• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Par pagasta kapsētām

FaceBook  

Kapu koki

Saskaņā ar Rēzeknes novada pašvaldības 2010.gada 17.jūnija saistošiem noteikumiem Nr.30 “Par Rēzeknes novada kapsētu apsaimniekošanas noteikumiem” (turpmāk noteikumi) kapsēta ir īpaša teritorija, kas, plānota vai tiek izmantota mirušo apbedīšanai un ar to saistītiem pasākumiem, tā var ietvert arī ēkas un citas būves. Atvērta kapsēta ir kapsēta, kurā mirušo apbedīšanai tiek ierādītas jaunas kapavietas, bet slēgta kapsēta – kapsēta, kurā mirušo apbedīšana nenotiek.

Ozolaines pagasta teritorijā atrodas 23 kapsētas. Visas kapsētas, izņemot Pleikšņu un Brāļu kapsētas, kuras ir slēgtas, ir atvērtas. Kopējā visu kapsētu teritorija Ozolaines pagastā sastāda 12,2 ha.
Runājot par apbedīšanu, tad atgādinām, ka pagasta kapsētās bez maksas var apbedīt tikai tās personas, kuras ir deklarētas Ozolaines pagastā. Sākot ar 01.04.2010 tiek noteikta maksa par kapavietas ierādīšanu personām, kuras nav deklarētas Ozolaines pagasta administratīvajā teritorijā - 21,34 EUR.
Tikai vienu reizi gadā, pirms kapusvētkiem un Troicai Ozolaines pagasta pārvaldes Saimniecības daļa veic visu kapsētu appļaušanu. 2014.gadā gandrīz visās kapsētās tika atvests grants un melnzeme, taču, vairākās kapsētās šie dabas resursi netika lietderīgi izmantoti, līdz ar to aizauga ar nezālēm, tāpēc 2016.gadā pagasta pārvalde netērēja līdzekļus grants un melnzemes atvešanai, taču, melnzemes un grants pievešana pie kapsētām ne ar vienu normatīvo aktu netiek atrunāta, ka tas ietilpst pagasta pārvaldes kompetencē.
Pagasta pārvalde, vismaz reizi nedēļā saņem telefonzvanu, vai citā veidā sūdzības/lūgumus par kapsētā esošajām problēmām vai nepieciešamībām. Izvērtējot šādā veida sūdzības, esam sapratuši, ka ne visi konkrētās kapsētas mirušo piederīgo radinieki ir neapmierināti ar kapsētu stāvokli. Lai turpmāk nerastos konflikti un pārpratumi, bet līdz pagasta pārvaldei nonāktu tikai konkrētie lūgumi situācijas atrisināšanai, kurus atbalsta visi mirušo radinieki, aicinām pagasta iedzīvotājus izvēlēties atbildīgās personas kapsētu jautājumos un ar steigu paziņot to pagasta pārvaldei zvanot pa tālr. 64640424, vai rakstot uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..
Aicinām visus pagasta iedzīvotājus un ciemiņus, kuru radinieki ir apglabāti Ozolaines pagasta kapsētās, iepazīties ar noteikumiem “Par Rēzeknes novada kapsētu apsaimniekošanas noteikumiem”, piedalīties Ozolaines pagasta pārvaldes rīkotajos kapsētu sakopšanas talkās, regulāri kopt savu mirušo radinieku kapa vietas, izmest atkritumus kapsētās tikai tajās vietās, kur tās ir paredzētas, jo tīrs ir ne tikai tur kur tīra, bet arī tur, kur nemēslo.

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022