās bija iesaistīti gan tautas nama kolektīvi, gan jebkurš darboties gribētājs. Novembra ietvaros notika patriotisko piespraužu veidošanas darbnīca, pērļošanas meistarklase sarkanbaltsarkanajās krāsās, sarkanā velveta jeb Latvijas dzimšanas dienas kūkas cepšanas aktivitāte, gaismas lukturīšu gatavošanas darbnīcas, kā arī noformējumu veidošanas nodarbības. Lāčplēša dienā „OzO” jauniešu kluba dalībnieki apmeklēja Ozolaines pagasta bibliotēku, kur iepazinās ar šīs dienas vēsturi un ar LR Proklamēšanas gadadienai veltīto izstādi „Iededzies par Latviju!”, un Bekšu ciema Ozolskvērā vēlāk iededzināja svecītes, Latvijas ģeogrāfiskās formas izskatā. Vēl bibliotēka novembra mēnesī, tradicionāli, aicināja nākt spēlēt galda spēles par Latviju!

Gatavojoties Latvijas dzimšanas dienas svētkiem, paralēli notika rosība pie izstādes „Ozolaine zied!” radīšanas, kas ir veltījums tieši Ozolaines pagastam un patriotisko sajūtu pret savu pagastu izpausme. Izstādes ideja radās, iedvesmojoties no atmiņām par bērnības rokdarbu stundām, kad vasarā skolēniem tika dots uzdevums grāmatu lappusēs nospiest un izžāvēt dažādus ziedus, bet pēc tam, mācību gada ietvaros, tie tika izmantoti radošu darbu veidošanai. Tieši tāpat arī Ozolaines Tautas nama kolektīvi jau vasarā sāka ievākt pagastā augošos ziedus un gatavot tos jaunām kreatīvām transformācijām, lai vēlāk no tām taptu vesela izstāde. Oktobrī un novembrī teju visi tautas nama kolektīvi, pulciņi un bibliotēka strādāja pie izstādes eksponātu radīšanas, izmantojot dažādas rokdarbu tehnikas. Šajā laikā tika izveidotas apsveikuma kartiņas un grāmatzīmes ar ziediem, kanvas un rāmji ar ziedu kompozīcijām, bet, papildinot spiesto ziedu darbus, tika radīti arī topeāriji ar telpiskajiem ziediem. Tāpat, radošo darbnīcu ietvaros, tapa arī ziepes ar nospiestajiem ziediem, bet, tieši 16.novembrī, kad uzsniga pirmais sniegs, notika polimērmāla rotu meistarklase, kurai bija nepieciešami maza izmēra svaigie ziediņi un zaļumi, ko veiksmīgi izdevās savākt, neskatoties uz sniega kārtu, kas bija paspējusi uzsnigt. Vēlreiz jāuzsver, ka izstādes eksponātu autori nav profesionāli mākslinieki, bet gan čaklie darboņi no Ozolaines Tautas nama rokdarbu pulciņa, senioru kluba „Uguntiņa”, bērnu un jauniešu kluba „OzO”, folkloras kopas „Zeiļa”, tautas nama un bibliotēkas kolektīva. Tieši tas arī deva šai izstādei īpašu morālo pievienoto vērtību!

FOTOGALERIJA

18.11.2022

Par patriotisko noskaņu kulmināciju kļuva Latvijas Republikas proklamēšanas 104.gadadienas svinības Ozolaines Tautas namā. Sniegotajā vakarā, lielām pārslām laiski krītot no debesīm, svētku svinētājus sagaidīja balts un sveču izgaismots skvērs, kurā bija izvietoti „OzO” kluba un PII „Jāņtārpiņš” bērnu veidotie burciņu lukturīši patriotiskā noformējumā. Tautas nama telpas sagaidīja apmeklētājus ar bagātīgu tematisko noformējumu. Savukārt, svētku koncerta pirmajā daļā klausītājiem akadēmisku baudījumu sniedza instrumentālais ansamblis „Excelsus”, akordeonistes Zanes Vancānes vadībā.

18.11.2022 4

Pasākuma svinīgā daļa šoreiz tika vadīta 4 cilvēku sastāvā 2 paaudzēs (Edgars un Laura Blinovi, Santa un Martins Ostaši), kas pasākumam radīja nebijušu pievienoto vērtību. Kā ierasts, tika sumināti Ozolaines pagasta pārvaldes iestāžu darbinieki, kuri strādā šajā „saimē” 5, 10, 15 un vairāk jubilejas gadus. Starptautiskais Mihaila Naricas izglītojošais centrs, kas atrodas Ozolaines pagasta Deimaņu sādžā, tradicionāli pasniedza īpašas balvas ģimenēm, kuras attīsta bērnu radošumu, sniedz ieguldījumu un dod atbalstu bērnu izaugsmei, attīstībai un kalpo par piemēru citiem. Ar muzikāliem priekšnesumiem pasākumu bagātināja folkoras kopa „Zeiļa” un jaunā dziedātāja no Silmalas pagasta- Laura Svikša.

18.11.2022 2

Bet svinīgās daļas noslēgumā klātesošie tika cienāti nevis ar tradicionālo svētku torti, bet gan ar seno rupjmaizes desertu, kura pamatā ir mūsu svētība- rupjmaize, kas vienmēr ir bijis šīs zemes spēka simbols un svētākais no ēdieniem, kā arī sarkanās dzērvenes no Latgales purviem un baltais putukrējums, kas kopskatā atgādina gluži vai sarkanbaltsarkano karogu zemes fonā. Daudzos mazos desertus, kas tika eksponēti uz Latvijas formas paplātes, uzbūra Liepu pamatskolas šefpavāre Vita Sondore. Arī tas deva īpašu sajūtu katram šim desertam, jo tas bija radīts tepat, Ozolaines pagasta iedzīvotājas rokās. Ar novēlējumu- „Lai rupjmaize dod spēku, stiprina mūs un atgādina, no kurienes mēs nākam!” tika noslēgts svinīgais pasākums.
18.11.2022 3

Pasākuma noslēdzošajā daļā klātesošie ļāvās dejošanas priekam ballē, Gulbenes grupas „Rolise” pavadījumā. Stāvgrūdām pilnais deju laukums apliecināja to, ka publika bija noilgojusies pēc kārtīgas izdejošanās, kas vairākus gadus izpalika pandēmijas dēļ. Un neapšaubāms bija prieks par atkalredzēšanos, kopīgu laika pavadīšanu un kopā būšanu, svinot Latvijas dzimšanas dienu!
Lai mums visiem laba veselība, dzīvesprieks, dzimtenes mīlestība sirdī un mierīgas debesis virs galvas... lai visi kopā atkal varam tikties un svinēt Latvijas 105.dzimšanas dienu jau nākamajā gadā!

Rakstu sagatavoja,
Ozolaines Tautas nama vadītāja Santa Ostaša

 

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022