• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pabeigti Pleikšņu ciema Centrālās ielas pārbūves darbi

FaceBook  

92921e24 09b3 4154 82ad 091d1edb7edc

13. augustā būvdarbu veicējs SIA “Krustpils” informēja, ka pabeigti pārbūves darbi Centrālās ielas posmam 1,4 kilometru garumā Pleikšņos, Ozolaines pagastā. Tas ir viens no ceļiem, ko Rēzeknes novada pašvaldība atjauno autoceļu infrastruktūras uzlabošanas investīciju projektu ietvaros, izmantojot valsts aizdevumus pašvaldībām Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai un novēršanai.

da962abd cc68 4942 bb83 931a4c58f4b7
Būvprojekta laikā tika ierīkots ielas apgaismojums, nomainīts asfalta segums, izbūvēts gājēju celiņš ielas posmam, kur to bija iespējams veikt uz pašvaldības zemes, t.i., no garāžām individuālā augļu dārza teritorijas (turpmāk- ind.aug. d.) “Rozlejas” līdz ind.aug. d. teritorijai “Zvaigzne”. Projekta ietvaros ir uzstādītas atkritumu urnas, autobusa pieturu nojumes, kuru izmēri un dizains ir saskaņots ar VSIA Latvijas Valsts ceļi, saskaņā ar LR spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un ceļu satiksmes drošības principiem. Sabiedriskā transporta pietura ir paredzēta, lai cilvēkam būtu iespēja īslaicīgi patverties no nokrišņiem, nepieciešamības gadījumā arī atpūsties, iepriekš minēto funkciju izpildei uzstādītās pieturas ir atbilstošas. Tās, ņemot vērā šauro ielas braucošo daļu, nodrošina caurredzamību un savas kompaktības dēļ dod iespēju savlaicīgi pamanīt braucošos transportlīdzekļus abos virzienos.

defd2eba 6552 4f87 adae e00e977e18df

Ozolaines pagasta pārvalde bija nosūtījusi Plekšņu ciemata iedzīvotājus rakstiskus lūgumus, par pieturvietas “Zvaigzne” saglabāšanu. Pieturu uzstādīšanai ir nepieciešams saskaņojums ar VSIA Latvijas Valsts ceļi un citām iestādēm, organizācijām, par labu saskaņošanai, vietai ir jāatbilst vairākiem kritērijiem, pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem tomēr nav izdevies saņemt atļauju uzstādīt sabiedriskā transporta pieturas vietu ind.aug. d. teritorijā “Zvaigzne”, kā tas ir bijis agrāk, jo to nepieļauj ceļu satiksmes drošības aspekti, kā arī augstsprieguma līnijas esamība virs iepriekš bijušai autobusu pieturvietai.
Pēc iedzīvotāju lūgumiem, tuvākā laikā uz ielas tiks ustādīti ātruma ierobežojumi.

Ozolaines pagasta pārvalde

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022