• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Rēzeknes novada Jaunatnes gada balvā Ozolaines pagasts iegūst Jauniešiem draudzīgākās pagasta pārvaldes titulu

FaceBook  

Diploms

2017.gada 24.februārī Rēzeknes novada pašvaldībā notika Rēzeknes novada Jaunatnes gada balvas pasniegšanas ceremonija. Šis bija pirmais šāda veida pasākums, kurā tiek godināti jaunatnes darbā iesaistītie mūsu novadā. Nominantu vidū bija arī mūsu Ozolaines pagasta pārvalde un OzO jaunieši.

Jaunieshi gada balva

Draudzīgākās pagasta pārvaldes titulam līdz ar Ozolaines pagastu bija nominētas arī Ilzeskalna, Feimaņu un Bērzgales pagasta pārvaldes. Mūs priecē, ka žūrija atzinīgi novērtējusi pagasta pārvaldes darbu, tomēr tas mūs nepārsteidz, jo Ozolaines pagasta pārvalde ir jauniešiem ļoti pretimnākoša un atbalstoša. Pagasta pārvaldes vadītājs Edgars Blinovs uzklausa jauniešu idejas, meklē veidus, kā šīs idejas pārvērst realitātē, kā arī nereti pats ir labu ideju iniciators. Tāpat pagasta pārvalde nodrošina līdzfinansējumu dalībai projektu konkursos, piedāvā transportu, kad vien tas ir nepieciešams.

Balva2016

Jauniešu vajadzībām pagasts ir nodrošinājis gan pieeju dažādām telpām, gan inventāram. Jauniešu pulcēšanās vietai ir pieejama telpa Ozolaines pagasta Tautas nama 3.stāvā, kā arī tautas nama zāle lielāku pasākumu organizēšanai. Vasaras laikā jauniešiem ir iespēja darboties arī plašākās telpās Aktivitāšu centrā, kurā atrodas arī trenažieru zāle un kuru jaunieši apmeklē arī ziemā. Vasaras periodā pagasts sniedz iespēju izmantot arī vietējās Liepu pamatskolas telpas ar internātu, kurā tiek organizēta vasaras nometne. Pie dzīvojamajām mājām atrodas sporta laukums, kurā ir futbola, volejbola laukumi, kā arī āra trenažieri, kas tika uzstādīti 2014.gadā, pateicoties dalībai Narvesen organizētajā projektu konkursā “Diena kā piedzīvojums”. Ziemā tiek uzstādīts hokeja laukums, kurā jaunieši var slidot un spēlēt hokeju. Pateicoties finansiālajam atbalstam, jauniešiem ir pieejams daudzveidīgs inventārs – 10 pāri slidu, 5 velosipēdi, Smart TV, mūzikas atskaņotājs, futbola un volejbola bumbas un cits sporta inventārs.
Svarīgi atzīmēt, ka pateicoties pagasta pārvaldei, jau nepilnu gadu OzO jaunieši nāk darboties uz renovētu un mājīgu telpu. Turklāt šogad ir ieplānots, ka sakarā ar pagasta pārvaldes pārcelšanos uz Ozolaini un Ozolaines pagasta bibliotēkas pārcelšanos uz iepriekšējām pagasta pārvaldes telpām, jauniešiem tiks papildus piešķirtas arī pašreizējās bibliotēkas telpas, kas ir krietni plašākas un kurās varēs vienlaicīgi pulcēties un darboties vairāk jauniešu.
Pagasts arī atbalsta jauniešus, sniedzot iespēju strādāt jauniešu vasaras darbu. Šovasar tika nodarbināti 15 jaunieši. Ozolaines pagasta pārvalde atbalsta arī jaunatnes lietu speciālistes dalību dažādos jaunatnes darbinieku kursos un semināros, galvenokārt tepat Latvijā, taču tāpat arī ārzemēs. Pateicoties pagasta pārvaldes atbalstam jaunatnes lietu speciāliste šogad piedalījusies 2 starptautiskās apmācībās – “Transfering Positive Practices of Democratic Youth Participation Models from European to Local Level” Francijā, Strasbūrā, un “Youth Actors in Decision Making”, Rēzeknes novadā, Latvijā.
Šogad plānots rīkot neformālus vakarus OzO jauniešiem, piedaloties Ozolaines pagasta vadītājam Edgaram Blinovam – “Limonāde ar OzO”, kuros jaunieši neformālā gaisotnē kopā ar pārvaldes vadītāju apspriedīs dažādas savas idejas jauniešu un pagasta kopumā dzīves uzlabošanai, kā arī saņems informāciju par to, kā vēl papildus viņi jau tagad var iesaistīties pagasta dzīvē un būt noderīgi, realizēt savu potenciālu un apgūt jaunas iemaņas. E.Blinovs jau ir devis savu piekrišanu piedalīties šajā diskusijā un jaunieši ar nelielu uztraukumu gaida, kāda izvērtīsies šī komunikācija ar pārvaldes vadītāju.
Visu jauniešu vārdā saku lielu paldies Edgaram un viņa komandai! Paldies, par to, ko jūs darāt ik dienu! Bez tāda atbalsta OzO jauniešiem nebūtu tik daudz iespēju izpausties un darboties! Jaunatnei draudzīgākās pagasta pārvaldes tituls ir nopelnīts uz visiem 100%! :)

FOTOGALERIJA šeit.

Leila Rasima
Jaunatnes lietu speciāliste

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022