• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Ozolaines Tautas namā notika 1. Rēzeknes novada senioru klubu salidojums

FaceBook  

senioru salidojums 13102017 95 20171103 1380484078

2017.gada 13.oktobrī, jeb, kā ironizējot jokojāmies, tieši melnajā piektdienā Ozolaines Tautas namā notika 1.Rēzeknes novada senioru klubu salidojums. Rudens ir ražas un dabas nesto bagātību laiks, tāpēc svinību telpas rotājām ar graudzāļu vārpām, ozolainiešu audzētiem ķirbjiem, ziediem no Ozolaines pagasta senioru kluba “Uguntiņa” dalībnieču dārziem un citām dabas veltēm. Norunātajam svinību laikam tuvojoties, namamātes, senioru kluba “Uguntiņa” dāmas, pulcējās vestibilā, lai sagaidītu cienījamos viesus ar cienastu, kā jau Latgalē pieņemts.

senioru salidojums 13102017 2 20171103 2088989303

Pamazām, pamazām sabrauca viesi no tālākiem un tuvākiem Rēzeknes novada pagastiem- paši pirmie ieradās Ratnieku senioru klubs “Labākie gadi”, kam sekoja arī pārējie kolektīvi- Nagļu Tautas nama senioru klubs “Tik un tā”, Maltas Tautas nama senioru klubs “Dvēseles atslēga” un Maltas senioru ansamblis “Varaveiksna”, Lūznavas senioru klubs, Feimaņu senioru biedrība, Verēmu senioru klubs “Sidrablapa”, kā arī ciemiņi no Rēzeknes senioru dienas centra- Intelektuālās attīstības un atmiņas trenēšanas pulciņš un Ozolaines pagasta iedzīvotāji. Tad nu sabraukušie viesi tika cienāti ar “Uguntiņas” dāmu īpaši šim pasākumam gatavoto svētku dziru, kas tika papildināta ar kārtīgu uzkodu lauku gaumē.

senioru salidojums 13102017 76 20171103 1896100296

Bet, kad zāle bija pilna, atklājām vakaru ar svētku koncertu, prezentējot Ozolaines pagastu, kurā daudzi no klātesošajiem viesojās pirmo reizi. Koncertā ar latgalisko temperamentu uzstājās folklora kopas “Zeiļa”, ienesot savā priekšnesumā gan sirsnīgas un smeldzīgas notis, gan jautras un dzīvespriecīgas!

senioru salidojums 13102017 91 20171103 1718789086

Klātesošos priecēja arī PII “Jāņtārpiņš” bērni, kuri slavenās Raimonda Paula dziesmas “Vecmāmiņ, labā, dosimies dabā!” pavadījumā izpildīja vectētiņu un vecmāmiņu deju, kas bija sagatavota īpaši šim pasākumam. Ozolaines Tautas nama sieviešu ansamblis “Nadežda” klausītājus priecēja gan ar aizkustinošām dziesmām krievu valodā, gan ar amizantu humoristisku skeču “Trīs draudzenes pirtī”, atgādinot par šī gada spilgtāko Ozolaines pagastā notikušo pasākumu- Pirmo pirts festivālu Latgalē “Ozolpēriens”. Savu sveicienu sabraukušajiem ciemiņiem, protams, bija sagatavojušas arī pašas namamātes- Ozolaines senioru klubs- savu pirmo uznācienu dāmas īstenoja kā modesskati, atceroties savu jaunības laiku modi, bet otrajā- izpildīja humoristisku deju par vecmāmiņām, kuras aizgājušas uz ballīti.
senioru salidojums 13102017 124 20171103 1433195889

Vakara turpinājumā devām vārdu sanākušajiem viesiem. Par godu visiem svētku dalībniekiem izskanēja gan skaistas un sirsnīgas dzejas rindas, gan skanīgas dziesmas dažādās valodās, gan teatrāli priekšnesumi. Tā kā senioru pulkā ir ļoti daudz talantīgu rokdarbnieču, vairāki kolektīvi bija līdzi paņēmuši savus darinātos meistardarbus, ko izstādes veidā vēlējās atrādīt citiem vai arī uzdāvināt. Abi Maltas senioru kolektīvi bija sagatavojuši pa mazai, ar rokām darinātai dāvaniņai katram no pārējiem kolektīviem, atstājot par atmiņu daļiņu no sevis. Skaistie roku darinājumi, sagatavotie priekšnesumi, sirsnība un emocijas- tas viss palīdzēja šim pasākumam radīt īpašu atmosfēru. Tāpat pasākuma laikā tika noskaidrots, ka šis salidojums ir pirmais, bet tam noteikti būs turpinājums un katru gadu šim turpinājumam jānotiek citā vietā- tā nu viesi uzzināja, ka 2.Rēzeknes novada senioru klubu salidojums notiks Maltā!
senioru salidojums 13102017 56 20171103 2025979804

Kad visi bija stādījušies priekšā un teikuši savu vārdu, aicinājām viesus cienāties ar mūsu pašu gatavoto ābolu pīrāgu un pašu rokām vārītu zapti. Bet zaptīte “nāca” ar uzdevumu… Laikā, kad notika sagatavošanās darbi pasākumam, tika vārīta arī zapte, un neviens, kurš garšoja šo brīnumu, nevarēja pateikt, no kā tad tā pagatavota. Tāpēc viens no uzdevumiem, ar ko viesiem bija jātiek galā pasākuma laikā, bija jāuzmin, no kā tad šī zaptīte pagatavota, kas nebūt nebija viegls uzdevums. Pienāca īstais brīdis arī skaistai mūzikai un dejām. 1.Rēzeknes novada senioru klubu salidojumu vēl skanīgāku un krāšņāku palīdzēja padarīt balle ar kolektīvu “Brāļi Puncuļi”. Dejām raisoties, pasākuma namamātes viesus stingri piekodināja, ka agrāk par pusnakti laidīs mājās tikai par “bargu kukuli”, bet tam kolektīvam, kurš “atstās kuģi” pēdējais, būs īpaša balva- vesels trauks, ar īpaši šim pasākumam pagatavoto “svētku dziru”. Un vakara noslēgumā pie galvenās balvas tika visizturīgākais kolektīvs- Nagļu Tautas nama senioru klubs “Tik un tā”.
senioru salidojums 13102017 94 20171103 1870207575

Pateicamies visiem pagastiem, kas atsaucās un ieradās ciemos pie mums Ozolainē, aizsākot jaunu un skaistu tradīciju, kas, cerams, turpināsies vēl daudzus gadus, vismaz tik ilgi, kamēr būs apceļoti visi Rēzeknes novada pagasti! Ozolaines Tautas nama un senioru kluba “Uguntiņa” vārdā sakām paldies ikvienam kolektīvam par laiku, ko veltījāt, lai satiktu vienam otru un iepazītos, par garšīgajiem un skaistajiem ciemakukuļiem, par skaistiem priekšnesumiem, par sirsnību un dvēseles siltumu, kādu saņēmām no Jums! Novēlām visiem labu veselību un uz tikšanos nākamgad!

FOTOGALERIJA 

Santa Ostaša,
Ozolaines Tautas nama vadītāja

 

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022