Liepu pamatskolas „zvirbuļi“ skatuves runas konkursā!

FaceBook  

Zvirbuli 12.02.2019Laikā, kad februāris izstrādā savus darbus un nedarbus- putina, stindzina, līņā, pilina, silda vai gražojas, kā tas bija šodien,12 februārī, Rēzeknes novada domes lielajā zālē saskrēja pamatīgs „zvirbulēnu“ bars no Rēzeknes novada mazākumtautību plūsmas dažādām skolām, lai sacenstos skatuves runas mākslā. 25 konkursa dalībnieki cīnījās ne pa jokam, demonstrējot savas izteiksmīgās daiļrunas prasmes. Arī Liepu pamatskolas „zvirbulēni“ bija klāt- Amanda Garā(1. kl.), Dominika Tjarve (3. kl.), Loreta Runča (4. kl.), Kristaps Kaupers (5. kl.), Anastasija Železnjakova (5. kl.), Darja Kuzņecova (5. kl.), Valērija Ivanova (7. kl.), Kristina Stoļarova (9. kl.) un Laura Greiškāne (9. kl), pavisam 9 dalībnieki, kuri kļuva par uzvarētājiem skolas konkursā.

Konkurss ir tradicionāls, notiek jau daudzus, daudzus gadus. Tā uzdevums ir izkopt skolēnos nacionālo identitāti, veicināt viņu emocionālo un radošo pašizpausmi, izmantojot vārda mākslas spēku. Ļoti svarīgi ir attīstīt un pilnveidot viņu skatuves runas kultūru un aktiermeistarību. Runātājus vērtēja ļoti nopietna un kompetenta žūrija- režisori Māra Zaļaiskalns un Igors Mihailovs, kā arī aktieris Aivars Pecka.

Skolēnu skatuves runas konkursa darbu izvēle tematiski bija jāsaista ar skolēnu pašidentitāti, nacionālās un valstiskās identitātes stiprināšanu.
Žūrijas komisija, uzmanīgi noklausījās dalībnieku programmas, apspriedās un pasludināja savu vērtējumu. Skolēni saņēma diplomus, saldumus un nelielas balvas.
Liepu pamatskolas audzēkņi šajā konkursā bija nepārspējami, jo guva ļoti augstus rezultātus un žūrijas atzinību. Amanda Garā un Dominika Tjarve ieguva 2. pakāpes diplomus, savukārt Laura Greiškāne, Kristaps Kaupers, Darja Kuzņecova, Anastasija Železnjakova ieguva 1. pakāpes diplomus, bet visaugstāko atzinību un augstākās pakāpes diplomu ieguva 4. klases skolniece Loreta Runča. Ļoti pārliecinoši un emocionāli piepildīts bija viņas priekšnesums. Paldies bērniem par ieguldīto darbu. Skolēnus šim konkursam sagatavoja skolotājas Marija Golubcova, Inese Kokoreviča, Ināra Blinova, Tatjana Guļbinska un Ludmila Vinogradova.
Pirmās vieta ieguvēji startēs konkursa 2. kārtā, kura notiks 11. aprīlī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs”. Novēlēsim šiem skolēniem veiksmīgu startu nākošajā konkursā.

Ināra Blinova
Liepu pamatskolas skolotāja

 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022