• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Folkloras kopa „Zeiļa” Andrejdienu svin Dricānos!

FaceBook  

Dricānos 30.11

29. novembrī Dricānu Tautas namā notika tradicionālā Rēzeknes novada folkloras kopu saiešana, par godu Andrejdienai. Pasākumā ieradās daudzi kolektīvi no Rēzeknes novada tuvākiem un tālākiem nostūriem.
Andrejdienu svin laikā, kad raža novākta, zeme un zemes kopēji atpūšas un krāj spēkus jaunam darba cēlienam. Jau no seniem laikiem tiek pieņemts, ka ar Andrejdienu noslēdzas rudens periods un iesākas ziema. Tāpēc vērīgi jāseko dabas norisēm. No meteoroloģijas viedokļa Katrīnai (25. 11.) esot ciešs sakars ar Andrejiem un Ziemassvētkiem: ja Katrīnā līst lietus, tad Andrejos (30. novembrī) sals, bet Ziemassvētkos būs melna zeme. Ticējums to pasaka krāšņāk – ja Katrīna čurā, tad Andrejs spaida. Un arī otrādi.

30. novembrī mūsu senči Andreja dienu svinējuši zīlējot un pareģojot nākotni. Andrejdienas nakts ir īpaši labvēlīga, lai zīlētu un sapnī ieraudzītu savu izredzēto. Ar šiem un citiem jokiem „iz” tautas dzīves viens pēc otra uz skatuves nāca folkloras kopu kolektīvi. Pasākums noslēdzās ar grandiozu sadziedāšanos un vakarēšanu sveču gaismā.
Ar Andrejdienu noslēdzas jautro izdarību laiks, bet iesākas Advente- Ziemassvētku gaidīšanas, klusuma, miera, labo darbu darīšanas, lūgšanu un pārdomu laiks. Lai visiem šis laiks ir svētīgs, ģimeniski silts un piepildīts ar gaišām domām, labiem darbiem, sirsnīgām lūgšanām. Lai spoži deg sveces Adventes vainadziņos!

Ināra Blinova,
Ozolaines TN folkloras kopas „Zeiļa” vadītāja

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022