• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Folkloras kopa "ZEIĻA" slavināja saules atgriešanos Rogovkā

FaceBook  

Zeila Rogovka 1

Es stāvēju agru rītu
Saulītē vērdamās.
Lai saulīte man iedeva
Vieglu dienas gājumiņu.
3. aprīļa rītā f/k „Zeiļa” devās uz Rogovku, lai kopā ar visām citām Rēzeknes novada folkloras kopām un etnogrāfiskajiem ansambļiem ieskandinātu pavasara cēlienu, slavinātu saules atgriešanos, dziedātu par arājiņu, kurš ir maizītes devējiņš, par visiem citiem pavasara darbiem, par jauko pavasara laiku, puišu un meitu attiecībām, lai ietu rotaļās, stāstītu interesantus atgadījumus „iz kolhoznieku dzīves”. Bija ļoti jautri un interesanti.

Zeila Rogovka 3

Pasākums iesākās ar dievkalpojumu Nautrēnu Romas katoļu baznīcā, kurā piedalījās arī folkloras kopu dalībnieki un saņēma priestera svētību.
Arī folkloras kopas „Zeiļa” dalībnieces novēl visiem veiksmīgi iesākt jauno darba cēlienu. Lai pietiek saules un spēka visiem pavasara darbiem, lai govīm daudz leknas zāles un piena, lai bitēm pietiek ziedu un ir daudz medus, lai labība aug griezdamās. Jā, lai kurmji netraucētu un nerakņātu dārzu, pavasarī, pirmo reizi arot, lemešus jāieziež ar cūku taukiem. Pamēģiniet, arājiņi, vēl nav par vēlu to izdarīt.
Siltu, jauku pavasari!
Visus interesentus 8. aprīļa vakarā plkst. 18.00. aicinām uz folkloras kopas „Zeiļa” 15 gadu jubilejas pasākumu Ozolaines TN. Sarīkojumā piedalīsies daudzi Rēzeknes novada folkloras kolektīvi.

F/k „Zeiļa" vārdā I. Blinova

Zeila Rogovka 5

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022