• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Aicinām kopā izpētīt Ozolaines pagasta vēsturi!

FaceBook  

Valdibas vestnesis

Latvijas Nacionālās bibliotēkas arhīvos glabājas informācija gan par mūsu valsti, gan novadu, gan arī pagastu. Iedvesmojoties no valsts 100-gades pasākumiem, esam sākuši pētīt arī mūsu- Ozolaines pagasta- vēsturi. Latvijas Nacionālās bibliotēkas pūrā mums izdevās beidzot atrast informāciju par to, cik tad Ozolaines pagasts patiesībā ir jauns vai vecs. Pamatojoties uz 1936.gada 9.decembra “Likuma par apriņķu un pašvaldību administratīvajām robežām, pašvaldību tiesību piešķiršanu ciemiem un par ciemu nosaukumiem”9.pantu (Lik.kr. 181), Rēzeknes apriņķa Ozolmuižas pagasts tika pārdēvēts par Ozolaines pagastu, izdarot Latvijas pagastu sarakstā (“Valdības Vēstnesis” 1925.g.169.numurs) vajadzīgos grozījumus. No tā izriet, ka šī gada 9.decembrī Ozolaines pagastam oficiāli būs jau 78 gadi, savukārt gadu pēc Latvijas Valsts 100-gades svinībām, Ozolaines pagasts svinēs 80 gadu jubileju.

Aicinām esošos un bijušos Ozolaines pagasta iedzīvotājus, darbiniekus piedalīties Ozolaines pagasta vēstures apkopošanā, lai šī taptu kā dāvana Ozolaines pagastam un tā iedzīvotājiem pagasta 80 gadu jubilejā! Aicinām nest, sūtīt fotogrāfijas no Ozolaines pagasta ikdienas dzīves, svētkiem, darba gaitām, vēsturiskiem notikumiem u.c. Tāpat aicinām nākt un stāstīt vai arī rakstiskā veidā sūtīt aprakstus par dažādiem interesantiem, ievērojamiem cilvēkiem, par interesantiem vai vēsturiskiem notikumiem, par leģendām un vecmammu stāstiem par ciemu nosaukumu, pagasta nosaukuma rašanos un par citām interesantām un būtiskām lietām! Informāciju var nodot Ozolaines pagasta pārvaldē pie lietvedes vai pagasta pārvaldes vadītāja, kā arī – Ozolaines Tautas namā Ozolaines pagasta bibliotēkas vadītājai vai Ozolaines Tautas nama vadītājai.

P.S. Atnestās fotogrāfijas vēlamies pārfotografēt vai noskanēt, oriģinālās bildes tiks atdotas atpakaļ to īpašniekiem!
Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar Ozolaines Tautas nama vadītāju Santu Ostašu (T.:29196440 vai rakstot e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.).

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022