• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Par atkritumu apsaimniekošanu Ozolaines pagastā

FaceBook  

SHkiroshana

Rēzeknes novada pašvaldības 2010.gada 19.augusta saistošie noteikumi Nr.38 „Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rēzeknes novadā” nosaka, ka ikviens nekustamā īpašuma īpašnieks, valdītājs vai lietotājs, kā arī dzīvojamo māju apsaimniekotājs ir uzskatāms par atkritumu radītāju novada teritorijā un ir atbildīgs par radīto atkritumu apsaimniekošanu, tajā skaitā līguma noslēgšanu ar atkritumu apsaimniekotāju.
Saskaņā ar augstāk minētajiem pašvaldības saistošajiem noteikumiem, līgums par atkritumu apsaimniekošanu obligāti ir jāslēdz ikvienai mājsaimniecībai, tāpat - ikvienai juridiskai personai. Atbilstoši pašvaldības saistošajiem noteikumiem, fiziskās un juridiskās personas par šo noteikumu pārkāpšanu ir saucamas pie administratīvās atbildības.

Aicinām ikvienu, kurš vēl nav noslēdzis līgumu par cieto sadzīves atkritumu izvešanu, to izdarīt nekavējoties, griežoties SIA “ALAAS” pēc adreses: Zilupes iela 50, Rēzeknē.
Informējam, ka SIA „ALAAS” tām vietām, kur nevar piebraukt atkritumu izvešanas mašīna (piem., mazdārziņu teritorijas, atsevišķas viensētas), lai savāktu atkritumus no konteinera, piedāvā sadzīves atkritumu savākšanu marķētos plastmasas maisos ar tilpumu 70 litri. Ja izvēlas radītos sadzīves atkritumus savākt izmantojot marķētos maisus, tad iegādājoties maisus persona veic priekšapmaksu par atkritumu izvešanu. Viena maisa cena ir EUR 1,72 (tai skatā pievienotās vērtības nodoklis). Cenā ir iekļauta maisa izgatavošanas un atkritumu izvešanas izmaksas. Piepildītos marķētos atkritumu maisus var atstāt pie jebkura konteinera, ko apsaimnieko Rēzeknes novada pagastu pārvaldes.
2015.gadā Ozolaines pagastā Bekšu ciemā pie daudzdzīvokļu mājām, ir ieviesta atkritumu šķirošana, kur ierīkots slēgta tipa atkritumu šķirošanas punkts ar 3 konteineriem: stikls, papīrs/kartons un plastmasa. Sašķirotos atkritumus SIA "ALAAS" pieņem un izved bez maksas. Līdz ar to, šķirojot atkritumus ir iespēja samazināt ikviena pagasta iedzīvotāja ģimenes budžeta tēriņus.
Piepildītus marķētos atkritumu maisus no 2017.gada novembra beigām varēs atstāt arī Pleikšņos, Robežu ielā 14 (aiz daudz dzīvokļu mājas) jaunuzceltajā atkritumu šķirošanas punktā, īpaši šim nolūkam uzstādītajā konteinerā. Jaunuzceltajā šķirošanas punktā tiks uzstādīta mobilā videonovērošanas kamera, līdzīgi, kā tas notiek Bekšu ciemā, lai kontrolētu gan pareizo šķirošanas procesu, gan arī lai netiktu atstāti nesankcionētie atkritumi.
Informācija par atkritumu apsaimniekošanu (t. sk. šķirošanu) pieejama arī SIA „ALAAS” mājas lapā: www.alaas.lv (SIA „ALAAS” izpilddirektors Jurijs Petkevičs – tel. 29132365).
Ja, ir kādi jautājumi vai neskaidrības par atkritumu apsaimniekošanu Ozolaines pagasta teritorijā, lūdzam zvanīt vai rakstīt pārvaldes vadītājam Edgaram Blinovam, tel. 64640171, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai arī Rēzeknes novada pašvaldības vecākajai vides aizsardzības speciālistei Terēzijai Krustei, tel. 64607195, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022