• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Ja vēlies iegādāties nekustamo īpašumu, tad...

FaceBook  

 2 20140227 1003273977

Bieži pagasta iedzīvotāji griežās ar jautājumiem par procesu, ar ko ir jāsāk un kur griezties, pērkot zemes īpašumu.
Pērkot nekustamo īpašumu pircējam un pārdevējam savā starpā jānoslēdz pirkuma līgums. Ja ir zināšanas, to var sastādīt pašiem, un, pēc deklarētās dzīvesvietas, ņemot līdzi personu apliecinošus dokumentus, griezties bāriņtiesā, kur notariāli apliecinās parakstus (viena paraksta apliecināšana izmaksā 2,85 Eur).

Pirkuma līgumu var sagatavot arī bāriņtiesā (pēc deklarētās dzīvesvietas), tas izmaksā 11,38 Eur, un darījuma apliecināšana 7,11 Eur.
Pēc pirkuma līguma parakstīšanas un apliecināšanas, saskaņā ar MK noteikumiem Nr.919 "Noteikumi par vietējo pašvaldību pirmpirkuma tiesību izmantošanas kārtību un termiņiem" pircējam jāiesniedz iesniegums un pirkuma līgums vai tā noraksts (uzrādot pirkuma līguma oriģinālu) Rēzeknes novada pašvaldībā (Atbrīvošanas aleja 95A) vai Ozolaines pagasta pārvaldē.
Ja vietējai pašvaldībai atsavināmais nekustamais īpašums nav nepieciešams, pašvaldības institūcija ne vēlāk kā 5 (piecu) darbdienu laikā pēc pirkuma līguma vai tā noraksta saņemšanas sagatavo izziņu par atteikumu izmantot pirmpirkuma tiesības.
Pēc Rēzeknes novada pašvaldības izziņas par atteikumu no pirmpirkuma tiesību izmantošanas saņemšanas, pircējam kopā ar pārdevēju, ņemot līdzi personu apliecinošus dokumentus, atkal jāgriežas bāriņtiesā nostiprinājuma lūguma noslēgšanai. Nostiprinājuma lūguma sastādīšana izmaksās 7,11 Eur, bet katra paraksta apliecināšana izmaksās 4,27 Eur.
Pēdējā instance, kur pircējam ir jāgriežas, ir Zemesgrāmatu nodaļa, ņemot līdzi personu apliecinošu dokumentu, notariāli apliecinātu pirkuma līgumu un notariāli apliecinātu nostiprinājuma lūgumu. Pircējam Zemesgrāmatu nodaļā jāsamaksā Valsts nodeva 2 % apmērā no pirkuma summas, kancelejas nodeva par jaunas tiesības nostiprinājumu katrai personai 14,23 Eur apmērā un par zemesgrāmatu apliecības izsniegšanu 7,11 Eur apmērā.

Jana Jakuškina
Ozolaines pagasta Zemes lietu speciāliste
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Tālr. 64640424, mob.,22020146
Pieņemšanas laiki:
Otrdiena un ceturtdiena no plkst. 8:00-16:30

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022