• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Par skolēnu autobusu!

FaceBook  

Rēzekens satiksmes AUTOBUSS

Saskaņā ar Autopārvadājumu likumu, pašpārvadājumi ir pārvadājumi, kad bez maksas tiek veikti ar pašvaldības institūcijas īpašumā esošiem vai iznomātiem transportlīdzekļiem, ko vada institūcijas darbinieks, lai pašpārvadājuma veicēja vajadzībām pārvadātu personas un pašpārvadājumi ir tikai pašpārvadājuma veicēja papilddarbība.

Rēzeknes novada pašvaldība izdeva rīkojumu visām pagastu pārvaldēm, tajā skaitā Ozolaines pagasta pārvaldei, veikt skolēnu pārvadājumus ar pagasta pārvaldes rīcībā esošiem autobusiem pa maršrutiem, kas ir saskaņoti Rēzeknes novada domē, un nodrošināt 2004.gada 20.aprīļa Ministru kabineta noteikumu Nr.327 “Kārtība, kādā veicami pasažieru un kravas pašpārvadājumi” 5.punkta 5.5.apakšpunktā ietverto nosacījumu ievērošanu, kā arī nepieļaut personu, kuru pārvadāšana nav saistīta ar pašvaldības funkciju veikšanu, pārvadāšanu skolēnu autobusos. Pagastiem pastāvīgi ir jānodrošina pašpārvadājumu, konkrēti skolēnu pārvadājumu, kontroles pasākumus, jāveic autobusu vadītāju atkārtotu informēšanu par pašpārvadājumu noteikumu ievērošanu un atbildību par šo noteikumu pārkāpšanu.

Ozolaines pagasta pārvalde atkārtoti atgādina, ka skolēnu autobusu kategoriski aizliegts izmantot nepiederošām personām (bez braukšanās caurlaidēm) un izmantot norīkoto autobusu, lai pārvietotos no Bekšu ciemata uz Rēzekni un atpakaļ.
Gadījumā, ja tas notiks, tad Autotransporta direkcijai ir tiesības pasažieru trūkuma dēļ slēgt citus autobusa reisus, kurus ikdienā izmanto citi Bekšu ciemata iedzīvotāji un tas var ļoti nelabvēlīgi ietekmēt viņu nokļūšanu uz/no darba vai citām vajadzībām.
Skolēnu autobusu izmantošanas primārais mērķis ir nodrošināt skolēnu pārvadājumu veikšanu no dzīves vietas uz mācību iestādi un atpakaļ.
Skolēnu autobusi nav izmantojami komercpārvadājumu veikšanai, kā arī tajos nav atļauts veikt skaidras naudas norēķinus.

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022