• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Kā folkloras kopa “Zeiļa” pieskandināja lietaino Brīvdabas muzeju Rīgā

FaceBook  

folkloras kopa zeia piedals novadu dien brvdabas muzej rg 11062016 17 20160613 1676644614

11.jūnija rīts uzausa auksts, lietains un nemīlīgs. Pie pagasta Tautas nama sapulcējās folkloras kopas “Zeiļa” dalībnieces un līdzbraucēji. Jaukā noskaņojumā uzsākām ceļu uz Rīgu, lai Brīvdabas muzejā piedalītos tradicionālajās novadu dienās. Ļoti cerējām, ka Rīgā lietus nelīs. Taču mūsu cerības nepiepildījās. Rīga mūs sagaidīja ar aukstu vēju un lietu. Turpat autobusā uzvilkušas goda tērpus, ietinušās lietusmēteļos, kāds nu kuram bija, līdzbraucēju un atbalstītāju pavadībā devāmies uz Latgaļu sētu. Mums par prieku tur jau savas azartiskās un līksmās dziesmas par pavasari un Trojicu dziedāja krievu kultūras kopa no Iļģuciema, cienāja visus ar olām, pīrāgiem un kvasu.

folkloras kopa zeia piedals novadu dien brvdabas muzej rg 11062016 30 20160613 1402452265

Pēc tam sekoja folkloras kopas „Zeiļa ” uznāciens. Neskatoties uz lietu, mēs parādījām labāko, ko protam, ielīksmojām klausītājus ar atgadījumiem „iz dzerauņas dzīves”, izlocījām kājas jautrā rotaļdejā. Kopas dalībnieces cienastam bija sagatavojušas dažādus lauku gardumus, ekoloģiski tīrus un veselīgus našķus - rabarberu plātsmaizi, vārītas cūku pupas, skābeņu sviestu ar īstu rudzu maizīti, biezpiena bumbiņas, ceptu ķiplokmaizi ar dillēm un tomātiem. Latgaļu sētas ciemiņiem un tiem dažiem ārzemniekiem, kuri neskatoties uz nejauko laiku arī bija iemaldījušies šai sētā, viss ļoti garšoja.
Liels paldies „Zeiļas” dziedātājām par izturību un nemitīgo humora garu, kas pavadīja visa ceļa garumā, visiem, visiem līdzbraucējiem un atbalstītājiem.
Šo pasākumu un izbraucienu uz Rīgu mēs atcerēsimies kā lietaināko, bet ne sliktāko.
Siltu, saulainu vasaru, jaukus, līksmus Jāņus un labu siena laiku vēlot, folkloras kopas „Zeiļa” vadītāja Ināra Blinova

FOTOGALERIJA ŠEIT.

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022