• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Realizēta vides izglītības nometne „OZOL(aines)ZEME”

FaceBook  

Vasarā, skolēnu brīvdienās ir aktuāls jautājums par bērnu un jauniešu lietderīga brīvā laika pavadīšanu. Ozolaines pagastā laikā no 2015.gada 26.jūnija līdz 29.jūnijam tika realizēts projekts - diennakts vides izglītības nometne „OZOL(aines)ZEME”. Nometnes dalībnieki divdesmit Ozolaines pagasta bērni vecumā no 10 līdz 14 gadiem.
Nometnes mērķis bija motivējot bērnus un jauniešus rūpēties par apkārtējo vidi, atraktīvā viegli uztveramā veidā 4 dienu vides nometnē izglītot par ekoloģiju, atjaunojamajiem enerģijas resursiem un atkritumu otrreizējo pārstrādi, kā arī par atkritumu šķirošanu un tās nozīmi apkārtējās vides saglabāšanā.
Nometnes uzdevumi bija apgūt teorētiskās zināšanas kā rūpēties un uzlabot apkārtējo vidi kurā dzīvo, apgūt nepieciešamās dzīves prasmes mūsdienu sabiedrībā, kā arī praktiski apgūt zināšanas un prasmes par atkritumu šķirošanu, iegūt iespēju aktīvi līdzdarboties apkārtējās vides saglabāšanā. Otrs nometnes - nodrošināt mērķtiecīgu audzināšanas vidi bērnu radošuma un pozitīvās komunikācijas prasmju attīstībai sociālajā, emocionālajā un izziņas darbībā, izmantojot vides izpēti un rosinot iztēli meklēt jaunus veidus, kā atkritumus iespējams izmantot turpmāk māksliniecisko prasmju attīstībai un pilnveidei.
Nometnes atklāšana sākās ar draudzības ugunskura iedegšanu un Ozolaines pagasta padomes vadītāja E.Blinova apliecinājumu, ka ar šo projektu pagasts vēlas uzsākt ilgtermiņa projektu bērnu un jauniešu vasaras aktivitāšu nodrošināšanā, audzinot bērnus un jauniešus būt atbildīgiem par vidi un tajā notiekošiem savstarpēji saistītiem procesiem, tādējādi attīstot iemaņas saskatīt, novērtēt apkārtējās ar vidi saistītās problēmas un pieņemt lēmumus, kas veicinātu vides kvalitātes saglabāšanu un uzlabošanu.
Četru dienu garās nometnes laikā bērni piedalījās izzinošās ekskursijās Rāznas nacionālajā parkā, Mākoņkalnā, Lubānas mitrājā, Teirumnieku dabas takā, veica izzinošu pārgājienu uz Austrumlatgales atkritumu apsaimniekošanas reģiona sadzīves atkritumu noglabāšanas poligonu „Križevņiki”. Interaktīvās nodarbībās apguva tēmas „ Videi draudzīgs dzīvesveids”, „Atkritumu paraugu veidi un to šķirošana”, izspējēja erudīcijas konkursu „ 100 jautājumi par atkritumiem”, radoši darbojās plakāta „Mana zaļā ideja” izstrādē, veidoja vides objektus – instalācijas „Ciemiņš no kosmosa” un „Dzīvnieks no kosmosa” no dalītiem atkritumiem (papīrs, PET pudeles, polietilēns, metāls, stikls), diskutēja par projekta tēmām, sportoja un baudīja brīvdienu iespējas kopīgā darbā un atpūtā.
Finansiāls atbalsts nometnei 995,00 Eur apmērā tika saņemts Rēzeknes novada domes Izglītības pārvaldes projektu konkursā par nometņu organizēšanu. Ozolaines pagasta pērvalde piešķīra telpas nakšņošanai, kultūras nama telpas un sporta laukumu nometnes aktivitāšu nodrošināšnai, bērnudārza telpas ēdināšanas nodršināšanai un transportu ekskursijām. Nometnes darbu vadīja I.Peļņa, aktivitātes nosdrošināja L.Rasima, lekcijas vadīja E.Čepule, darbu palīdzēja organizēt seši brīvprātīgie: A.E.Drele, J.Borisova, G.Dunčs, L.Rundāne, T.Visocka, K.Zmeikina.

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022