• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Folkloras kopa "Zeiļa" 1.Adventi sagaidīja Nautrēnu Romas katoļu baznīcā

FaceBook  

folkloras kopa zeia 1adventi sagaidja nautrnu romas katou baznc 4 20141205 1532033527

30. novembra rīts atnāca kluss un mierīgs, balts un dievišķas mīlestības pilns. Atnāca ar 1.Adventu un katoļu baznīcas liturģiskā gada sākumu. Šajā rītā Ozolaines pagasta folkloras kopa „Zeiļa" devās uz attālo Nautrēnu pagastu, lai kopā ar Nautrēnu ļaudīm un citām mūsu novada folkloras kopām piedalītos svinīgajā svētajā rīta misē Nautrēnu Jaunavas Marijas bezvainīgās ieņemšanas Romas katoļu baznīcā, veltītā 1.Adventa sveces iedegšanai un liturģiskā gada sākumam.

Pēc dievkalpojuma mēs devāmies uz pagasta ēku, kur svinīgi tika aizdedzināta svece Adventa vainagā. Vienojušies kopējā lūgšanā, devāmies tālāk uz Nautrēnu vidusskolas zāli.
Pasākumu ievadīja Nautrēnu vidusskolas jauniešu runātās dzejas vārsmas par Adventu, dziedātas Adventa dziesmas, izgaismoti fakti no Adventa vainaga tapšanas vēstures.
Tika dziedātas garīgās dziesmas Dievmātes un Kunga Jēzus godam. Sirsnīgi skanēja Ilzeskalna, Bērzgales, Nautrēnu, Ozolaines pagastu folkloras kopu dziedātās dziesmas. Tasēs kūpēja tēja, cienājāmies ar saimnieku sarūpētajiem kliņģeriem un priecājāmies par kopā būšanu. Dziedājām arī par mūsu Latgali, lai visiem tās iedzīvotājiem būtu Dieva svētība un nevajadzētu doties svešumā labākas dzīves meklējumos. Visu klātesošo sirdis piepildīja miers, klusa cerība, ticība labajam un skaistajam.

Fotogalerija

Folkloras kopas „Zeiļa " vadītāja I. Blinova

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022