• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Ozolaines PII “JĀŅTĀRPIŅŠ” aktualitātes

FaceBook  

jaungada eglte pii jtrpis 22122017 27 20180108 1680658322

Klusajā Adventes laikā, kad visa pasaule ir pieklususi pirmssvētku brīnumu gaidās, mūsu pirmsskolas izglītības iestādē „Jāņtārpiņš” viesojās Romas katoļu draudzes priesteris Vitālijs Filipenoks. Iestādes kolektīvs kopā ar bērniem bija sagatavojis nelielu dāvaniņu ciemiņam-dziedājām dziesmas par sniegu un Ziemassvētkiem. Bērni stāstīja par tradīcijām, kādas ir vērojuši savās ģimenēs, savukārt priesteris bērniem un arī pieaugušajiem izstāstīja, kāpēc mēs rotājam telpas ar adventa vainagiem, ko tas simbolizē, kā ,katru adventa laika svētdienu, iededzot pa vienai svecītei, gaišuma kļūst vairāk. Tā mēs tuvojamies Ziemassvētku brīnumam. Ticēt tam vai nē, ir katra personīgā izvēle. Tikšanās noslēgumā priesteris deva svētību bērniem un visam bērnudārza kolektīvam.

jaungada eglte pii jtrpis 22122017 12 20180108 1720021554

Lielu paldies gribu teikt mūsu bērnudārza bērnu vecākiem, kuri atsaucās Iestādes padomes aicinājumam un piedalījās svētku noskaņas radīšanas darbos bērnudārzā. Ar vecāku līdzdalību tapa vairāk nekā simts draisku sniegavīru, kuri rotā mūsu iestādes logus. Tas bija ne tikai jauks kopābūšanas pasākums, bet arī sagādāja bērniem patīkamus mirkļus, lepnumu par saviem vecākiem.
jaungada eglte pii jtrpis 22122017 92 20180108 1914743674

Nu jau aizvadīti Klusie Ziemassvētki un Jautrie Jaungada pasākumi. Iestādes kolektīvs pielika ne mazums pūļu, lai radītu noskaņu, emocionālu saviļņojumu un pārsteigumus bērniem un vecākiem. Esam strādājuši gan kolektīvā, gan kopā ar vecākiem, gan arī ciešā sadarbībā ar Ozolaines pagasta pārvaldi. Pirmsskolas iestādē svētki notika divos piegājienos: jaunākajai grupiņai un abām vecākajām grupām. Mazajiem bērniem svētki tie organizēti mierīgākā gaisotnē, jo ir ļoti emocionāli, tos viegli satraukt ne tikai ar kādu skaļu vai dusmīgu pasaku personāžu, bet arī ar dekorāciju maiņu, mūziku. Bieži vien vecāku klātbūtne pilnīgi maina bērnu uzvedību. Tāpēc mazajiem Ziemassvētku vecītis atstāj dāvanas un pats nemaz nerādās. Pavisam savādāk strādājam ar vecākajiem bērniem. Dažādi personāži kopā ar bērniem izdzīvo kādu pasakas sižetu, rāda savus sniegumus un veikumus, lai sagaidītu Ziemassvētku vecīti vai Salatēti. Šogad Ziemassvētku vecītis bija ļoti sirsnīgs. Viņš prata sarunāties gan latviešu gan krievu valodā. Rotaļājās ar bērniem. Un vissvarīgākais, ikviens bērns tika paņemts klēpi un Salatēties uzklausīja tieši viņa dzejolīti. Ja dzejolīts piemirsās, tika samīļots. Vai kāds iedomājas, cik ļoti sitās mazās sirsniņas jūtas priecīgsd šādos brīžos!!
jaungada eglte pii jtrpis 22122017 2 20180108 1887012212

Vēršos pie pieaugušajiem un vecākiem! Nelaupīsim šos Ziemassvētku brīnumus saviem bērniem! Ļausim izdzīvot šo bērnības pasaku! Vai tiešām pieaugušajiem svarīgāk par bērnu labsajūtu tas, kādā krāsā ir vecīša metelis, kaut kāda „pārteikšanās” no svētku vadītāja, konfekšu nosaukumi. Būsim sirdsgudri! Ja ir interesantas idejas, piedāvājiet! Tikai nesagraujiet un nesamīdiet kājām bērnu brīnumu gaidas!

FOTOGALERIJA

Valentīna Mališeva
Ozolaines PII "Jāņtārpiņš" vadītāja

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022