• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Folkloras kopa „Zeiļa” Kolnasātā

FaceBook  

Zeiļa 06.04.2019. Kolansātā

Ir atnācis skaistais, skanīgais pavasaris, priecēdams mūs ar putnu dziesmām, pirmajiem pavasara ziediem, ar silto sauli un dabas atmodu. Pavasaris ir arī laiks, kad visa kristīgā pasaule gavē un gaida Kristus augšāmcelšanos no nāves. Tas ir pārdomu laiks, laiks, kad ikviens ir aicināts ieskatīties savā dvēselē, aicināts sakārtot savu iekšējo pasauli, savas attiecības ar līdzcilvēkiem, ģimeni, piedot pāri darītājiem un lūgt piedošanu citiem, darīt labus un svētīgus darbus.

Šajā laikā kristieši klusumā un pārdomās atceras Jēzus Kristus ciešanas un nāvi.
Ļoti sirsnīgi un svētīgi 6. aprīlī Sakstagala „Kolnasātā” izskanēja kārtējā, nu jau ceturtā gavēņa laika dziedājumu pēcpusdiena. Dziedāt gavēņa laika dziesmas, dziesmas Kunga Jēzus un Dievmātes godam ieradās Rēzeknes novada folkloras kopas „Ūzuļeņi”, „Zeiļa”, „Vorpa”, Rēzeknes Kultūras nama folkloras kopa „Rūta” un Rugāju Tautas nama jauktais koris. Kopēja sadziedāšanās bija skaists, neaizmirstams pasākums gavēņa laikā. Mājas saimnieki un ciemiņi bija sarūpējuši arī gavēņa laika ēdienus- garšīgus un ļoti veselīgus. Turpat varēja apmainīties arī ar receptēm.
Lai visiem ir svētīgs šis Kristus augšāmcelšanās gaidīšanas laiks, piepildīts ar baltām, gaišām domām, labiem, žēlsirdības darbiem. Lai mīlestība un Dieva žēlastība mūs pavada visos dzīves ceļos.

Ināra Blinova
Ozolaines pagasta TN folkloras kopas „Zeiļa” vadītāja

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022