• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Ziemeļlatgales novada bērnu un jauniešu folkloras kopu skate “Vysu dīnu bites dzynu”

FaceBook  

56966801 2278758932364656 6947781432949342208 n

2019.gada 24.aprīlī Liepu pamatskolā un Lūznavas muižā norisināsies Ziemeļlatgales novada bērnu un jauniešu folkloras kopu sarīkojums– skate “Vysu dīnu bites dzynu”, kurā piedalīsies vairāk kā 200 dalībnieku no dažādiem Latgales novadiem, pilsētām, pagastiem un skolām.

Sarīkojuma mērķis ir lokālās dziedāšanas, stāstīšanas, muzicēšanas un dejošanas tradīciju apgūšana un pārmantošana saistībā ar tēmu “Vysu dīnu bites dzynu”.
Savus novadus pārstāvēs Gaigalavas “Purineņš”, Makašānu “Kūkleite”, Maltas folkloras kopa, Nautrēnu „Rogovka”, Rēznas “Uobuļeiši”, Ludzas pilsētas ģimnāzijas kopa, Ņukšu “Rīkšoveņa”, Viļānu Kultūras nama “Biteites”, Viļānu vidusskolas folkloras pulciņš, Andrupenes “Saiveņa”, Liepu pamatskolas “Liepiņa”, Kaunatas “Rāznaviņa”, Pušmucovas “Olūteņi”, Rēzeknes “Vīteri”.

Jauniešiem būs iespēja ne tikai padalīties savās tautas tradīciju prasmēs, bet varēs arī piedalīties Liepu pamatskolas piedāvātajās meistardarbnīcās. Visi, kuri vēlas, varēs sameistarot piespraudi purenes zieda veidā, jautru bitīti uz kociņa, vai arī izmēģināt makslinieciskās pasmes zīmējot brīva dabā uz improvizētiem „molbertiem”. Lūznavas muižas parka tiks piedāvāta vides izziņas spēle, kā arī kopīgi pavadīt laiku izdejojot skaistākos dančus un rotaļdejas.
Pasākuma organizatori: Ziemeļlatgales novada bērnu un jauniešu folkloras kopu koordinatore Rasma Igaune, Maltas vidussskolas struktūrvienības Liepu pamatskolas kolektīvs.

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022