• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Folkloras kopai „Zeiļa- 15”

FaceBook  

folkloras kopai zeia 15 38 20160411 1650674679

Neparasta rosība valdīja 8. aprīļa vakarā pie Ozolaines Tautas nama. Piebrauca viens autobuss pēc otra, pagalmu un Tautas namu piepildīja čalas, smiekli, sievas, vīri, bērni košos tautu tērpos. Gaisā virmoja satikšanās prieks.
Šajā vakarā Ozolaines Tautas nama folkloras kopa ”Zeiļa” saaicināja visus savus mīļus draugus, tautas gara bagātību glabātājus, lai kopā atzīmētu folkloras kopas „Zeiļa” 15 gadu gājumu.

folkloras kopai zeia 15 143 20160411 1456524738

Folkloras kopas ceļš iesākās 2001. gada pavasarī, kad tā laika kultūras dzīves vadītāja Maruta Batare ierosināja saorganizēt dziedošās sievas un izveidot savu folkloras kopu. Mūzikas skolotāja Irēna Rampāne to atbalstīja un tā folkloras kopa uzsāka savu dziedošo ceļu. Pa šo laiku ir mainījušies dziedātāji, arī vadītāji, taču sievas joprojām tin savu dziesmu kamolu, saglabājot mūsu senču dārgo kultūras mantojumu, piedaloties visos pagasta svētkos un norisēs, novada un valsts mēroga pasākumos. Folkloras kopa „Zeiļa” pa šo laiku ir ieviesusi vairākas jaunas tradīcijas- tie ir maija dziedājumi Dievmātes godam pie visiem pagasta teritorijā esošajiem krucifiksiem, tie ir dziedājumi Dvēseļu dienās jeb Svecīšu vakari pagasta kapsētās, tie ir jautrie „čigānos iešanas” izbraucieni, apciemojot pagasta pensionārus Ziemassvētku laikā. Visu jau nevar uzskaitīt.
folkloras kopai zeia 15 158 20160411 1738220056

Cik liels prieks un gandarījums pārņēma mūs, kad uz pasākumu ieradās visi uzlūgtie kolektīvi. Mūsu nelielā pagasta zāle bija pārpildīta. Tādā situācijā saka: „Nav kur obuļam nūkrist”. Ļoti jautri un sirsnīgi skanēja apsveikumi. Katra folkloras kopa bija sagatavojusi kaut ko īpašu.
Liels pārsteigums mums bija pagasta pārvalde darbinieku oriģinālais apsveikums un Liepu pamatskolas folkloras kopas „Liepiņa” sveiciens. Bija patīkami, ka uz svētkiem ieradās arī mūsu kopas krustmāte Maruta Batare un pirmā vadītāja Irēna Rampāne.
Paldies Ozolaines Tautas nama ansamblim „Nadežda” (vad. Nadežda Osipova) un senioru klubam „Uguntiņa” Annas Tarakanovas vadībā, Čornajas pagasta folkloras kopām „Rateņš” (vad.Laura Sprudzāne)un „Ausmeņa” (vad. Santa Viša-Gaisiņa), Kaunatas folkloras kopai „Rāzna” (vad. Sandra Viša), Ilzeskalna folkloras kopai (vad.Jānis Laurs), folkloras kopai „Rūta” no Rēzeknes un folkloras kopai „Kolnasāta” (vad. Madara Broliša), folkloras kopai „Ūzuļeņi ” (vad. Marija Andina), Rogovkas etnogrāfiskajam ansamblim (vad. Anna Garanča), folkloras kopai „Viļonīši” (vad. Inga Stafecka), Verēmu folkloras kopai „Vorpa” (vad Sarmīte Strupoviča), Bērzgales folkloras kopai (vad. Anna Adijāne), Mākoņkalna folkloras kopai (vad. Ināra Smirnova).
Folkloras kopas vārdā es gribu pateikties Ozolaines pagasta pārvaldei par milzīgo atbalstu, Tautas nama vadītājai Santai Ostašai par ieguldīto titānisko darbu pasākuma sagatavošanā un vadīšanā, mūsu māksliniecei Nellijai Kotebo par jauko noformējumu, mūsu pasākuma sponsoram, Bekšu ciema veikala „Viktorija ” saimniekam Vadimam par smaržīgajiem, garšīgajiem pīrādziņiem, paldies tiem čaklajiem pavasara „rūķiem”, kuri ciemiņiem sarūpēja milzīgās kannas ar bērzu sulām un visiem, visiem, kuri piedalījās šī grandiozā pasākuma tapšanā.
Svētīgi tie, kuri dzied un vairo pasaules skaistumu. Svētīgi tie, kuri dzied un neļauj pazust mūžībā mūsu senču gara bagātībām. Svētīgi, kuri dzied un sauc līdzi jauno paaudzi, nododot tautasdziesmu pūru kā lielu dārgumu.
Folkloras kopas „Zeiļa” vārdā paldies visiem, kuri šajā mūžīgās steigas, katastrofālā laika deficīta laikmetā ieradās pie mums Ozolaines pagasta, lai pieskandinātu pasauli ar dziesmu.

FOTOGALERIJA ŠEIT.

Ināra Blinova
Folkloras kopas vadītāja

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022