• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Stiprs vējš noposta Bekšu kapus!

FaceBook  

stiprs vjs nopoista beksu kapstu 34 20190603 2026733318

2019.gada 27.maijā ap plkst. 17.00., stiprām vēja brāzmām nogāžot vairāk nekā 30 kokus un sabojājot vairākas kapu vietas, nopostīti Bekšu ciema kapi Ozolaines pagastā. Vēja darbības rezultātā, vairākiem kokiem apgāžoties, tika aizskartas arī kapu kopas, nolauzti krusti un sabojāti kapu vietu nožogojumi. Dažās kapu vietās kopā ar koku saknēm no pamatnēm tika izrauti pieminekļi un kapu apmales.
Starp nogāztajiem kokiem četri bija atzīti par bīstamiem un tos tika plānots nozāģēt tuvākajā laikā – Maltas pagastu apvienībā bija izsludināts Iepirkums “Par bīstamo koku nozāģēšanu”, un uzvarētājs jau tika noskaidrots. Pietrūka 3-4 dienu, lai šis iepirkums sāktu darboties…

Uz šo brīdi Ozolaines pagasta darbinieki un iedzīvotāji iespēju robežās ir sakārtojuši Bekšu kapu teritoriju, atbrīvojot kapus no nogāztajiem kokiem uz zariem. Nokritušie koki un to zari ir aizvesti no kapu teritorijas un pašlaik tiek meklēti risinājumi, lai pēc iespējas saudzīgāk novāktu palikušos celmus, kuru saknes ir ieaugušas kapu vietās.
Vētra ir skādējusi arī pagasta mājsaimniecības, vienai no tām noraujot jumtu, citām izpostot siltumnīcas un nolaužot ābeles.
2011.gada jūnijā vētra līdzīgi uzdarbojās vēl divās Ozolaines pagasta kapsētās: Runču un Balbišu. Lai mazinātu šādu nelaimes gadījumu risku, turpmāk tiek plānots nozāģēt potenciāli bīstamos kokus vairākās citās Ozolaines pagasta kapsētās. 
AS "Sadales tīkls" sniegtā informācija liecina, ka Rēzeknes novadā stipra vēja dēļ tika bojāti seši elektrolīniju balsti, kas savukārt ietekmēja 624  mājsaimniecību elektroenerģijas apgādi.
Ozolaines pagasta pārvalde pateicas viesiem, kuri iesaistījās vētras postījumu novēršanā Bekšu kapsētā un it īpaši brīvprātīgajiem, kuri, spītējot lietum, piedalījās kapsētas sakopšanas darbos: Aleksejam Samodurovam, Leonīdam Larionovam, Ērikam Terentjevam, Imantam Terentjevam, Ērikam Blinovam, Dmitrijam Blinovam, Denisam Tarasovam, Veronikai Lazarevai, Santai Ostašai, Anitai Eisakai, Aleksandram Marjanovam, Edgaram Buļam, Jurim Runčam, GMI strādājošajiem un APSD iesaistītajiem.

FOTOGALERIJA.

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022