• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Iepazīstinām ar jauno Ozolaines pagasta projektu vadītāju un “OzO” jauniešu centra vadītāju ILGU SMANI

FaceBook  

Ilga Smane1

2018.gada sākums nāca ar pārmaiņām Ozolaines pagasta pārvaldes kolektīvā. “OzO” jauniešu kluba vadītāja no pirmajām tā pastāvēšanas dienām- Leila Rasima, pieņēma izaicinājumu savā dzīvē kaut ko pamainīt un nolēma izmēģināt sevi sabiedrisko mediju jomā! Līdz ar Leilas aiziešanu, vakanta kļuva arī projektu vadītājas vakance, kurā viņa strādāja nepilnu gadu. Vēlam Leilai daudz entuziasma, lērumu radošu ideju un, lai jaunais darbs nes daudz prieka un gandarījuma!

Ilga Smane

Janvāra vidū tika izsludināta kandidātu pieteikšanās brīvajām vakancēm, bet janvāra beigās un februāra sākumā kandidāti, kuri bija iesnieguši korektu CV un motivācijas vēstuli, tika aicināti uz pārrunām. Konkursa rezultātā žūrija, kuras sastāvā bija visu Ozolaines pagasta pārvaldei pakļauto iestāžu vadītāji, Ozolaines pagasta pārvaldes vadītājs Edgars Blinovs, kā arī Leila Rasima- Ozolaines pagasta projektu vadītāja un “OzO” jauniešu centra vadītāja. Pēc dalībnieku izvērtēšanas par Ozolaines pagasta projektu vadītāju un jauno “Ozo” jauniešu centra vadītāju tika izvēlēta Ilga Smane. Šoreiz iepazīsimies tieši ar Ilgu!
Tava iepriekšējā darba pieredze?
Esmu strādājusi gan izglītības iestādēs par interešu izglītības un sākumskolas skolotāju, gan valsts pārvaldes iestādē par vecāko referenti. Šobrīd papildus studēju Rēzeknes Tehnoloģiju Akadēmijā studiju programmā “Ģeogrāfijas un sociālo zinību skolotājs” un ceru šogad pabeigt studijas.
Gribam kaut ko uzzināt vairāk par Tevi kā personību… Ko Tev patīk darīt ārpus darba brīvajā laikā?
Brīvajā laikā apgūstu tautas daiļamatu prasmes Tautas lietišķās mākslas studijā “Dzīpariņš”, dejoju Vērēmu pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvā “Kūzuls”. Labprāt piedalos pārgājienos un ekskursijās, ko saviem radiem un draugiem bieži vien arī organizēju.
Kas Tevi pamudināja iesniegt savu kandidatūru abām Ozolaine pagasta pārvaldes izsludinātajām vakancēm?
Vakancēm pieteicos, jo tās abas man šķita kā labas iespējas realizēt savas radošās ieceres, strādāt kopā ar lieliskiem, iedvesmojošiem cilvēkiem, strādāt pagastā, kur esmu pavadījusi savus labākos bērnības dienu mirkļus.
Kāds Tavs redzējums, idejas, kā aizraut jauniešus un iedvesmot viņus apmeklēt “OzO” kluba nodarbības?
Uzskatu, ka labākais, ar ko vari aizraut citus ir tas, kas aizrauj tevi pašu. Tādēļ aicināšu jauniešus aktīvi iesaistīties radošajās darbnīcās, meistarklasēs un eksperimentos, vides projektos, pārgājienos un citās aktivitātēs. Leila ir paveikusi brīnišķīgu darbu, izveidojot un attīstot “OzO” par jauniešu iecienītu apmeklējuma vietu un viņas darbs ir jāturpina tikpat aktīvi!
Kādas ir Tavas ieceres projektu jomā? Kam ķersies klāt pirmkārt?
Ja runājam par manām iecerēm projektu jomā, tad pirmais, ko vēlos izdarīt, ir piesaistīt finansējumu, lai sakārtotu un labiekārtotu pagastam piederošo peldvietu pie Gaiduļu ezera. Tāpat tuvākajā nākotnē jārod atbalsts sakrālā mantojuma - Kampišķu vecticībnieku lūgšanu nama, Runču kapličas saglabāšanai, kapsētu sakārtošanai.
Ko Tev pašai nozīmē Ozolaines pagasts?
Ozolaines pagasts ir mana “bērnības dienu zeme”. Te, Gaiduļu sādžā pie Gaiduļu ezera, ir aizvadītas jaukākās vasaras, kas jebkad ir bijušas, piedzīvoti lieliskākie piedzīvojumi un saglabātas siltākās atmiņas, no kurām pirmās saistās ar vecmammu Malvīni un to, kā mēs ar viņu zirga ratos vācām no tantēm pienu lielās kannās un vedām uz pienotavu, kur strādnieces allaž centās mani uzcienāt ar barankām.
Ko Tu gribētu novēlēt Ozolaines pagasta iedzīvotājiem Valsts 100gades priekšvakarā?
Valsts jubilejas gadā Ozolaines pagasta iedzīvotājiem es novēlu mīlēt savu sētu, pagastu, novadu, būt vienotiem skaistu notikumu radīšanā gan savās ģimenēs, gan pagastā, novadā un valstī kopumā!
Kāds ir Tavs redzējums- kā mums visiem un ikkatram būtu jāgatavojas, kas jāizdara par godu šim nozīmīgajam notikumam?
LV-100 es redzu nepieciešamību atskatīties ne tikai uz Latvijas valsts 100 gadiem, bet katram uz savas dzimtas pagājušajiem 100 gadiem, izpētīt, atrast, iepazīt savas ģimenes, dzimtas vēsturi, dokumentēt to nākotnei. Tas var būt skatījums no dažādiem aspektiem. Piemēram, man ir saglabājušās vecmammas stelles un vectēva darinātie aušanas piederumi, un, svinot LV-100, esmu sākusi mācīties aust. Tas ir kā saruna ar vecvecākiem caur lietām, kas viņiem ir bijušas svarīgas…

Paldies Ilgai par interviju un vēlēsim viņai pūru ar radošām idejām, ar ko aizraut mūsu jauniešus lietderīgai laika pavadīšanai. Un projektu vadītājas darbā- daudz lielisku īstenotu projektu!

Interviju apkopojusi
Santa Ostaša
Ozolaines Tautas nama vadītāja

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022