Ekskursija uz Gulbeni

FaceBook  

1

Jau trešo gadu Liepu pamatskolas skolēni izmanto iespēju apmeklēt muzejus, koncertus, filmas, izrādes, doties ekskursijās un iesaistīties izglītojošās mācību nodarbībās “ Latvijas skolas soma” projekta ietvaros.
Šī mācību gada oktobra sākumā skolēni pētīja projektā piedāvātās programmas un izvēlējās braucienu uz Izglītojošo interaktīvo centru “ Dzelzceļš un Tvaiks”, kurš atrodas Gulbenes dzelzceļa stacijā – vēsturiskajā ēkā.
8.oktobrī 2.-5.klases skolēni devās ceļojumā no Latgales uz Vidzemi, no Liepu pamatskolas uz Gulbeni.

Centrā skolēnus gaidīja ļoti daudzas interaktīvas ierīces, ar kuru palīdzību bērni varēja iepazīt dzelzceļa darbību, vēsturi un attīstību. Skolēni izmēģināja sevi vilces līdzekļa vadītāja lomā, iepazinās ar profesijām, kuras saistītas ar dzelzsceļu, uzzināja par lokomotīvju attīstību un pasaulē modernāko un ātrāko vilcienu. Šis vilciens spēj sasniegt ātrumu 600 kilometrus stundā, un skolēni paši pamēģināja to vadīt interaktīvajā stendā. Bērniem bija iespēja izmēģināt, noskaidrot, pašiem saprast un redzēt, kā darbojas dīzeļdzinējs. Viņi iepazinās un uzzināja daudzas lietas, kas saistītas ar dzelzceļu.
Bērni ar aizrautību konstruēja “sapņu lokomotīvi”, strādāja par “ķīmiķiem” un veidoja “dzīvo plastilīnu”. Viņi ar interesi nodarbojās ar ierīcēm, palaida savus “sapņu lokomotīvi” ceļā.
Ekskursija uz Izglītojošo interaktīvo centru “ Dzelzceļš un Tvaiks” skolēniem ļoti iepatikās. Pa ceļam uz mājām viņi dalījās savos iespaidos, apsprieda interaktīvās spēles, kuras viņiem vislabāk iepatikās un palika atmiņā.

Tatjana Guļbinska
Sākumskolas skolotāja
Autores foto

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022