• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Ozolaines pagastā skanēja dziesmas Latvijai

FaceBook  

latvijai 99 svtku paskums 18112017 2 20171127 1851380845

Kā jau katru gadu, arī šogad aicinājām Ozolaines pagasta iedzīvotājus un ciemiņus sanākt kopā un svinēt Latvijas valsts dzimšanas dienu, vienojoties skaistās dziesmās, sirsnīgos vārdos un to cilvēku godināšanā, kuri ir devuši savu ieguldījumu Ozolaines pagasta attīstībā, popularizēšanā, atpazīstamībā, jaunās paaudzes izglītošanā u.c.
Šī gada svinības Ozolaines Tautas namā sākās ar Rēzeknes novada vokālās studijas “Skonai” koncertu. Jaunieši, kopā ar studijas vadītāju Guntru Kuzminu-Juknu, priecēja klātesošos ar pārdomām un, protams, ar dziesmām par Latviju- par zemi, kur mēs visi dzīvojam un ko mīlam… vienlaikus parādot, cik talantīgi cilvēki dzīvo šeit pat mūsu Rēzeknes novadā, un liekot saprast, ka Latvijā, Latgalē un Rēzeknes novadā ir daudz cilvēku, lietu un vietu, ar ko mēs varam lepoties…

latvijai 99 svtku paskums 18112017 9 20171127 1329955107

Pasākuma otrā daļa tika atklāta ar kādas Limbažu sākumskolas 6.klases skolnieces Lindas Helēnas Griškoites iedvesmojošiem vārdiem, kuru virsraksts bija “Mana, kā Valsts prezidenta uzruna Latvijas dzimšanas dienā”. Mēdz teikt, ka bērni ir mūsu nākotnē, tāpēc pasākuma atklāšanai tika izvēlēti tieši bērna rakstītie vārdi, kas, neapšaubāmi, pauda spēcīgu nostāju par to, ka katra Latvijā dzīvojošā cilvēka paveiktais labais darbs ir kā dzijas pavediens lielajā Latvijas kamolā, kas Latviju dara skaistāku, sakoptāku, labāku un vērtīgāku mums visiem un katram atsevišķi… Meitene arī atzīmēja, ka 18.novembris ir pārdomu diena par to, kā mēs dzīvojam, ko mēs varētu darīt paši savā labā, savas valsts labā, Latvijas tēla spodrināšanā…Mazā Linda Helēna aicina priecāties par Latvijas sportistu, mūziķu, zinātnieku panākumiem un sasniegumiem, mudina mācīties cienīt gan bērnus, gan vecākus un ikvienu valsts iedzīvotāju un, visbeidzot, aicina lepoties ar savu valsti, godināt savu valodu, savu valsti- Latviju! Bet iedvesmojošās runas noslēgumā zāle vienojās Latvijas Republikas himnā.
latvijai 99 svtku paskums 18112017 1 20171127 1651907826

Pasākuma ietvaros tika atklāta fotoizstāde “Ozolaines pagasts rudens mozaīkā”, kas tapa no kadriem, iemūžinātiem Rēzeknes novada fotoplenēra “Rudens mozaīka” ietvaros. Ozolaines pagasta iedzīvotāju acīm pavērās meistaru “rokās” tapušas fotogrāfijas ar skaistiem Ozolaines dabasskatiem, ainām iz ļaužu sadzīves, kultūras, darba gaitām, ar dzīvniekiem, ar pašu Ozolaines pagasta iedzīvotāju sejām.
Kā ierasts, valsts svētku pasākuma ietvaros tiek sumināti Ozolaines pagasta pārvaldes, skolas un pirmsskolas izglītības iestādes darbinieki, kuri Ozolaines pagastā nostrādājuši jubilejas gadu skaitu (5, 10, 15 utt.). Šogad suminājām Pēteri Šadurski, Nelliju Kotebo, Annu Kuzņecovu (5 gadi), Dianu Čistjakovu, Juri Runču (10 gadi), Sandru Kašu (15 gadi), Antoņinu Čistjakovu (20 gadi), Ludmilu Blinovu (25 gadi), Veru Vasiļkovu (30 gadi), kā arī Antoņinu Dzeni, kura Ozolaines pagasta pārvaldē strādā jau vairāk kā 40 gadus.
Tradicionāli, valsts svētku pasākuma ietvaros Starptautiskais Mihaila Naricas fonds sumināja 3 Ozolaines pagasta ģimenes par nopelniem bērnu audzināšanā un ģimenes tradīciju stiprināšanā. Šogad pateicības un fonda sarūpētas dāvanas saņēma Marinas Andrejevas ģimene no Gaiduļiem, Liānas un Deonisija Jefremovu ģimene no Bekšiem, kā arī Nadeždas un Mečislava Gžibovsku ģimene no Andronovas.
Ozolaines Tautas nama vārdā pateicību par nesavtīgu darbu, atsaucību, entuziasmu, lielu ieguldījumu un palīdzību 1. Rēzeknes novada senioru klubu salidojuma organizēšanā saņēma senioru kluba “Uguntiņa” dalībniece Gaļina Filipova. Savukārt Kampišķu lūgšanu draudzes vārdā “paldies vārdi” par ieguldījumu Kampišķu lūgšanu nama labiekārtošanā tika teikti Rēzeknes novada domes deputātiem Aivaram Buharinam, Zigfrīdam Lukaševičam, kā arī Ozolaines pagasta pārvaldes saimniecības pārzinim Jurim Runčam.
latvijai 99 svtku paskums 18112017 32 20171127 1700561916

Visbeidzot Latvijas Valsts dzimšanas dienas svinību ietvaros tika pasniegts arī Ozolaines pagasta augstākais apbalvojums “Ozolaines pagasta lepnums”. Jāpiemin, ka kandidātus apbalvojumam izvirza paši Ozolaines pagasta iedzīvotāji, sūtot pieteikumu un pamatojumu, kāpēc konkrētā persona ir pelnījusi saņemt šo apbalvojumu. Šogad balvu saņēma ilggadēja Liepu pamatskolas skolotāja, Tautas nama teātra pulciņa vadītāja un sieviešu vokālā ansambļa “Nadežda” dalībniece Marija Golubcova; tāpat balva tika pasniegta arī PII “Jāņtārpiņš” ilggadējai skolotājai, folkloras kopas “Zeiļa” dalībniecei, aktīvai pagasta kultūras un sabiedriskās dzīves darbonei Vijai Terentjevai, kā arī Ozolaines Tautas nama vadītajai Santai Ostašai.
Pasākuma svinīgo daļu vēl īpašāku padarīja sirsnīgie apsveikuma vārdi un skaistas, iedvesmojošas dziesmas brīnišķīgās balss īpašnieces Ingrīdas Balodes-Augstkalnes izpildījumā. Bet pasākuma noslēgumā visi klātesošie tika aicināti cienāties ar gabaliņu no lielās svētku tortes. Bet svinību noslēguma daļā klātesošos priecēja grupa “Kalvadoss”, vēlreiz apliecinot, cik plašs un skaists ir latviešu mūzikas repertuārs.
latvijai 99 svtku paskums 18112017 38 20171127 1724416459

Ar īpašu sirsnīgu atmosfēru tika aizvadītas Latvijas 99.gadadienas svētku svinības un oficiāli iesākts Latvijas jubilejas simtais gads, kam visa Latvija un arī Ozolaines pagasts gatavosies īpaši visa turpmākā gada garumā. Iedzīvotāji tiks aicināti iesaistīties dažādās kampaņās, akcijās, aktivitātēs, darbnīcās, bet to kulmināciju piedzīvosim Ozolaines Tautas namā 2018.gada 17.novembrī, kad visi kopā īpašā svinīgā un sirsnīgā atmosfērā sagaidīsim 18.novembri jeb valsts 100.jubileju! Aicinām pagasta iedzīvotājus būt aktīviem un piedalīties valsts 100gadei veltītajās aktivitātēs!

FOTOGALERIJA

Santa Ostaša,
Ozolaines Tautas nama vadītāja

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022