• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


RTA studentu diplomprojektu izstāde Ozolaines pagasta pārvaldes telpās

FaceBook  

afisha RTA

Radošā pilsētā Rēzeknē - radošā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā - radošas dizaina studiju programmas.

Ozolaines pagasta pārvaldes telpās līdz 28.06.2016 ir apskatāma Rēzeknes Tehnoloģiju Akadēmijas studentu diplomprojektu izstāde.
Mūsdienās dizains kļūst par sabiedrības pievienoto vērtību un ir sevišķi interesants kā ekonomikas instruments. Dizaina process pieprasa tālejošus plānus un ilgtspējīgu domāšanu. Dizains kļūst par pieprasītu profesiju, jo demonstrē iespējas dzīves organizēšanā un kultūras attīstībā, uzsver mākslinieciski funkcionālu inovāciju izstrādi un ieviešanu cilvēka dzīves telpā.
Viens no Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas darbības un attīstības stratēģiskajiem mērķiem ir uzlabot dzīves kvalitāti reģionā, iesaistot RTA akadēmisko personālu, studentus Latgales sociālajā, kultūras un ekonomiskajā dzīvē, reģiona kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanā un apritē.

Dizaina studiju programmas, kas veido studiju virzienu „Mākslas”, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā tiek īstenotas kopš 2007.gada. Tās ir: pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma „Vides dizains” (pilna laika studijas: 2 g.) ar specializāciju „Dārza dizains”, profesionālā bakalaura studiju programma „Interjera dizains” (pilna laika studijas: 4 g.) un profesionālā maģistra studiju programma „Dizains” (pilna laika studijas: 1,5 g.) ar padziļinātu specializāciju kādā no dizaina apakšnozarēm, izvēloties vienu no studiju moduļiem: Interjera dizains, Grafiskais dizains, Vides (ainavu) dizains, Modes dizains. Starpdisciplināra sadarbība tiek realizēta ar studiju virzienu „Ražošana un pārstrāde”, kuru kopš 2012.gada pārstāv pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma „Apģērbu dizains un tehnoloģija” (pilna laika studijas: 2,5 g.) ar specializācijām „Apģērbu dizains” un „Šūto izstrādājumu projektēšana”.
Labvēlīga iezīme dizaina produktu pieprasījumam vērojama Latgales reģionā – kultūras, izglītības un tūrisma attīstības tendence izpaužas jaunu objektu izveidē un darbībā (piem., Austrumlatvijas daudzfunkcionālā koncertzāle „Gors”, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs „Zeimuļs”), pilsētvides rekonstrukcijā, kas topošajiem un esošajiem dizaina nozaru profesionāļiem paver plašas iespējas radošajai izpausmei un profesionālai darbībai.
Mūsdienu radoša pilsēta nav iedomājama bez funkcionāli un estētiski noformētas vides. Iekštelpa ir neatņemama arhitektūras, tātad jebkuras celtnes sastāvdaļa.
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas, Izglītības, valodu un dizaina fakultātes ekspozīcijā apskatāmi vairāki pēdējo trīs gadu laikā tapušie profesionālā bakalaura studiju programmas „Interjera dizains” diplomandu darbi – interjera projektu vizualizācijas plaknē. Kā arī ekspozīcijā skatāmi arī profesionālā maģistra studiju programmas „Dizains”, apakšnozares moduļa „Interjera dizains” diplomprojekti.
Dizaineri, kas izprot vēsturisko mantojumu, mūsdienu interjera kā arhitektūras, dizaina tehnoloģiju un mākslas sinerģijas principus, ir pieprasīti darba tirgū. Svarīgs nosacījums cilvēkresursu attīstībai ir kvalitatīva dzīves telpa, sakopta un radoša dzīves vide, kas piesaista radošus un inovatīvi domājošus cilvēkus.

Maģistra studiju programmas „Dizains” direktore
Dr.paed., Mg.art., Mg.ing. docente Aina Strode
Bakalaura studiju programmas „Interjera dizains”” direktore
Mg.art., Mg.design., Mg.paed. lektore Diāna Apele

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022