• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pārvaldes vadītāja uzruna Latvijas dzimšanas dienas priekšvakarā!

FaceBook  

Labvakar, Ozolaines pagastā! Labvakar lielākajos valsts svētkos – Latvijas Republikas proklamēšanas 96. gadadienas priekšvakarā!
Esmu gandarīts un priecīgs, ka šovakar mēs būsim kopā. Svētku sajūta 18.novembrī vieno visus Latvijas reģionus, visus novadus un pagastus. Vieno visus, kam Latvija ir dārga, neatkarīgi no tā, cik tālu vai tuvu pasaulē katrs no mums šobrīd atrodas.
Kā ik gadu, arī šoreiz Latvijā pie ēkām plīvo sarkanbaltsarkanie karogi. Arvien vairāk cilvēku pie apģērba svētku nedēļā nēsā sarkanbaltsarkanās lentītes. Tāpat arī kopīga himnas dziedāšana ir kļuvusi par īsti vienojošu tradīciju.
Valsts svētki ir laiks, kad mēs jo īpaši izjūtam patriotismu. Patriotisms nav tikai termins vārdnīcā. Patriotismu nevar iekalt no mācību grāmatām vai iemācīties, lasot vēsturiskus romānus. Patriotisms dzīvo mūsos, aug līdzi laikam, ir mūsu piederības sajūta šai zemei, tautai. Patriotisms- tā ir mīlestība pret senču stādīto ozolu, ziedošo rudzupuķu lauku, mākoņiem virs mūsu mīļās zemes. atbildība par visu, kas notiek ap mums apkārt.

latvijai - 96 7 20141119 1279426019

Šī pārliecība nav radusies vienā dienā. Man tā ir nostiprinājusies visas apzinātās dzīves garumā, bet it īpaši aizvadītā gada laikā, kuru no dienas dienā gan svētku brīžos, gan grūtā ikdienas darbā risinot svarīgus jautājumus, gan sportojot, stādot mežu , talkojot, esmu pavadījis kopā ar jums- sava pagasta ļaudīm.
Piederības sajūta – piederība savai ģimenei, pilsētai, tautai un valstij – nāk kā mantojums no mūsu vecākiem, no mūsu dzimtu vēstures. Bet tas ir tikai sākums mūsu jēgpilnai dzīvei. Tālāk piederības sajūtu attīstām kā mūsu personīgo attieksmi pret vidi, kurā dzīvojam, strādājam un audzinām savus bērnus.
Latvijā dažādu tautību cilvēki dzīvo blakus viens otram daudzu jo daudzu paaudžu garumā. Mūsu spēks ir ne tikai šo sakņu dziļumā, bet arī to stiprumā. Tieši tas, cik spēcīgi mēs katrs esam iesakņojušies šajā zemē, kādā godā turam senču tradīcijas un dzīves gudrību, vai neesam aizmirsuši iegriezties kapsētā, kur atdusas mūsu piederīgie, vai dzīvojam apkārtējai videi draudzīgi -arī nosaka, kādi mēs esam savas zemes patrioti.
Patriotisms ir arī sadarbībā. Mēs varam pārvarēt grūtības, ja ir savstarpēja sadarbība un līdzcilvēku atbalsts. Tā mēs varam pārveidot gan esošo, gan veidot jauno. Tieši sadarbība Latvijai piederīgo starpā šodien ir īpaši svarīga. Mēs visi veidojam vienu kopīgu sabiedrību. Mēs visi esam savējie. Būt savējam un saprastam – tā ir īpaša izjūta. Tur, kur ļaudis spēj vienoties un sadarboties, ir skaisti sakopta vide un smaidīgāki cilvēki. Ja cilvēki meklē kopīgo, nevis atšķirīgo, valda lielāka sapratne, godaprāts, iecietība pret līdzcilvēku, sirsnība.
Aizvadītā gada laikā mūsu pagastā ir nostiprinājušās attiecības gan ar pagasta darbiniekiem, gan iedzīvotājiem, gan ar struktūrvienību iestādēm.
Šodien svētku reizē gribu pateikties visu pagasta pārvaldes struktūru darbiniekiem par apzinīgu, godprātīgu darbu, par sapratni, spēju saliedēties nozīmīgu jautājumu risināšanā.
Prieks par bibliotēkas darbu. Mēs varam lepoties ar to, ka mums ir viens no lielākajiem grāmatu un periodisko izdevumu fondiem novadā, ka bibliotēkā vienmēr ir lasītāji- gan lielie, gan mazie, ka šeit var iegriezties, lai izmantotu bezmaksas interneta piedāvājumus, vai lasītavā apskatīt jaunāko preses izdevumu numurus. Šogad izdevās labiekārtot bibliotēkas kāpņu telpu un iegūt vēl vienu telpu dažādu aktivitāšu vajadzībām.
Viena no lielākajām atbalstītājām gandrīz visos jautājumos ir mūsu neaizvietojamā Liepu pamatskola. Skola pagastā- tā vienmēr ir gaismas, zināšanu nesēja, dažādu ideju ģenerators un īstenotājs. Paldies skolas kolektīvam par sadarbību.
Arī mūsu pirmsskolas izglītības iestāde "Jāņtārpiņš" ir mūsu labā roka un palīdze, jo šeit strādā atraktīvi, radoši, darbīgi cilvēki, vienmēr pretim nākoši un saprotoši. Ļoti gribas, lai šajā mājā mūsu nelielā ezera krastā vienmēr skan bērnu smiekli un čalas, lai tas vienmēr ir piepildīts, lai darbiniekiem ir patīkama un ērta darba vide. Ar nelielu uztraukumu, kā tas viss izdosies, šobrīd mūsu dārziņš iegūst jaunu ārējo apveidu, bet pavasarī arī jaunus laukumu apstādījumus un puķu dobes. Bet iepretim dārziņam pacelsies svinīgi stalts Līgo kalns, kurš Jāņos ieskandinās visu tuvāko apkārtni.
Un tieši tāpēc, ka „"Jāņtārpiņā" notiek vērienīgi remontdarbi , Balbišos esošā sociālā mājā „Lazdas" šobrīd ir izpelnījusies īpašu uzmanību, jo šeit tiek izmitināti uz pagaidu laiku mūsu pirmsskolas izglītības iestādes bērni. Ļoti aizkustinoši ir arī tas, ka te atkal, kā daudzus gadus atpakaļ, skan bērnu balsis, smiekli un tumšajos rudens vakaros gaisma tālu apspīd Ozolaini.
Es nevaru iedomāties pagastu arī bez OzO grupas un jauniešu fantastiskajām idejām, darboties prieku. Ļoti ceru, ka jauniešu pulks augs un tieši viņi būs tie, kuri saglabās un kops mūsu pagasta tradīcijas, sargās paši un mudinās citus sargāt visu, kas mums apkārt.
Paldies pagasta Tautas nama kolektīviem - Folkloras kopai „Zeiļa" un ansamblim „Nadežda", jo viņi ir tie, kuri kopj un saglabā mūsu senču kultūras mantojumu, gadskārtu ieražu norises, kuplina ar savu uzstāšanos visus pagastā notiekošos pasākumus, kā arī nes pagasta vārdu tālāk novadā, un valstī.
Tautas namā darbojas teātra pulciņš un hip-hop deju grupa. Arī viņiem gribas novēlēt daudz radošu ideju un vēlēšanos izaugt un pilnveidoties.
Liels atbalsts ir saņemts no iedzīvotāju konsultatīvās padomes. Viņi ir tie, kuri vistuvāk atrodas cilvēkiem visos pagasta nostūros, redz cilvēku vajadzības, nodod svarīgāko informāciju. Paldies, jums par darbu un cerība uz turpmāku radošu, mērķtiecīgu sadarbību.
Mēs lepojamies ar pagasta teritorijā esošajiem gan lielākiem, gan mazākiem uzņēmumiem un viņu lielo ieguldījumu mūsu Ozolaines pagasta izaugsmē, attīstībā un infrastruktūras veidošanā..
Uz 2014.gada 24.septembri Ozolaines pagasta teritorijā dzīvoja 2117 iedzīvotāji un šovakar es vēlos pateikties ikvienam no tiem, kuri šī gada laikā ar savām gaišajām domām, labajiem vārdiem un darbiem esat stiprinājuši Ozolaines pagastu, mani kā iesācēju pagasta vadības darbā, saliedējuši cilvēkus, piedalījušies lielākos vai mazākos pagasta rīkotajos pasākumos, aktivitātēs, talkās.
Tikai visi kopā mēs visi esam spēks. Paldies par jūsu ticību pagasta rītdienai, par ticību savai nākotnei šajā zemē. Paldies par to, ka jūs dziļi un patiesi protat būt arī viens otram kā savējie.
Novēlu saliedētību un ticību saviem un pagasta spēkiem, izturību un sirdsdegsmi ikdienas darbos!
Dievs, svētī Latviju!

FOTOGALERIJA no svētku pasākuma Ozolaines pagasta tautas namā.

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022