• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Arī Ozolaines pagasts sportiski aktīvs!

FaceBook  

vieglatltikas sacensbas malt 102 20160601 1852959079

Ikdienas steigā bieži vien neatliek laika patiesi vērtīgām, veselībai lietderīgām lietām- veselīgi ēst, daudz dzert šķidrumu, sportot. Tāpēc lieliski, ka ir tādi veselīga dzīvesveida entuziasti, kuri realizē liela un maza mēroga projektus ar mērķi veicināt sabiedrības iesaistīšanos sportiskajās aktivitātēs un veselīgu dzīvesveidu veicinošos pasākumos.

No 23.-29.maijam Latvijā norisinājās „Latvijas veselības nedēļa”, kurā tika iesaistīti arī Ozolaines pagasta iedzīvotāji- mazi un lieli. Bet pirmās sportiskās ieskaņas svētdienā pirms Veselības nedēļas sākuma- 22.maijā. Maija sākumā visā Rēzeknes novadā tika izsludināta pieteikšanās Rēzeknes novada pagastu iedzīvotāju sporta dienai vieglatlētikā, kas norisinājās Maltā. Arī Ozolaines pagasts sekoja šim piemēram un izsludināja savas komandas dalībnieku pieteikšanos. Jāatzīst, ka komandu savākt nebija viegli, taču piedalīties un pārstāvēt savu pagastu gribējām. Lodes grūšanā Ozolaines pagastu pārstāvēja Ilze Bikovska un Ēriks Blinovs, augstlēkšanā savu prasmi rādīja Alīna Blinova un Jānis Dunčs, tāllēkšanā- Zigrīda Lukaševiča, Santa Ostaša, Jānis Dunčs un Edgars Blinovs, 100m disciplīnā Ozolaines pagastu pārstāvēja Zigrīda Lukaševiča un Guntis Dunčs, 400m skrējienā piedalījās Santa Ostaša, Ēriks Blinovs un Edgars Blinovs, 1500 m skrējienā sievietēm piedalījās Ilona Saule un 300m skrējienā vīriešiem- Guntis Rasims. Lai arī mūsu vidū nav daudz aktīvu sportistu, kuri šobrīd cītīgi trenējas un nodarbojas ar vieglatlētiku, tomēr prieks, ka esam to nedaudz pagastu vidū, kuri saņēma drosmi un piedalījās Novada rīkotajās sacensībās. Jāatzīst, ka centieni vainagojās panākumiem un pārvedām mājās arī 3 medeļas. 100 m distancē sievietēm sīvā konkurencē 3.vietu izcīnīja Zigrīda Lukaševiča, 400m distancē sievietēm bronzas medaļu ieguva Santa Ostaša un 3000m minimaratonā vīriešiem 3.vietu uz pjedestāla nopelnīja Guntis Rasims. Kā jau zinātniski pierādīts, sportošana izstrādā laimes hormonu organismā. Tā nu izbaudījām ne vienu vien adrenalīna pieplūduma mirkli, guvām prieku no brīnišķīga laika, saņēmām laimes hormona devu un lieliski, komandas gara pārņemti, aizsākām „Latvijas veselības nedēļu”.
Veselbas nedela

Savukārt no 23.-29 maijam, „Veselības nedēļas” ietvaros Ozolaines jauniešu klubs „OzO” tā vadītājas Leilas Rasimas vadībā bija izstrādājuši un organizēja dažādas sportiskas aktivitātes skolā, dārziņā, pagasta pārvaldē, iespēju robežās iesaistīja pagasta iedzīvotājus tajās. Katrai dienai bija savs plāns- uzstādīt rekordu pietupienu, pievilkšanās, piemupēšanās „disciplīnās”. Lai arī izklausās vienkārši, tomēr patiesībā nemaz nav tik viegli šīs lietas izpildīt lielākā daudzumā. Tāpat programma iekļāva skriešanas rekordu uzstādīšanu, riteņbraukšanas rekorda uzstādīšanu, veselīga dzīvesveida konkursu un veselīgu našķu darbnīcu. Zīmīgi, ka aktivitātēs piedalījās gan skolēni, gan arī Ozolaines pagasta seniori. Senioru kluba „Uguntiņa” kārtējā nodarbība noslēdzās ļoti aktīvi, jo visas sanākušās dāmas nodarbības beigās tika kolektīvi iesaistītas pietupienu rekorda uzstādīšanas konkursā. Un rekords arī tika uzstādīts- kāda kundze no senioriem spēja pietupties pat 50 reizes. Jaunieši lielākā daļa pietupās krietni virs 50 reizēm: virs 150, 200 un līdz pat 550!


Latvijas veselības nedēļas ietvaros tika uzstādīti dažādi REKORDI, piemēram, kopējais Ozolaines pagasta PIE>>TUPIENU rekords ir 10188 (piedalījās 75 cilvēki vecumā no 6-73 gadiem). PIE>>VILKŠANĀS REKORDS: 121 (25 cilvēki). PIE>>PUMPĒŠANĀS: 2663 (75 cilvēki). Noskaidrojām arī, ka 3 km var noskriet diezgan ātri - 9,1 minūtē (30 cilvēki, katrs skrēja 100 m). Veselības nedēļas noslēgumā OZO jaunieši devās velobraucienā uz Gauduļu ezeru, kur pateicoties karstajam laikam varēja baudīt ūdenspriekus, kā arī taisīt pikniku un ēst uz ugunskura ceptas desiņas. Būsim aktīvi un veseli visu gadu!

Fotogalerija šeit.

Santa Ostaša
Ozolaines Tautas nama vadītāja

Leila Rasima
Jaunatnes lietu speciāliste Ozolaines pagastā

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022