• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Sakārtosim savas pastkastītes!

FaceBook  

Picture1

Maltas apvienības pārvaldes teritorijas ciematos un sādžās pie privātmājām, ārpus māju pagalmiem un ielu krustojumos, kā mantojums no pagājušā gadsimta vidus, saglabājušies kopējie pastkastīšu punkti, kuru vizuālais izskats ir vidi degradējošs un vairs neatbilst sakārtotas pilsētvides prasībām.
Arī Maltas apvienības pārvalde, līdzīgi kā Viļānu apvienības pārvaldē, tika saņemtas vairākas iedzīvotāju sūdzības par to, ka šie pastkastīšu punkti lielākoties ir sliktā stāvoklī - pastkastītes ir sarūsējušas, sašķiebies to pamats, krāsa nolupusi, bieži arī vērojama preses vai reklāmas izdevumu “mētāšanās” pie pastkastītēm, jo to sliktais stāvoklis liedz pastniekam kārtīgi ievietot sūtījumu pastkastītē. Šīs pasta kastes nelabvēlīgi ietekmē VAS “Latvijas Pasts”, kā arī Maltas apvienības ciematu un apkārtējo teritoriju tēlu. 

Atbilstoši Pasta likumam, katra fiziskā vai juridiskā persona pati ir atbildīga par savas pastkastītes stāvokli. Ar pastkastīšu lietošanas un izvietošanas noteikumiem detalizētāk var iepazīties Ministru kabineta noteikumos Nr. 463 “Noteikumi par pasta pakalpojumu sniegšanas vietu, pasta tīkla piekļuves punktu, pastkastīšu punktu un pastkastīšu ierīkošanu, izvietošanu un noformēšanu, kā arī pārrobežu pasta sūtījumu apstrādes vietu ierīkošanu.” 
Maltas apvienības pārvalde lūdz Feimaņu, Lūznavas, Maltas, Ozolaines, Pušas un Silmalas pagastu iedzīvotājus sakārtot savus pastkastīšu punktus un teritoriju ap tiem līdz šī gada 1. jūnijam. Vēlams, lai pastkastīte būtu:
novietota uz taisna, stabila pamata;
bez rūsas un mehāniskiem bojājumiem;
krāsojums labā kvalitātē, vēlams dzeltenā krāsā, lai nodrošinātu vienotu vides ainavu. 
Ja privātpersona nevēlas turpmāk izmantot šo kopējo pastkastīšu punktu, tad pastkastīte jāierīko pie sava privātīpašuma, izvēloties pastkastes dizainu atbilstoši savām vēlmēm. 
Lai uzlabotu esošo situāciju, Maltas apvienības pārvaldē tiks izveidota komisija, kura izvērtēs pastkastīšu punktu vizuālo stāvokli. Tie pastkastīšu punkti, kuru izskats neiekļausies apkārtējā vidē un neatbildīs prasībām, tiks demontēti.  
Labiekārtosim vidi paši ap sevi un kopīgi rūpēsimies, lai mūsu apvienība kļūtu arvien sakārtotāka un skaistāka! 

Maltas apvienības pārvalde

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022