• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Visa laba Jāņu zāle.....

FaceBook  

InaraBlinova

Tautasdziesmās un citos folkloras materiālos sastopam ticējumus, par Zāļu vakarā un Jāņu naktī plūktajiem augiem - jāņuzālēm, kurām piemīt neparasts, maģisks spēks un spēcīga ārstnieciska iedarbība. Tādējādi rodas ticējumi par Jāņu nakts neparasto burvības spēku.

Lai gan „visa laba Jāņuzāle”, tomēr katrā Latvijas novadā ir savas, „īstās” jāņuzāles Kurzemē un Zemgalē tā ir madara, Latgalē divšķautņu asinszāle, Vidzemē biškrēsliņš un dievkociņš. Taču visā Latvijā par „īstajām” jāņuzālēm uzskata sarkano un balto āboliņu, papardes, ozollapas un kalmes.
Neskatoties uz to, ka maģiskais jāņuzāļu vākšanas laiks ir pagājis, jūnijs un jūlijs mūs aicina savākt savas visveselīgākās, visskaistākās, vissmaržīgākās zālītes, kuras noderēs ziemas vakaros, lai sasildītos, lai iedzertu kadu tasīti pēc pirtiņas vai pirms gulētiešanas, vai, vienkārši „veselības sakopšanai”.
Tāpēc būsim čakli un tuvākajā laikā savāksim un izžāvēsim zālītes, kuras tūlīt, tūlīt sāks ziedēt- liepziedus, asinszāli, pelašķus, ugunspuķi, meža zemenes ar visām odziņām, piparmētras, kliņģerītes, kaķpēdiņas, mārsilu, nātres un vēl daudzas, daudzas citas. Informāciju ko un ar kādu zālīti „dakterēt” var meklēt interneta lappusēs.
Izmantosim katru vasaras dienu, lai papildinātu D vitamīna krājumus, lai nostiprinātu imunitāti un galu galā lai priecātos par katru rasaini dzidro saullēktu un ugunīgi burvīgo saulrietu. Lai mums visiem skaista un bagāta vasara.

Ināra Blinova
Folkloras kopas „Zeiļa” vadītāja

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022