„Zinātnes un mākslas krustpunkti” Liepu pamatskolā

FaceBook  

ZOOMSkolēniem mācību process aizvien notiek attālināti, bet arī šajā laikā ir iespējams uzzināt daudz jauna, interesanta un aizraujoša. Projekts ‘’Latvijas skolas soma’’ piedāvā skolēniem dažādas aktivitātes tiešsaistē. Arī mēs, Liepu pamatskolas 7.-9.klašu skolēni, izmantojām šo iespēju. Mēs izvēlējāmies Laboratorium piedāvāto tiešsaistes programmu ‘’Zinātnes un mākslas krustpunkti’’.
Izglītojamie ZOOM platformā iepazinās ar to, kad satiekas zinātne un māksla. Interaktīvā nodarbībā izglītojamie uzzināja, kā mūsdienās zinātne palīdz veidot filmas un teātra izrādes. Par pamatu ņemot filmu „Dvēseļu putenis”, kas uzņemta pēc A. Grīna tāda paša nosaukuma romāna, nodarbības vadītājs rādīja, kas nepieciešams, lai radītu ticamus efektus un pēc iespējas precīzāk attēlotu filmas notikumus. Skolēni uzzināja, kā gatavo mākslīgās asinis, speciālus degošos šķidrumus, kā dažādu darbību veikšanai trenējas kaskadieri u.t.t. Tas viss nebūtu iespējams bez ļoti precīziem aprēķiniem un specifiskām zināšanām. Skolēniem bija dota unikāla iespēja paskatīties aizkulisēs, lai redzētu, kā top īsta māksla.
Nodarbības laikā veidojās saruna starp nodarbības vadītāju un skolēniem-vadītājs uzdeva jautājumus, uz kuriem skolēniem bija iespēja atbildēt; arī skolēni varēja uzdot jautājumus vai komentēt redzēto.
Skolēni atzina, ka šāda nodarbība bija ļoti izzinoša un informācijas bagāta. Šādas lietas skolēni redzēja un dzirdēja pirmo reizi.

Nodarbības laikā gūtā informācija papildināja skolēnu zināšanas Latvijas vēsturē, ķīmijā, fizikā, kā arī paplašināja skolēnu redzesloku.


Inese Kokoreviča
Liepu pamatskolas skolotāja

 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022