• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Brīnumus radām mēs paši!

FaceBook  

jaungada eglte 55 20181228 1905785911

Nav šaubu, ka Ziemassvētki un Jaunais gads ir brīnumu laiks, taču ne jau tāpēc, ka sāktu notikt neizskaidrojamas lietas, bet tāpēc, ka šajā laikā jūtamies neizskaidrojami savādāk- sirdī jūtam ienākam neparastu gaišumu un sirsnību, vēlmi darīt ko labu, radīt ko skaistu, sagādāt prieku citiem un to pašu sagaidām arī no citiem. Lūk, tas ir brīnums- tās ir sajūtas, kas rodas mūsu sirdīs!
Lai arī īstajiem svētku brīnumiem un sirdssiltumam ir jānāk no pašiem tuvākajiem un mīļajiem, tam jādzimst un jābūt klātesošam katrās mājās, tomēr arī mēs Ozolaines Tautas namā vēlējāmies sagādāt svētku prieku un brīnumainas sajūtas mazajiem un lielajiem Ozolaines pagasta iedzīvotājiem...

jaungada eglte 8 20181228 1483926767
27.decembrī, tikko bija sagaidīti katoļu un luterāņu Ziemassvētki, aicinājām mazos ozolainiešus uz „svētku eglītēm”. Jaunākos svētku svinētājus sagaidīja Elfi un Sniegavīrs, kuri aicināja bērnus sanākt kopā, ballēties un rotaļāties. Kā izrādījās, Elfi bija pamanījušies paņemt un salauzt Ziemassvētku vecīša zizli, bet salabot to bija iespējams tikai un vienīgi uzlādējot ar ballēšanās enerģiju. Tā kā Elfiem un Sniegavīram vieniem pašiem tas nebija pa spēkam, bija jāsauc talkā arī visi klātesošie bērni. Kopīgiem spēkiem, braši dejojot, skaļi dziedot un saucot, palēnām zizlis tomēr uzlādējās, iemirdzējās un Ziemassvētku vecītis bija klāt! Iemirdzējās arī svētku eglīte un beidzot varēja doties rotaļās ar pašu Salatēvu! Bet kur viņš, tur neizpaliek arī dāvanas. Tāpēc ikvienam bērnam bija iespēja doties pie Ziemassvētku vecīša, noskaitīt savu dzejolīti, nofotografēties kopā un, protams, saņemt par to balvu- konfekšu maisu!
jaungada eglte 1 20181228 1676379680

Kad mazie ķipari bija prom, sākām gaidīt arī lielākos bērnus. Šo svētku eglīti tradicionāli iestudē Ozolaines Tautas nama teātra pulciņš, skolotājas Marijas Golubcovas vadībā. Kā nu gadījies, kā ne, Meža gars bija nolaupījis Salatēvu un atstājis meža zvēriem zīmīti ar uzdevumiem, kas viņiem ir jāveic, lai Salatētis tiktu atbrīvots un nonāktu pie meža zvēriem un bērniem svētkos. Tad nu zvēri sprieda un domāja, kā lai tiek galā ar šiem uzdevumiem un aicināja talkā arī bērnus. Kopīgiem spēkiem darbojoties, notika ne viens vien brīnums- ne tikai Salatēvu izdevās atgūt, bet arī pašu acīm ieraudzīt meža feju, kas balta, gluži kā sniegs, vizuļojoša un mirdzoša griezās dejas virpulī, milzīgos spārnus te pavērdama, te sakļaudama!
jaungada eglte 25 20181228 2015417661

Taču, ja aizdomājamies, arī katrā no mums pieaugušajiem iekšā mīt un mājo mazs bērns, kurš, tāpat kā ikviens mazais, grib piedzīvot ko skaistu un brīnumainu un izbaudīt svētku prieku gluži tāpat kā bērnībā. Tāpēc 28.decembra vakarpusē, kad dienas darbi jau bija sadarīti, aicinājām pulcēties kopā arī pieaugušos uz „Jaungada ģenerālmēģinājumu”, kā mēs paši to nosaucām, jo, kā vēsta labi zināmā paruna- „kā Jauno gadu sagaidīsi, tā arī pavadīsi”! Pasākumu atklāja burbuļu šovs, kura laikā mākslinieki rādīja dažādus trikus ar burbuļiem, bet šova otrajā daļā aicināja piedalīties arī klātesošos un burtiski „ieģērba” tos burbuļos! Turpinājumā jautājām visiem viesiem, kurš vēl joprojām nav aizmirsis skaisto tradīciju sūtīt īstas, taustātamas apsveikuma kartiņas pa pastu un kurš šogad ir saņēmis kaut vienu tādu... Protams, nācās secināt, ka 21.gadsimtā papīra atklātnītes un aploksnes izmanto vien retais, jo to vietu ir aizņēmušas mobilo telefonu un sociālajos tīklos sūtītās ziņas. Taču, tā kā mēs vēlējāmies „Jaungada ģenerālmēģinājumā” ienest kādu daļiņu brīnuma, tad pārsteidzām klātesošos ar pavisam jaunu atklātnītes veidu, kas ir iespējams pateicoties moderno tehnoloģiju iespējām, taču ir tikpat bezgala sirsnīgs un personalizēts, kā kādreiz tik iecienītās un populārās papīra atklātnītes! Pilnīgā tumsā, Ziemassvētku mūzikai skanot fonā, ar gaismas lukturīšu palīdzību, Sniegbaltītes rokās tapa viena liela svētku atklātne, kā dāvana visiem klātesošajiem! Bez brīnumiem, Jaungada laiks ir arī tas, kad runājam par veiksmēm un neveiksmēm aizejošajā gadā un par to, cik veiksmīgs būs jaunais... Tāpēc aicinājām visus klātesošos piedalīties spēlē „Bekšu Bingo 2018”, lai viens otrs laimīgais gūtu apliecinājumu tam, ka šis gads ir bijis gana veiksmīgs un tieši šādā veiksmīgā noskaņā ievadītu arī jauno gadu! Pasākumā neiztika arī bez skaista deju priekšnesuma jeb „Galma dāmu dejas” Feimaņu deju kolektīva „Fazira” izpildījumā- uz brīdi nokļuvām 18.gadsimta pils galma svinībās un ielūkojāmies, kādos tērpos un kādās izklaidēs, iespējams, Jauno gadu sagaidīja dažus gadsimtus atpakaļ. Bet, ja nu kādam Jaunajā gadā gadās kāda ķibele ar veselību, atkārtojām palīdzības tālruņa numuru un izsaucām arī impozantu medmāsiņu, kas lika visiem sasparoties, neslimot un turēties braši arī 2019.gadā. Atlikusī nakts pagāja jautrās dejās, svētkiem beidzoties līdz ar „pirmajiem rīta gaiļiem”, kas deva sajūtu, ka Jaunā gada ģenerālmēģinājums izdevās godam!
Nu jau pāris dienas, kā dzīvojam Jaunajā- dzeltenās cūkas gadā, kas solās būs diezgan mierīgs un kontaktiem bagāts, jo šim dzīvniekam piemīt labvēlīgums un taisnīgums. Cūku nebaida problēmas un šķēršļi, jo tā ir koncentrējusies uz mērķu sasniegšanu. Optimistiskā Cūka patiesi rūpējas ne tikai par savu labklājību, bet padara laimīgu arī tuvo cilvēku dzīvi. Un visbeidzot, 2019.gada horoskops sola virzību uz priekšu finanšu, darba un mīlestības jomā. Turklāt gada saimniece palīdzēs nostiprināt veselību un „uzpildīties” ar pozitīvu enerģiju. Cilvēki sāks drošāk raudzīties nākotnē, priecāties par katru jaunu dienu. Pat tie, kas zaudējuši cerības kaut ko sasniegt lietišķajā jomā, strauji virzīsies uz loloto sapni. Tādas, lūk, gaišas prognozes sola mums Jaunais gads, tāpēc izmantosim šī gada potenciālu pilnā mērā, priecāsimies, būsim labvēlīgi viens pret otru un atstāsim laiku arī atpūtai un kādai izklaidei, jo- kurš labi strādā, tas pelnījis arī kārtīgi atpūsties! Arī Jaunajā gadā Ozolaines Tautas nams sola ne vienu vien skaistu pasākumu, tāpat šogad svinēsim Ozolaines pagasta 80 gadu jubileju, tāpēc aicinām izbaudīt atpūtu un kultūras dzīvi tepat, savā pagastā! Protams, priecāsimies arī par tuviem un tāliem ciemiņiem!
Taču Ziemassvētku un Jaunā gada svinību posms Ozolaines Tautas namā nebūt nav noslēdzies un jau 10.janvārī, ceturtdien, plkst. 12.00 gaidīsim Ozolaines pagasta seniorus un cilvēkus ar īpašām vajadzībām uz Jaungada pasākumu! Šogad plašu izklaides programmu ir sagatavojušas aktīvās Ozolaines Tautas nama senioru kluba „Uguntiņa” dalībnieces un sola pārsteigt klātesošos ar dažādiem saviem talantiem un aicināt visiem kopā priecāties, lai Jaunais gads būtu prieka un pozitīvu emociju pārbagāts. Seniori tiek aicināti gatavoties pasākumam radoši un iespēju robežās ierasties maskās un karnevāla tērpos!!!
Laimīgu Jauno gadu!

Fotogalerija: Jaungada eglīte bērniem 0-6.g.v. 

Fotogalerija: Jaungada eglīte bērniem 7-12.g.v. 

Santa Ostaša,
Ozolaines Tautas nama vadītaja

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022