• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Folkloras kopa „Zeiļa” Baltikas festivāla ieskandināšanā Ludzā

FaceBook  

 zeia baltikas festivla ieskandinsan ludz 2 20150629 1983137195

Starptautiskais folkloras festivāls „Baltika” ir unikāls trīs Baltijas valstu kopprojekts, kurš pirmo reizi startēja 1987. gadā Lietuvā, bet 1988. gadā arī Latvijā. Festivāls Baltika ir pasaulē pazīstamākie tradicionālās kultūras svētki Baltijā.
Visu turpmāko laiku šis festivāls Latvijā notiek ik trešo gadu. Latvijā jau ir izskanējuši 9 Baltikas festivāli un šogad šie svētki notiks 10. reizi.

Šī festivāla kulminācijas pasākums šogad notiks 18. jūlijā Rēzeknē. Tas ir apliecinājums tam, ka mums ir kopēji centieni, mērķi, kopīga ne vien vēsture, bet arī nākotne.
Lai ieskandinātu šos unikālos svētkus, pasākuma orgkomiteja nolēma, ka visā Latvijā visas folkloras kopas satiksies 27 Latvijas vietās 27. jūnijā un ieskandinās šo festivālu.
Tāpēc 27.jūnija vakarā arī Ozolaines pagasta folkloras kopa „Zeiļa” devās uz tuvāko ieskandināšanas vietu- Latvijas senāko pilsētu Ludzu. Šajā pasākumā piedalījās 16 folkloras kopas no Ludzas un citiem tuvākajiem novadiem. Pasākums sākās ar svinīgu folkloras kopu gājienu un uzgavilēšanu katram kolektīvam.
 zeia baltikas festivla ieskandinsan ludz 29 20150629 1552840012

Savas uzstāšanās laikā katrs kolektīvs izteica novēlējumu Latvijai, Latgalei, katram no mums un nodziedāja savu skaistāko dziesmu.
Kā ceļamaizi uz lielo Baltikas festivālu katra folkloras kopa saņēma Baltikas karogu un garšīgu pīrāgu, kurš bija sacepts tautumeitas bizes veidā.
Atpakaļceļā mēs braucām pa līkumainajiem Latgales ceļiem, vēlreiz un vēlreiz pārliecinoties par to, cik mūsu zemīte skaista, mīļa un sargājama. Jo arī mēs esam mūsu senču atstātā kultūras mantojuma sargātājas, glabātājas un esam atbildīgas par to, lai šis mantojums tiktu nodots jaunajai paaudzei.

FOTOGALERIJA ŠEIT.

Ināra Blinova
Folkloras kopas "ZEIĻA" vadītāja

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022