• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Folkloras kopa „Zeiļa” Satarptautiskā fokloras festivāla BALTIKA skatē Rikavā

FaceBook  

Zeilja Rikava

Tuvojoties 2018. gadā sagaidāmajai Latvijas simtgadei un Latvijā notiekošajam Starptautiskajam folkloras festivālam BALTIKA-2018, tika rīkota valsts mēroga folkloras kopu un etnogrāfisko ansambļu skate.
12.februārī visi Rēzeknes novada folkloras kolektīvi Latvijas Nacionālā Kultūras centra komisijas vērtējumam sniedza savas 10 minūšu programmas par šī gada tēmu „Ziedēšana un Jāņi” Jāņi jau vēl aiz kalniem, taču lielais BALTIKAS modelēšanas koncerts par ziedēšanas pamattēmu notiks Jāņu priekšvakarā Dagdā, kur savu māku būs jārāda Latgales reģiona folkloras kopām. Šajā atbildīgajā skatē piedalījās arī Ozolaines pagasta folkloras kopa „Zeiļa”.

Zeila Rikava1
Nu jau arī rezultāti ir zināmi. Folkloras kopa šajā skatē ieguva 2. kategoriju, tikai par 7 punktiem atpaliekot no 1.kategorijas.
Vērtēts tika viss- vizuālais izskats, kopas skanējums, māka sarunāties ar auditoriju un daudz kas cits. Folkloras kopa” Zeiļa” savu programmu veidojusi izmantojot plašu tradīciju materiālu - dziesmas, ticējumus, tradīciju aprakstus, dramatizācijas elementus.
Izmantojot izdevību es gribu sirsnīgi pateikties fokloras kopas meitenēm -Valentīnai Mališevai, Vijai Terentjevai, Ainai Kriviņai, Marijai Vertinskai, Malēnai Carevai, Ilonai Carevai, Jūlijai Kolesnikovai, Antai Greivulei, Ilgai Smanei, Antrai Lizinskai, Sņežanai Pozdņakovai, Jolantai Kreicbergai par izturību, atbalstu, kopā būšanu, mīlestību pret mūsu- latgaliešu kultūras bagātībām. Lai mums visām tik labi skan arī turpmāk, lai pietiek laika mēģinājumiem, lai ir priecīgi un izdevušies visi pasākumi, kuros mēs vēl piedalīsimies.
Liels paldies Ozolaines pagasta pārvaldes vadītājam Edgaram un Tautas nama vadītājai Santai par aktīvu atbalstu visos jautājumos un vajadzībās.

Ināra Blinova
Folkloras kopas „Zeiļa ” vadītāja

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022