• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Apstiprināts VKKF projekts “Folkloras skola”

FaceBook  

PuzurisO

zolaines pagasta pārvalde saņēmusi Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu projekta “Folkoras skola” realizācijai 600 eur apmērā, kurš norisināsies laika posmā no šī gada 20.maija līdz 20.decembrim.
Projekta “Folkloras skola” aktivitāšu mērķis - lekciju, praktisko nodarbību un radošo darbnīcu veidā apgūt teorētisku un praktisku zināšanu kopumu par latgaliešu tradīcijām, kopīgi darbojoties veicināt savstarpējo sapratni, sadarbību un toleranci dažādu tautību vidū, kā arī vienot dažādas paaudzes. Projekts sekmēs tradīcijās balstītu ģimenes vērtību popularizēšanu, veselīga dzīvesveida tradīciju izzināšanu un pārmantošanu paaudzēs, kā arī veicinās latgaliešu kultūras un latgaliešu valodas saglabāšanas un attīstības procesus.

Projekta ietvaros dalībniekiem būs iespēja apmeklēt dažādas lekcijas un praktiskās nodarbības – “Tradicionālā muzicēšana un tās nozīme ģimenes un kopienas dzīvē” (mūzikas instrumentu meistars Gunārs Igaunis), “Pirts tradīcijas latgaliešu un citu tautu kultūrā” (pirtniece Anita Reščenko), “Tradīciju saglabāšana un izpēte”, “Seno latviešu un latgaliešu mājas sajūta” (Sandra Stare), kā arī piedalīties tradicionālo rokdarbu darbnīcās (Anna Tarakanova) un iemācīties veidot tradicionālos puzurus puzuru veidošanas meistarklasē (Sandra Stare), un visbeidzot apgūt un izbaudīt jautru danču vakaru kopā ar folkloras kopu “Vīteri”. Tāpat projekta ietvaros būs iespēja apmeklēt Latvijas Nacionālo bibliotēku un Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju.

Projekta mērķgrupa ir Ozolaines pagasta dažādu tautību un paaudžu iedzīvotāji: folkloras kopas “Zeiļa” dalībnieki ar ģimenēm, jauniešu klubs “OzO”, aktīvākās pagasta ģimenes ar bērniem, Liepu pamatskolas folkloras kopas “Liepiņa” dalībnieki, kā arī citi interesenti ne vien no Ozolaines pagasta, bet arī Rēzeknes novada. Kopumā projekta aktivitātēs plānots iesaistīt 60-80 cilvēkus.
Aicinām pieteikties ikvienu interesentu, kas vēlas uzzināt jaunas lietas par tradīcijām un paši izbaudīt dažādas tradīcijas praktiskajās nodarbībās!
Pieteikšanās projekta aktivitātēm un jautājumi pa tel.26328442 vai uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.!

Sagatavojusi projekta vadītāja
Leila Rasima

KKF logo

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022