• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


1.jūnijs - Starptautiskā bērnu aizsardzības diena!

FaceBook  

01.06

Kopš 2007. gadā Latvijā oficiāli atzīmējam 1. jūniju – Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, bet lielā daļā pasaules šo dienu atzīmē jau no 1950.gada.
Labklājības Ministrijas oficiālajās relīzēs ir norādīts, ka katra iedzīvotāja pienākums ir sargāt savu un citu bērnu drošību. Situācijās, kad konstatēti bērnu tiesību pārkāpumi, ir pienākums ziņot policijai, bāriņtiesai vai citai bērna tiesību aizsardzības institūcijai.

Bez šaubām, mūsdienās rūpes par bērnu izglītību, attīstību, sociālo un emocionālo komfortu ir uzstādītas kā viena no sabiedrības svarīgākajām prioritātēm, un šī parādība sabiedrībā ir jauna, ja salīdzina ar citiem laika periodiem, arī ar relatīvi nesenu pagātni, piemēram, 18.,19.,20.gadsimta sākumu. Bērns, viņa dzīvība, veselība, drošība u.c. fundamentālas pamatvērtības ir labas, veselīgas un attīstītas sabiedrības nākotnes pamats.
Mūsdienās lielā daļā sabiedrības vairs netiek pieņemtas un ar likumu ir aizliegtas fiziski un emocionāli vardarbīgas bērnu audzināšanas metodes. Taču jaunie audzināšanas rīki – labs piemērs, ieklausīšanās, komunikācija u.c. vēl nav līdz galam apgūti, un tādēļ bieži vien bērnu uzvedībā un rīcībā varam saskatīt neaudzināšanas sekas. Kombinācijā ar pārmērīgu vardarbīgu datorspēļu spēlēšanu, pārāk ilgu klaiņošanu u.c. faktoriem, bērni un jaunieši spēj pastrādāt prātam neaptveramas lietas.
Dārgie Ozolaines pagasta vecāki un citi pieaugušie! Tieši mēs visi kā sabiedrība un arī katrs individuāli esam atbildīgi, lai bērni ir ne tikai pabaroti un apģērbti, bet arī labi audzināti, lai jaunieši cienītu un godātu citus cilvēkus, gan vienaudžus, gan pieaugušos! Šajā īpašajā dienā un arī turpmāk aicinām pievērst lielu vērību tam, cik ļoti mēs, vecāki un apkārtējie, varam padarīt bērnu dzīves pilnvērtīgas un piepildītas ar labiem darbiem un nodomiem!

 

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022