• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Aicinājums Bekšu ciemata iedzīvotājiem reģistrēt savu decetralizēto kanalizāciju!

FaceBook  

Bekšu robežas

Rēzeknes novada pašvaldība 06.12.2018. domes sēdē apstiprināja saistošos noteikumus Nr.19 “Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Rēzeknes novada pašvaldībā, kas paredz decentralizēto kanalizācijas (kanalizācija, kura nav pieslēgta pie centrālās kanalizācijas novadīšanas) pakalpojumu sniegšanu un uzskaites kārtību, asenizatoru reģistrācijas kārtību, atbildību par saistošo noteikumu neievērošanu, kas balstīti uz Ministru kabineta (MK) 2017.gada 27.jūnija Nr. 384 “Noteikumiem par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu un reģistrēšanu”.

Noteikumi paredz ciemu (Ozolaines pagastā ir tikai viens ciems-Bekši) individuālo notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, krājtvertnes un septiķus, kas nav pievienoti centralizētai kanalizācijas sistēmai sākt reģistrēt īpašā pašvaldību datubāzē un tiem noteiktas jaunas apsaimniekošanas prasības.
Lūdzam visus Bekšu ciemata iedzīvotājus, kuriem kanalizācija nav pieslēgta pie centrālas kanalizācijas, ierasties Ozolaines pagasta pārvaldē, lai pieregistrētu savas individuālās kanalizācijas tvertnes.
Noteikumi neattieksies uz sādžām, lauku teritorijām, tostarp viensētām, kur nav centralizētās kanalizācijas. Lai attiecīgā decentralizētā kanalizācijas sistēma neradītu draudus cilvēku veselībai un videi, to īpašnieki par saviem līdzekļiem nodrošina tajās savākto notekūdeņu un nosēdumu regulāru nodošanu asenizatoram.
Saistošie noteikumi paredz minimālo biežumu notekūdeņu un nosēdumu izvešanai. Notekūdeņus un nosēdumus no decentralizētajām kanalizācijas sistēmām pašvaldības administratīvajā teritorijā var savākt un izvest asenizators, kas šā pakalpojuma sniegšanai ir reģistrējies Rēzeknes novada pašvaldībā, atbilst pašvaldības saistošajos noteikumos noteiktajam prasību minimumam un ir noslēdzis ar centralizētās kanalizācijas sistēmas speciāli izveidotās notekūdeņu pieņemšanas vietas īpašnieku, valdītāju vai turētāju līgumu par notekūdeņu un nosēdumu pieņemšanu.
Aicinam Bekšu ciemata nekustamā īpašuma īpašniekus vai valdītājus, griezties Ozolaines pagasta pārvaldē un veikt obligāto decentralizētās kanalizācijas sistēmas reģistrāciju, kā to nosaka likumdošana.

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022