• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


“Uguntiņai” maijs kļuva par izbraukumu mēnesi!

FaceBook  

Pušā 12.05

Maijs mūsu pulciņa senioru dzīvē bija bagāts mēnēsis. Ar saviem priekšnesumiem tikām ielūgtas uz Maltas pagastu apvienības atklāšanas pasākumu. 13.maijā devāmies koncertēt uz Pušas Tautas nama Māmiņu dienas koncertu, bet 17.maijā mūs gaidīja Čornajas pagasta Ratniekos senioru salidojumā, kur notika tikšanās ar novada lauku senioriem, ar cienījamām, enerģiskām lauku dāmām. Tāpat maija mēnesī piedalījāmies arī “Zelta pāru” godināšanas pasākumā Lūznavas muižā, jo mūsu senioru pulciņa rindās šogad ir 2 pāri, kuri svin 50 gadu jubileju, kopš tika mīti viņu zelta gredzeni.

Braucot uz kaimiņu Kultūras namiem ļoti uztraucāmies, jo ārpus sava kultūras nama bijām uzstājušās maz. Pārdzīvojām, vai izdosies paradīt to, cik mēs esam drosmīgas, aktīvas, ņipras, kaut arī katrai klibo veselība... Tomēr saņēmām dūšu un devāmies ar tādu nostāju- „Ozolaines pagasta senioru pulciņam „Uguntiņa” vajag „liesmot” jeb degt kā spilgtām uguntiņām, vecumam padoties nedrīkst. Ratniekos mūsu klubiņa pensionāri bija pilni jaunu iespaidu, sajūsmināti, aizkustināti un arī noguruši, jo mūsu uzstāšanās programma prasīja no mums daudzas reizes pārģērbties dažādos tēlos un vairākkārt iziet uz skatuves, tomēr beigu beigās bijām priecīgas par iespēju doties ārpus mājas. Vairākas dāmas atzina, ka pat pašsajūta šajā dienā bijusi daudz labāka nekā ikdienā. Prāts priecīgs, uzvilktas svētku drēbes, došanās mazā ceļojumā, iespēja parunāties ar citiem cilvēkiem un ieraudzīt ko jaunu.
Tiekoties ar savas paaudzes draugiem, ar lielu interesi vērojām, kā dzīvo, kā pavada brīvo laiku un atpūšas seniori citos pagastos. Klausoties stāstījumus par dzīvi, likās, ka mēs varam uzrakstīt grāmatu, kam nosaukums būtu „Veca cilvēka dvēseles balss”... un mēs visas kopā nonācām pie secinājumā – vajag biežāk tikties, būt vēl aktīvākām, dzīvot enerģiski un nepadoties skumjām. Gadi iet uz priekšu, bet ikvienam vajag atpūsties, palīdzēt viens otram, neskatoties kāda tev izglītība, cik tu esi bagāts, jo tavs pūrs ir tavas dvēseles bagātībā un vienalga, kādā nozarē tu strādāji, kādu amatu tu ieņēmi, galvenais ir sirds un cieņa vienam pret otru.
8.maijs ir 2.pasaules kara upuru piemiņas diena. Kopā ar Kampišku vecticībnieku draudzes pārstāvjiem, Liepu pamatskolas audzēkņiem, pārvaldes vadītāju Edgaru Blinovu, Tautas nama vadītāju Santu Ostašu pulcējamies uz piemiņas brīdi Ozolains pagasta Balbišu brāļu kapos un piedalījāmies Dievkalpojumā par kritušajiem Otrajā pasaules karā, nolikām ziedus uz kritušo karavīru kapavietām. Pamatskolas audzēkņiem un mums tā bija īsta vēstures stunda un ir jāatceras, ka šādi notikumi vairs nevar atkārtoties. Lai Dievs svēti kritušos karavīrus par to, ka mēs varam dzīvot zem miera debesīm.
Tāpat maija mēnesī katru otrdienu ar pasniedzēju turpinājām dejot. Centāmies veikt visu, ko pasniedzēja rādīja, mēģinājām pilnveidot savas dejas prasmes, lai izbaudītu katru kustību. Dejojām draudzīgi, jo dejā vārdi nav vajadzīgi.
Seniori cenšas turēties kopā, kaut reizēm ir pastīvi kauli, uznāk kāda slimība un neizdodas apmeklēt visu, kas tiek piedāvāts.
Cienījamā, Ozolaines Tautas nama vadītāja Santa Ostaša!
Ozolaines pagasta senioru pulciņa „Uguntiņa” dalībnieces sirsnīgi sveic Jūs Dzimšanas dienā! Radoši domājot un strādājot krājiet arī turpmāk sevī iekšējo gaismu, kas grūtos brīžos palīdz izdzīvot citiem. Nepazaudējiet divas atslēdziņās – mīlestību un pacietību, kas atver Jūsu sirds durvis citiem. Esiet laimīga, mīļota un veiksmi darbā!
Senioru pulciņa „Uguntiņa” dalībnieces sirsnīgi sveic arī sava pulciņa jubilāri Kirjanu Šabanovu, kura maija mēnesī svin savu nu jau 73.dzīves gadu. Novēlam Tev stipru veselību, dzīvesprieku un laimi!!!

Anna Tarakanova,
Senioru interešu pulciņa „Uguntiņa” vadītāja

INFORMĀCIJAS PUBLICĒŠANA IR SASKAŅOTA AR DATU SUBJEKTIEM

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022